București, 29 noiembrie 2017 - Managementul datelor și managementul strategic al riscurilor în baza modelelor au devenit elemente esențiale în activitatea de banking și vor contribui la definirea viitorului industriei. Pentru a consolida și mai mult inițiativele și activitățile relevante, precum și implementarea lor, Comitetul Executiv al Erste Group Holding a adoptat o serie de măsuri organizaționale care afectează și Comitetul Executiv al BCR. 

Bernd Spalt, în prezent Vicepreședinte de Risc al BCR (CRO), va deveni Vicepreședinte de Risc al Erste Bank Austria și totodată al patrulea membru al Comitetului Executiv al băncii. În plus, pe lângă funcția de CRO al Erste Bank Austria, Bernd Spalt va coordona și toate aspectele care țin de managementul strategic al riscurilor la nivelul Erste Group.  

Michel Beitz, care a fost Vicepreședinte de Risc și Workout al BCR în intervalul 2010 – 2014, revine în BCR, unde va prelua rolul și responsabilitățile de Vicepreședinte de Risc de la 1 ianuarie 2018. 

“În urma schimbărilor recente la nivelul conducerii în cadrul Erste Group, rămânem puternic dedicați menținerii unui proces echilibrat de management al riscurilor în cadrul BCR, ținând cont de eforturile extraordinare depuse în cadrul restructurării recente a băncii, precum și asigurării continuității la nivel de leadership. Michael Beitz  a fost CRO și CWO în cadrul BCR vreme îndelungată și cunoaște în detaliu banca și țara. Ne bucură experiența sa dovedită de management al riscurilor în regiune”, a declarat Manfred Wimmer, președintele Comitetului de Supraveghere al BCR.

„Mă bucură întoarcerea în BCR a lui Michael Beitz, ca veteran al echipei noastre. Am lucrat împreună în circumstanțe pline de provocări, în cadrul programului de restructurare a BCR, în care și-a dovedit vasta experiență și a avut o contribuție importantă. Astăzi, suntem într-o situație mult mai bună și vrem să continuăm să asigurăm dezvoltarea sustenabilă a BCR, alături de o echipă puternică și unită. În plus, Bernd Spalt va duce mai departe, preluând un rol-cheie în cadrul Erste Group, o experiență personală bogată, precum și angajamentul său legat de prioritățile de dezvoltare ale BCR. Îi suntem recunoscători pentru impactul său extraordinar și devotamentul fără egal în cadrul BCR”, a declarat Sergiu Manea, CEO al BCR.

Toate numirile sus-menționate fac obiectul aprobării autorităților de către autoritățile de supraveghere abilitate.

*  *

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe. BCR este banca Nr.1 în România după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.

BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri si 18 birouri mobile dedicate companiilor şi 514 unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - peste 2.000 de bancomate şi POS - 15.200 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce. 

*  *

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 46.700 de angajați deservesc 15,9 milioane de clienți în cadrul a 2.700 de filiale din 7 țări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croația, Serbia). La sfârșitul celui de-al treilea trimestru din 2016, Erste Group deținea active totale în valoare de 206,8 miliarde EUR, înregistra un profit net de 1,18 miliarde EUR, precum și un indice al capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) la 13,2%.

*  *

BCR - Comunicare Externă

Cătălin Ioniță, e-mail: georgecatalin.ionita@bcr.ro

Această informaţie este disponibilă şi pe pagina noastră web la: www.bcr.ro

Pentru detalii referitoare la produsele si serviciile BCR va rugam sa folositi urmatoarele modalitati de contact

InfoBCR

Web: www.bcr.ro

Email: contact.center@bcr.ro

TelVerde: 0800.801.BCR (0800.801.227), apelabil gratuit din toate reţelele naţionale