• BCR a lansat un canal adițional pentru a facilita transferurile venite din străinătate prin MoneyGram
  • Românii care primesc bani din străinătate, prin intermediul MoneyGram, nu mai depind de orarul sucursalelor bancare și îi pot accesa printr-un simplu apel la Contact Center-ul BCR, cu program non-stop
  • Aproximativ 3,2 miliarde de dolari au fost trimise către România, în 2015, prin intermediul transferurilor de bani, conform datelor Băncii Mondiale

Banca Comercială Română (BCR) a lansat un canal adițional pentru a facilita transferurile venite din străinătate prin intermediul MoneyGram (NASDAQ: MGI), furnizor global de servicii  inovatoare pentru transferuri de bani. Pentru prima dată în România, clienții au opțiunea să-și transfere facil banii trimiși de peste hotare prin MoneyGram, direct în contul lor BCR.

Destinatarul banilor poate suna la Contact Center-ul băncii pentru a-și direcționa banii în contul BCR și a câștiga, astfel, timp. Preluarea unui transfer din străinătate nu mai depinde, în acest mod, de programul bancar, în condițiile în care Contact Centerul BCR este disponibil non-stop, 24/7. Singura condiție pentru beneficiar este să dispună de un cont curent la BCR.

“Continuăm să oferim simplitate și transparență clienților noștri prin lansarea, împreună cu MoneyGram, a unui sistem de transfer de bani, unic în România. Astfel, clienții care folosesc serviciile MoneyGram pentru a primi bani din străinătate își pot transfera banii în contul deschis la BCR printr-un simplu apel la Contact Center și apoi îi pot folosi imediat. Pentru a beneficia de această funcționalitate, clienții MoneyGram își pot deschide conturi curente la BCR cu costuri zero, atât în ceea ce privește administrarea, cât și retragerea de numerar de la ATM-urile BCR. Clienții BCR au la dispoziție cea mai mare rețea de ATM-uri, multifuncționale, echipamente de schimb valutar și aparate de plăți, 2.600 de astfel de echipamente fiind disponibile în toată țara”, a declarat Marian Ignat, Director Executiv Digital Banking în cadrul BCR.

“România este o piață dinamică pentru transferurile de bani. Există 19 milioane de români care trăiesc aici și aproape 4 milioane care au emigrat permanent, până în 2015. Ne dorim să transformăm experiența transferurilor de bani într-una extrem de facilă și rapidă, deoarece știm ce important este să-i ajuți pe cei dragi. Extinderea colaborării noastre cu BCR, prin adăugarea unei noi modalități de a primi bani, va permite MoneyGram să deservească și mai bine nevoile clienților săi”, a declarat Radu Pojoga, directorul regional MoneyGram.

Conform Băncii Mondiale, aproximativ 3,2 miliarde de dolari au fost trimise către România în 2015, prin intermediul transferurilor de bani, echivalentul a 1,7% din PIB-ul României. Peste 930 milioane au fost trimise din Italia, 740 milioane din Spania și 422 milioane din Germania. Valoarea medie a unui transfer din străinătate este de 330 de dolari.

*  *

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operațiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie și piețe de capital), precum și societățile de profil de pe piața leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuințe. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (14,4 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienți și banca Nr.1 pe segmentele de economisire și creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienților și după numărul celor pentru care BCR este principală instituție cu care fac banking. BCR oferă gama completă de produse și servicii financiare prin intermediul unei rețele de 22 de centre de afaceri si 23 de birouri mobile dedicate companiilor și 510 unități retail localizate în majoritatea orașelor din întreaga țară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR având la dispoziție cea mai mare rețea națională de ATM - peste 2.000 de bancomate și POS - 13.500 de terminale pentru plată cu cardul la comercianți, precum și servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking și E-commerce. 

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 46.500 de angajati deservesc 16.2 milioane de clienti in cadrul a 2.800 de filiale din 7 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia). La sfarsitul primului trimestru din 2015, Erste Group detinea active totale in valoare de 202,6 miliarde EUR si inregistra un raport cost/venituri de 56,1 %. Indicele capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) s-a situat la 10,2%.

*   *

MoneyGram este un furnizor global de servicii inovatoare de transfer al banilor, fiind recunoscut la nivel internațional ca o conexiune financiară între prieteni și membrii familiei. Cei care folosesc serviciile MoneyGram pot primi și transfera bani cu ușurință, fie online, de pe calculator sau telefonul mobil, fie la chioșcuri sau magazine locale. Compania oferă, de asemenea, servicii de plată a facturilor, emite ordine de plată și realizează controale oficiale pe piețele de interes pentru consumatori. Mai multe informații cu privire la MoneyGram International, Inc. sunt disponibile pe site-ul moneygram.com.

BCR - Comunicare Externă: Cătălin Ioniță, e-mail: georgecatalin.ionita@bcr.ro

Pentru detalii referitoare la produsele și serviciile BCR, vă rugăm să folosiți următoarele modalități de contact:

InfoBCR

Web: www.bcr.ro

Email: contact.center@bcr.ro

TelVerde: 0800.801.BCR (0800.801.227), apelabil gratuit din toate rețelele naționale