Bucuresti, 28 septembrie 2015 – BCR Plus a avut o crestere de 63%  a contributiilor brute (in Semestrul 1 2015 fata de Semestrul 1 2014), mai mare decat media de piata de 23%, conform datelor publicate de APAPR.

BCR Plus este fondul  de pensii facultative Pilonul 3, care a inregistrat o crestere a cotei de piata a contributiilor brute, cu 5 puncte procentuale, de la 14% in S1 2014 la 19% in S1 2015 (conform datelor publicate de APAPR), activele totale ale BCR Plus depasind la 18 septembrie 2015 pragul de 200 milioane lei “, a declarat Dr. Lucian Anghel, Director General si Presedinte Directorat BCR Pensii.

Fondul de Pensii Facultative BCR Plus administrat de BCR Pensii a inregistrat in semestrul 1 2015 o crestere cu 27% a activelor nete cu 4% procente peste media pietei si o crestere cu 3% a cotei de piata din active nete, cresterea medie a activelor nete inregistrate la nivelul pietei fiind in acesta perioada de 23%.  La finalul lunii iunie 2015  Fondul de Pensii Facultative BCR Plus avea 105.692 de participanti, in crestere cu 15% fata de aceeasi perioada din 2014, cresterea media a numarului de participanti la nivelul pietei de pensii facultative fiind de 11% (sursa: calculele BCR Pensii in baza datelor publicate de catre ASF).

Valoarea activelor nete administrate de cele doua fonduri de pensii private BCR Pensii (Pilon 2 si Pilon 3)  era de 1.6 mld lei la 21 septembrie 2015, in crestere cu cca 35% fata de intervalul similar din 2014 si administrat conturile de pensie privata  a 630.712 participanti la iunie 2015 (sursa: datele companiei si  datele ASF).  

„La finalul lunii august 2015, Fondul de Pensii Facultative BCR Plus  a inregistrat o in ultimii 2 ani  rata de rentabilitate  anualizata  de 7.932% , performanta realizata in beneficiul clientilor care ne-au acordat increderea lor. Am continuat, in acelasi timp, sa investim in serviciile oferite clientilor nostri, astfel ca in anul 2015  am pus la dispozitia acestora noulwww.pensiibcr.ro care ofera o navigare mai intuitiva si numeroase caracteristici imbunatatite sau noi. Acum pe site-ulpensiibcr.ro clientii nostri si nu numai, au la dispozitie  serviciul de chat, oferim astfel suport si consiliere permanenta clientilor nostri, avand in vedere ca vrem sa punem bazele unui parteneriat pe termen lung cu acestia”, a declarat Melania Mirea, Director Executiv  BCR Pensii.

Totodata clientii BCR Pensii au acces la informatii si date concrete cu privire la economiile pe care le au in  conturile individuale de  pensie privata prin serviciul  24 Pensie ce poate fi accesat pe www.pensiibcr.ro.

„Este necesar sa intelegem toti nevoia cruciala de economisire individuala in actualulul context demografic si a unei educatii financiare solide, precum si necesitatea  asigurarii unui venit suplimentar la pensie. Interesul pentru  pensii facultative este in crestere.

Activul mediu net al participantiilor* la fondul de pensii facultative BCR Plus a fost in  iunie 2015  de 1,799 lei (comparativ cu 1,630 lei în iunie 2014), inregistrand astfel o crestere de cca 10%, conform calculelor BCR Pensii realizate in baza datelor publicate de ASF. BCR Plus a  inregistrat o crestere de 35% a clientilor noi care au incheiat o pensie facultativa in S1 2015 fata de S1 2014 peste cresterea media a pietei, acesta fiind de 15%. In aceeasi perioada, BCR Plus a inregistrat si o crestere cu 4% a cotei de piata in ceea ce priveste numarul total de participanti, aceasta fiind de 28,92% la iunie 2015 (calculele BCR Pensii pe baza statisticilor ASF)”, a declarat Melania Mirea, Director Executiv BCR Pensii.

Fondul de Pensii Facultative BCR PLUS si Fondul de Pensii Administrat Privat BCR sunt administrate de BCR PENSII, SAFPP SA, website www.pensiibcr.ro.

Performantele anterioare nu reprezinta o garantie a realizarilor viitoare.

*Calculat ca raport dintre activul net al fondului si numarul de participant la fond

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (14,4 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.

BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri si 23 de birouri mobile dedicate companiilor şi 509 unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - aproape 2.000 de bancomate şi POS - 13.500 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 46.500 de angajati deservesc 16.2 milioane de clienti in cadrul a 2.800 de filiale din 7 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia). La sfarsitul primului trimestru din 2015, Erste Group detinea active totale in valoare de 202,6 miliarde EUR si inregistra un raport cost/venituri de 56,1 %. Indicele capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) s-a situat la 10,2%.

BCR - Comunicare Externă 

Cezar Marin, e-mail: cezar.marin@bcr.ro

Pentru detalii referitoare la produsele si serviciile BCR va rugam sa folositi urmatoarele modalitati de contact

InfoBCR 

Email: contact.center@bcr.ro

TelVerde: 0800.801.BCR (0800.801.227), apelabil gratuit din toate reţelele naţionale

Twitter: @infoBCR