București, 26 mai 2022 – Banca Comercială Română acceptă cereri de creditare prin programul guvernamental IMM Prod, care a devenit operațional începând de miercuri.

Programul este dedicat întreprinderilor mici și mijlocii din zona urbană și are ca scop finanțarea producţiei, creşterea capacităţii de producţie, reconversia de la intermediere la producţie, precum și digitalizarea activităţii și îmbunătăţirea standardelor de mediu.

Prin acest program se acordă garanţii de stat ce pot acoperi până la 90% din valoarea finanţării, cu un plafon de 5 milioane de lei per beneficiar pentru creditele destinate capitalului de lucru și de până la 10 milioane de lei pentru creditele de investiţii.

Costurile de finanțare sunt din schema de ajutor de stat atașată programului, astfel că va fi subvenționată plata dobânzii pe o perioadă de 24 luni de la data acordării creditului, valoarea comisioanelor de risc și de administrare. În plus, pentru creditele de investiții, se acordă și un grant de 10% aplicat la valoarea finanţării garantate.

Ca una dintre principalele bănci susținătoare și promotoare a IMM Prod, BCR și-a adaptat și automatizat rapid fluxurile interne, pentru livrarea unui răspuns cât mai rapid antreprenorilor în contextul în care prima etapa a programului se va încheia la 30 iunie 2022.

“Lansarea IMM Prod este o continuare și o completare binevenită a programului IMM Invest, prin care BCR a acordat peste 4.000 de finanțări în valoare cumulată de mai bine de 3 miliarde de lei. Sunt din ce în ce mai multe situațiile în care antreprenorii au nevoie de finanțare pentru a-și dezvolta afacerile și a crește capacitatea de producție, astfel încât să poată raspunde rapid necesităților clienților și provocărilor contextuale din ce în ce mai ample. Este important să ai alături parteneri de încredere, care să înțeleagă nevoile afacerii și să ofere soluții optime, astfel încât să poți lua ușor decizia de a investi în modernizarea, eficientizarea sau crearea de noi facilități de producție. Știm că timpul este scurt, de aceea ne-am pregătit pentru a raspunde rapid solicitărilor, astfel încât un număr cât mai mare de antreprenori să beneficieze de avantajele IMM Prod,” spune Bogdan Cernescu, Director Executiv Corporate Coverage BCR.

Toate detaliile și mai ales pașii pe care un antreprenor trebuie să îi urmeze pentru a beneficia de avantajele IMM Prod sunt disponibile în ghidul special pregătit și disponibil pe site-ul BCR, la adresa www.bcr.ro/ro/business/general/finanțare/programe-speciale-de-finanțare/Imm-Prod. Tot pe site-ul BCR, antreprenorii o au la dispoziție pe ADA, primul chatbot inteligent care oferă informații despre programele de finanțare și care poate spune rapid dacă IMM Prod este soluția optimă și, totodată, ce alternative există.

Informații complete pot fi găsite și în întreagă rețea de unități a băncii.

*  *

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private și a băncilor de locuinţe. BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 18 centre de afaceri și 16 birouri mobile dedicate companiilor și 323 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR dispunând de o rețea națională extinsă de ATM-uri și mașini multifuncționale – 1.700 de echipamente, și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce.

*  *

BCR - Comunicare Corporativă

Cătălin Ioniță, e-mail:catalin.ionita@bcr.ro telefon: 0740.247.336

Această informaţie este disponibilă şi pe pagina noastră web la: www.bcr.ro

Pentru alte detalii referitoare la produsele și serviciile BCR vă rugăm să folosiți următoarele modalități de contact

Email: contact.center@bcr.ro

Telefon: *2227, apelabil gratuit din toate reţelele naţionale