București, 14 decembrie 2020 – Banca Comercială Română anunță încheierea concursului de desene pentru elevi „Școala banilor bine-crescuți” și desemnarea celor două câștigătoare: Școala Gimnazială nr. 28 din Galați și Liceul „Pavel Dan” din Câmpia Turzii. Timp de o lună, peste 100 de școli din toată țara au înscris în competiție mai mult de 1.000 de desene realizate de elevi pornind de la temele de educație financiară: Economisesc pentru visul meu, Prima mea pușculiță și La ce ne ajută banii.

„Suntem tare mândri că am reușit să stârnim un asemenea interes în rândul copiilor din întreaga țară și că am avut un număr atât de mare de școli candidate la acest titlu. Este un semn că munca noastră din ultimii ani, prin care am încercat să ducem educația financiară în sălile de clasă a dat rezultate, lucru dovedit de toate desenele realizate de copii. Ne-a fost greu să alegem câștigătoarele din cele peste 100 de școli înscrise și, drept dovadă, am ajuns să avem două câștigătoare în loc de una. Ne bucurăm de reacțiile primite și sperăm să reluăm cât mai curând concursul” a declarat Nicoleta Deliu, Director Comunicare & CSR BCR.

Desemnarea școlii câștigătoare s-a făcut pe baza numărului de like-uri din partea publicului pe pagina de Facebook a cărții, dar și a voturilor juriului, format din Cristina Andone (autoarea cărții „Școala banilor bine-crescuți”), Sebastian Oprița (ilustrator al cărții), Claudia Oprescu (coordonatoare a proiectului Școala de Bani BCR) și Ana Nicolescu (blogger Mămica Urbană). Pentru că a existat egalitate între două dintre finaliste, Școala Gimnazială nr. 28 din Galați și Liceul „Pavel Dan” din Câmpia Turzii, juriul a decis că ambele vor primi titlul de  „Școala banilor bine-crescuți”.

Acest concurs a fost o bucurie. În primul rând, pentru că s-a adresat copiilor cu scopul de a le dezvolta deprinderi care să îi ajute să facă în viață alegeri financiare inteligente și, în al doilea rând, pentru că a mobilizat o întreagă comunitate : elevi, absolvenți, profesori, părinți, rude, cunoștințe, care nu au rămas indiferenți la talentul micilor artiști din școala noastră. S-a creat o energie în jurul unei povești frumoase, dovedind astfel  că ”Școala Banilor Bine-Crescuți” există într-adevăr, aici, în orașul nostru.  Am demonstrat  că o școală poate deveni inima unei comunități și că dincolo de bani e vorba de altceva : de apartenență,  de identitate, determinare, spirit de echipă, solidaritate și entuziasm”,  a precizat profesor Daniela Cristina Popa, Director al Liceului Teoretic “Pavel Dan”, Câmpia Turzii.

„În societatea actuală, educarea tinerei generaţii înseamnă mai mult decât o simplă transmitere de informaţii. Ea presupune şi dobândirea unor competenţe de înţelegere, corelare şi aplicare a acestora. Educaţia financiară este una dintre formele de educaţie modernă care vine să ofere această posibilitate, ancorând teoria în sfera pragmaticului.

Ideea implicării în concursul "Şcoala banilor bine crescuţi" a fost astfel îmbrăţişată imediat. Au răspuns prezent acestei provocări părinţii şi o bună parte a comunităţii locale. Dincolo de savoarea câştigării unui concurs de către elevii noştri, ne-am bucurat să constatăm că, împreună, suntem o forţă şi că o cauză bine stabilită poate fi cheia către lucruri măreţe. În speranţa că atelierele de lucru şi cărţile ce vor ajunge la copiii noştri vor clădi nişte tineri responsabili financiar, felicităm organizatorii pentru iniţiativă şi şcolile competitoare” a declarat profesor Camelia Elena BUCŞA, director Şcoala Gimnazială Nr.28, Galaţi.

Școlile vor fi premiate cu cărți și ateliere gratuite de educație financiară pentru copii, susținute de Cristina Andone, dar și ateliere online pentru profesori și părinți susținute de specialiștii de la Școala de Bani. Toate cele 14 finaliste ale concursului vor fi recompensate pentru participare, urmând ca premiile să fie oferite în perioada decembrie 2020 - februarie 2021.

*  *

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.

BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 17 de centre de afaceri și 16 de birouri mobile dedicate companiilor și 371 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR dispunând de cea mai mare rețea națională de bancomate – 1.830 de bancomate, 12.700 POS-uri și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce.

*  *

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 47.400 de angajați deservesc 16,1 milioane de clienți în cadrul a 2.230 de filiale din 7 țări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croația, Serbia). La sfârșitul trimestrului III 2020, Erste Group deținea active totale în valoare de 272 miliarde EUR.

*  *

BCR - Comunicare Corporativă

Cătălin Ioniță, e-mail: catalin.ionita@bcr.ro telefon: 0740.247.336

Această informaţie este disponibilă şi pe pagina noastră web la: www.bcr.ro

Pentru detalii referitoare la produsele si serviciile BCR va rugam sa folositi urmatoarele modalitati de contact

Web: www.bcr.ro

Email: contact.center@bcr.ro

Telefon: *2227, număr cu tarif normal apelabil din rețelele naționale fixe/mobile Telekom, Orange, Vodafone, RDS-RCS