• Accesul la metroul din București devine, în premieră națională pentru infrastructura publică de transport, mult mai ușor, odată cu implementarea unui sistem modern de plată a călătoriei
  • În parteneriat cu Metrorex, BCR instalează, în toate cele 51 de stații de metrou din Capitală, 164 de sisteme de plată Mastercard/VISA pentru carduri contactless, proiectul urmând să fie complet funcțional până la finele anului
  • Orice posesor de card bancar, cu facilitate contactless, indiferent de banca emitentă, va putea, astfel, să-și achite imediat călătoria, prin simpla apropiere de aparat, în mediu deplin securizat
  • Este prima dată când o astfel de soluție de plată a transportului public din România acceptă orice card Mastercard sau VISA, emis oriunde în lume, iar Bucureștiul devine una dintre primele capitale europene, după Londra, care introduce un astfel de sistem la metrou
  • Peste 173 de milioane de călători au folosit metroul bucureştean, în 2015,  respectiv o medie de trafic zilnic de 480.000 de oameni

Banca Comercială Română se află în proces de instalare a unei soluții de plată a călătoriilor la metroul din București, în parteneriat cu Metrorex, Mastercard și VISA. În cadrul acestui proiect, BCR a dezvoltat o soluție integrată care permite oricărui posesor de card bancar contactless, emis oriunde in lume, să poată achita călătoria cu metroul doar prin simpla apropiere a acestuia de turnichetul de acces, în mediu complet securizat.

Modul de utilizare va fi extrem de simplu: călătorii trebuie să apropie cardul bancar contactless de sistemul de plată, după care vor primi imediat înștiințarea de realizare a tranzacției, iar turnichetul va afișa mesajul “Liber”, fiind deblocat automat pentru acces.

Soluția propusă de BCR a fost construită având la bază arhitectura de funcționare reglementată de Mastercard și VISA, astfel încât orice card emis oriunde in lume sub însemnele celor două organizații să poată fi utilizat pentru plata călătoriilor.

“Considerăm că implementarea soluției de plată contactless Mastercard/VISA direct la porțile de acces își va demonstra utilitatea, atât în economia traficului la nivelul metroului bucureștean, cât și în utilitatea la nivelul călătorilor. Aceștia vor avea la dispoziție o metodă de plată modernă, cu cel mai mare grad de creștere și absorbție în utilizare. Acest sistem  în regim contactless cu carduri Mastercard/VISA face parte dintr-un proiect mai amplu al BCR în ceea ce privește infrastructura de transport public. Banca noastră are deja în implementare plata titlurilor de călătorie cu metroul la casieriile Metrorex, prin intermediul cardurilor Mastercard/VISA, și asigură, totodată, și plata cartelelor de metrou la terminalele automate”, a declarat Ciprian Nicolae, Country Manager Global Payments, în cadrul parteneriatului BCR-Global Payments.

Implementarea soluției se află în derulare în toate stațiile de metrou din București, urmând să fie instalate 164 de echipamente la nivelul porților de acces. Numărul de echipamente de plată per stație diferă în funcție de nivelul de accese ale călătorilor în stații și de volumele de trafic înregistrate de Metrorex. Proiectul de instalare a acestor echipamente va fi finalizat până la 31 decembrie 2016.

Bucureștiul este a doua capitală europeană, după Londra, care introduce un astfel de sistem la metrou. Peste 173 de milioane de călători au folosit metroul bucureştean, în 2015, respectiv o medie de trafic zilnic de 480.000 de oameni.

*  *

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (14,4 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.

BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri si 23 de birouri mobile dedicate companiilor şi 510 unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - peste 2.000 de bancomate şi POS - 13.500 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce. 

*  *

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 46.500 de angajati deservesc 16.2 milioane de clienti in cadrul a 2.800 de filiale din 7 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia). La sfarsitul primului trimestru din 2015, Erste Group detinea active totale in valoare de 202,6 miliarde EUR si inregistra un raport cost/venituri de 56,1 %. Indicele capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) s-a situat la 10,2%.

*  *

BCR - Comunicare Externă

Cătălin Ioniță, e-mail: georgecatalin.ionita@bcr.ro

Pentru detalii referitoare la produsele si serviciile BCR va rugam sa folositi urmatoarele modalitati de contact

InfoBCR

Web: www.bcr.ro

Email: contact.center@bcr.ro

TelVerde: 0800.801.BCR (0800.801.227), apelabil gratuit din toate reţelele naţionale