O dată la două săptămăni vă propunem noi resurse de învățare cu ajutorul cărora rămânem în legătură cu voi. Sperăm să parcurgeți cu plăcere acest newsletter, cu idei incitante, sfaturi utile, articole și video-uri inspiraționale, despre cum să menținem o atitudine optimistă în vremuri provocatoare.

CONCURS: Ce mai învățăm azi?

Vă lansăm provocarea de a ghici care este cuvântul care definește tema acestei ediții, iar pentru a reuși să faceți acest lucru, va fi nevoie să parcurgeți cu atenție toate rubricile newsletter-ului. Ce puteți câștiga? Un abonament la ecosistemul de învățare, dezvoltare personală și profesională Mind Architect.

Cum puteți câștiga? Ghiciți care este cuvântul de azi și trimiteți-ne un email la LearningTeam@bcr.ro până joi, 16 iunie. Câștigătorul va fi desemnat prin tragere la sorți și va fi anunțat în următorul număr al newsletter-ului.

Academia de Learning: Învingerea procrastinării prin creativitate și motivație

Curs recomandat de Gabriel Năstase

Avem cu siguranță momente când amânăm lucruri, decizii, acțiuni din motive întemeiate și, apreciem noi, obiective. Există însă și situații în care procrastinarea, sau amânarea, cum îi spunem noi, este nejustificată și ne poate crea neplăceri sau produce întârzieri serioase în activitatea noastră. Sau, pe lanțul proiectelor sau al livrabilelor blochează rezolvări care afectează cu siguranță un beneficiar, un client, intern sau extern. De fapt, de ce procrastinăm? Teamă, insuficientă pregătire sau competență sau pur și simplu lipsa motivației? Ți-am pregătit pentru vizionare un material ușor, dar eficace, care arată ce opțiuni viabile avem la îndemână să folosim procrastinarea în armonie cu creativitatea, mișcarea și bucuria de a încerca și a acționa exact atunci când trebuie, cum trebuie!

Accesează acum Academia de Learning și începe acest curs. Numele de utilizator este adresa ta de email BCR, iar dacă ai uitat parola, apasă “Am uitat parola” și vei primi un email pentru a-ți stabili una nouă.

Este bine să știi modalitatea în care îți vor fi prelucrate datele personale, iar informații poți regăsi aici. Pentru mai multe detalii cu privire la exercitarea drepturilor, poți contacta colegii din departamentul Data Protection.

Dacă ai întrebări despre utilizarea platformei, poți scrie echipei Learning Cloud.

Călătoria mea de învățare

V-ați propus să vă îmbunătățiti capacitatea de a comunica asertiv? Vreți să știți cum puteți deveni rezilienți sau cum vă puteți gestiona timpul mai bine? Vă interesează să aflați noi modalități de a oferi și primi feedback? Sunteți interesați să aflați care sunt butoanele potrivite pentru o mai bună colaborare în cadrul echipei? Toate aceste subiecte vor fi abordate în sesiunile virtuale găzduite de facilitatorii nostri interni, iar detalii despre înscriere regăsiți în articolul de mai jos. 

Cuvântul Favorit

Autor: Monica Bărbulescu

Cuvântul propus astăzi dezvăluie tușa unică a celui care analizează subiectul: Ce este cu adevărat important în viață? Munca temeinic făcută, iubirea, prietenia, banii, recunoașterea profesională, celebritatea mondială, frumusețea … Toate pot însemna subiecte de primă însemnătate pentru existența cuiva. Pentru tine, ce contează cel mai mult?

Conversaţii cu sens

Prezentator: Gabriel Năstase

Trăim vremuri tulburi în care devine din ce în ce mai greu să deosebim ce e cu adevărat relevant pentru noi și viața noastră. Tu cum stabilești ce are sens pentru tine și ce merită lăsat deoparte? Cum te afectează lipsa de concizie și ambiguitatea? Cum i-ai explica unui copil de 5 ani ce e cu adevărat important, relevant și ce nu? Dacă zborul pe lună a avut cu adevărat o semnificație deosebită pentru omenire (un pas important, cum se spunea), ce poate reprezenta pentru tine o treabă bine facută?

Acestea sunt câteva dintre întrebările pe care i le-am adresat colegului nostru Bogdan Borza (Direcția Produse Corporate), într-o conversație despre semnificație, importanță, relevanță.

Clubul de Lectură : Mindsight: noua știință a transformării personale, Daniel Siegel

Autor: Patricia Pricop

Cartea psihiatrului dr. Siegel „Mindsight: noua știință a transformării personale” descrie o metodă nouă de a-ți transforma viața în mai bine, prin conectarea emoțiilor conștientizate cu reacțiile corecte ale corpului. Termenul mindsight, observarea minții, este un concept creat de autorul cărții, și se referă la o atenție concentrată care ne permite să vedem mecanismele interne ale minții noastre. Este abilitatea elementară pe care se întemeiază inteligența socială și emoțională.

Recomandările săptămânii:

Selecție realizată de Aida Merce și Mihaela Brânzea

Iată și recomandările noastre de articole și materiale video, care sperăm să vă fie sursă de inspirație și energie pozitivă în ceea ce faceți.

 

 

 

Scriem acest newsletter în vremurile stresante pe care le trăim, pentru că ne dorim să te păstrăm în contact cu modele mentale potrivite depășirii lor. Așadar, dacă îți face plăcere și găsești utilitate în demersul nostru, ne găsești aici și săptămâna viitoare.

Mai mult decât atât, te invităm să fii co-autor si să participi cu propuneri de lectură, articole proprii despre ce faci tu zilele acestea, sau opinii despre ce ai citit în acest material. Poți să ne scrii la learningexperience@bcr.ro și ne vom ocupa de integrarea propunerii tale în newsletter-ul săptămânal.

Sharing is caring! Îți mulțumim! 
Pe săptămâna viitoare!
Echipa Learning Experience