Acum un an, BCR si SAI Erste Asset Management SA au lansat un nou concept de investitii: YOU INVEST se concentreaza pe stilul de viata, pe dorintele si pe nevoile oamenilor. Este o solutie de investitii, care se adreseaza nevoilor concrete si obiectivelor stabilite de investitori.

In plus, YOU INVEST este un produs simplu, transparent si flexibil. Solutia de investitii se concentreaza pe randamente stabile si volatilitate redusa prin administrare activa. Exista trei tipuri de risc (scazut, mediu, ridicat).

Ne bucuram ca YOU INVEST a fost primit cu interes de clientii nostri. Valoarea activelor administrate la data 15 mai 2015 a depasit 75 milioane de euro, iar clienti noi investesc in fiecare zi.

“Dincolo de volume, în această perioadă de dezvoltare a pieţei şi a evoluţiei noastre ca motor de creştere al industriei fondurilor, ne preocupă diversificarea plasamentelor in corelare cu evolutia apetitului la risc al investitorilor. Fondurile familiei YOU INVEST au generat intr-un an de la lansarea în reţeaua BCR, peste 1.600 de investitori noi, marea majoritate dintre ei aflaţi la debutul pe piaţa de capital. Deocamdată, ei reprezintă un număr mai mic, dar cu sume mai mari şi un grad mai ridicat de înţelegere a riscurilor asociate produselor investiţionale.” Dragos Neacsu, CEO SAI Erste Asset Management SA

Acest succes se datoreaza intr-o mare masura fortei de vanzari  reprezentata de consilierii segmentelor Affluent si Private Banking din cadrul BCR, care au promovat fondurile YOU INVEST in randul clientilor. Peste 200 de consilieri au fost pregatiti in aceasta perioada. In ceea ce priveste varsta investitorilor, cel mai tanar investitor in fondurile YOU INVEST are 8 ani, iar cel mai varstnic are 92 de ani.

Performanta (*) inregistrata de aceste fonduri in ultimul an este:

YOU INVEST Solid RON:             +3.67%

YOU INVEST Balanced RON:      +4.40%

YOU INVEST Active RON:           +5.95%

YOU INVEST Solid EUR:             +2.76%

YOU INVEST Balanced EUR:      +3.78%

YOU INVEST Active EUR:          +4.76%

Sursa: SAI Erste Asset Management

Date la 15 mai 2015

“In primul an de existenta, asteptarile de randament cu care am plecat la drum au fost depasite. Randamentele obligatiunilor au inregistrat o evolutie satisfacatoare, cu un puseu de volatilitate accentuata in ultimele saptamani. Evolutiile predominant pozitive in ultimul an ale pietelor de actiuni dezvoltate, au fost marcate de un varf de volatilitate in ultima perioada, in ciuda unor fundamente macro pozitive si a iesirii din recesiune a economiilor dezvoltate. Ne asteptam sa continue acest nivel ridicat de volatilitate, urmand ca in urmatoarele luni sa vedem, treptat, cum datele fundamentale pozitive la nivel global, precum si cele ale economiei romanesti, sa fie reflectate mai bine in evolutia principalilor indici bursieri.” Dragos Neacsu, CEO SAI Erste Asset Management SA

Creste interesul pentru fondurile care au actiuni in portofoliu (ERSTE Balanced RON, ERSTE Equity ROMANIA si gama YOU INVEST),  iar acest lucru se poate observa in vanzarile realizate in aceste fonduri de la inceputul anului, care au ajuns la o pondere de 47% din totalul vanzarilor nete inregistrate pana pe 29 mai 2015. In ceea ce priveste moneda fondului in care investesc investitorii nostri, peste 70% din vanzarile nete de la inceputul anului au fost in fonduri denominate in euro.

Vanzarile in YOU INVEST sunt echilibrate atat din perspectiva alocarii lor pe cele 3 profiluri de risc (Solid si Balancedcu circa 35-40% iar Active cu circa 20-25%), cat si din punctul de vedere al monedei in care sunt denominate fondurile, respectiv lei si euro. La nivelul grupului Erste Asset Management, gama YOU INVEST a fost lansata simultan in toate tarile, respectiv in Austria, Cehia, Ungaria, Romania, Slovacia si Croatia. Totalul vanzarilor in fondurile YOU INVEST la nivel de grup a fost de 1,25 miliarde de euro.

SAI Erste Asset Management SA a atins în data de 15 aprilie pragul de 9 miliarde de lei active administrate prin intermediul fondurilor si portofoliilor individuale şi deţine o cotă de peste 40% pe piaţa fondurilor deschise de investiţii, conform celor mai recente date publicate de AAF (www.aaf.ro) Având peste 137.000 de investitori în fonduri, compania administrează o gamă variată de fonduri deschise de investiţii denominate în lei şi în euro, formată din fondurile ERSTE Money Market RON, ERSTE Bond Flexible RON, ERSTE Bond Flexible ROMANIA EUR, ERSTE Balanced RON, ERSTE Equity ROMANIA şi gama YOU INVEST.

Contact: SAI Erste Asset Management SA

Str. Uruguay nr. 14, Sector 1, Bucuresti

Oana Popescu, Ofiter marketing: oana.popescu@erste-am.ro, 0372.269.922

Performanţele anterioare ale fondului nu reprezintă o garanţie a realizărilor viitoare. Citiţi prospectul de emisiune şi informațiile cheie destinate investitorilor (DICI) prevăzute la art. 98 din O.U.G. nr. 32/2012, înainte de a investi în acest fond! Prospectele de emisiune şi informațiile cheie destinate investitorilor (DICI) sunt disponibile în limba română şi în limba engleză pe site-ul www.erste-am.ro şi pot fi obţinute gratuit de la unităţile teritoriale ale Băncii Comerciale Române SA şi de la sediul SAI Erste Asset Management SA.

FDI YOU INVEST Solid RON, Autorizaţia ASF nr. A/21/2014, nr. Reg. ASF CSC06FDIR/400087; FDI YOU INVEST Balanced RON, Autorizaţia ASF nr. A/23/2014, nr. Reg. ASF CSC06FDIR/400089; FDI YOU INVEST Active RON, Decizia CNVM nr. 1870/2007, nr. Reg. ASF CSC06FDIR/400042; FDI YOU INVEST Solid EUR, Autorizaţia ASF nr. A/22/2014, nr. Reg. ASF CSC06FDIR/400088; FDI YOU INVEST Balanced EUR, Decizia C.N.V.M. nr. 370/ 2013, nr. Reg. ASF CSC06FDIR/400082; FDI YOU INVEST Active EUR, Decizia C.N.V.M. nr. 369/2013, nr. Reg. ASF CSC06FDIR/ 400083

SAI Erste Asset Management SA, Decizia CNVM nr. 98/2009, nr. Reg. ASF PJR05SAIR400028, str. Uruguay, nr. 14, sector 1, Bucureşti, telefon 0372.269.999; e-mail:office@erste-am.ro; www.erste-am.ro Depozitar: BCR SA