Bucureşti, 13 aprilie 2016 – Banca Comercială Română (BCR) a finalizat negocierile şi a semnat, la începutul lunii aprilie 2016, un contract de închiriere cu dezvoltatorul imobiliar Forte Partners, pentru consolidarea unei părți din sediul central în clădirea THE BRIDGE, cel mai nou business park, situat în zona Grozăvești-Orhideea.

Selectarea unei soluţiii adecvate a rezultat dintr-o analiză riguroasă a ofertelor imobiliare raportat la nevoile BCR, care își desfăşoară activitatea în 15 sedii la nivel central. Acest proces a început acum mai mult de un an și a beneficiat de sprijinul şi expertiză de calitate din partea Knight Frank România, precum și de consiliere juridică din partea NNDKP.

În urma acestei analize, conducerea Băncii Comerciale Române a decis să consolideze funcțiile centrale (bancă și subsidiare) în două clădiri, ceea ce înseamnă că o parte își va desfășura activitatea în clădirea Bucharest Financial Plaza (BFP) din Calea Victoriei, în timp ce o altă parte se va reloca în clădirea THE BRIDGE.

„A fost un proces lung şi complex şi ne bucurăm că am progresat în ceea ce priveşte consolidarea funcţiilor centrale ale băncii. Cu sprijinul susţinut al Knight Frank România, am identificat, în FORTE, un partener de încredere cu experienţă anterioară relevantă şi aşteptăm să pășim pragul noului sediu. Noile spaţii şi facilităţile puse la dispoziţie au rolul de a conecta angajaţii şi de a încuraja o cultură a comunicării şi schimbului de experienţă. Partenerii şi clienţii BCR vor descoperi o nouă imagine a băncii atunci când ne vor vizita. Intenţionăm să implementăm un nou mod de lucru pe baza unor standarde moderne ale clădirilor de birouri”,  a declarat Adriana Jankovicova, CFO al BCR.

“Suntem onoraţi de faptul că BCR a ales să-şi consolideze centrele de business la THE BRIDGE. Această tranzacţie este pentru noi o confirmare a eforturilor noastre de a crea valoare prin design şi eficienţă”, a declarat Geo Mărgescu, CEO & Fondator, Forte Partners.

Termenul estimat de finalizare a clădirii THE BRIDGE este septembrie 2017.

***

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (14,4 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.

BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri si 23 de birouri mobile dedicate companiilor şi 511 unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - peste 2.000 de bancomate şi POS - 13.500 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce. 

***

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 46.500 de angajati deservesc 16.2 milioane de clienti in cadrul a 2.800 de filiale din 7 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia). La sfarsitul primului trimestru din 2015, Erste Group detinea active totale in valoare de 202,6 miliarde EUR si inregistra un raport cost/venituri de 56,1 %. Indicele capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) s-a situat la 10,2%.

***

BCR - Comunicare Externă

Alina Dăneasa, e-mail: alina.daneasa@bcr.ro

Pentru detalii referitoare la produsele si serviciile BCR va rugam sa folositi urmatoarele modalitati de contact

InfoBCR

Email: contact.center@bcr.ro

TelVerde: 0800.801.BCR (0800.801.227), apelabil gratuit din toate reţelele naţionale