BCR lansează un credit ipotecar cu o dobândă fixă de la 5,79% și, în plus, oferă tuturor clienților care accesează împrumutul un fond de urgență în echivalentul unei rate

București, 17 ianuarie - Banca Comercială Română (BCR) lansează o ofertă specială pentru clienții care își doresc să acceseze un credit ipotecar (nou sau refinanțare), prin oferirea unui fond de urgență, în  echivalentul unei rate totale de credit, dar nu mai mult de 2.500 lei, precum și cu o dobândă fixă în primii 5 ani de la 5,79%.

Pentru a beneficia de oferta cea mai bună de dobândă, 5,79%, clienții trebuie să respecte următoarele criterii:

 • Să aleagă un imobil construit după anul 2000, cu Certificat energetic A sau cu Certificat energetic B emis după 16 februarie 2023, ceea ce îi va face eligibili pentru produsul “Casa Mea Natura”;
 • Să vireze deja sau să opteze pentru virarea salariului la BCR;

La finalul celor 5 ani, dobânda va fi variabilă, respectiv 2,4% + IRCC, în condițiile mentionate mai sus.

În cazul în care nu îndeplinesc criteriile pentru Casa Mea Natura, clienții pot opta pentru produsul standard ipotecar “Casa Mea”, cu o dobândă fixă standard de 7,09% în primii 5 ani, ulterior IRCC + 3,70%. 

„Cele două componente esențiale ale ofertei - fondul de urgență, echivalent cu o rată, precum și condițiile foarte avantajoase de dobândă, inclusiv pentru asigurarea de viață - sunt gândite să ofere un sprijin real pentru toți cei care își doresc achiziționarea unei case, dar și un îndemn la responsabilitate.

Mai mult decât atât, credem că oferta noastra este extrem de competitivă, asigură transparență și predictibilitate prin perioada de dobânda fixă, susține clientii în achiziționarea casei mult dorite sau la refinanțarea creditelor, iar fondul de urgență este menit să ofere un prim suport în drumul către independență financiară.

Ambele tipuri de finanțare sunt disponibile exclusiv în condițiile achiziționării unei asigurări de viață, în linie cu angajamentul nostru pentru educație financiară și protecție pe întreaga perioadă a creditului ipotecar.

Vlad Huțuleac, Director Executiv Adjunct Produse și Segmente Retail

Oferta este valabilă în perioada 17 ianuarie – 16 aprilie 2024 pentru cererile noi de credit și poate fi accesată prin platforma de digital banking George, precum și în orice unitate BCR.

Clienții vor primi automat în cont, după tragerea creditului, în maximum 5 zile, echivalentul net exact al unei rate lunare totale (principal + dobândă) pentru 30 de zile, așa cum reiese din graficul de rambursare, dar nu mai mult de 2.500 de lei.

Iată un exemplu de calcul reprezentativ pentru creditul CASA MEA Natura, în cazul unei locuințe eficiente energetic:

 • Sumă împrumutată: 350.000 de lei
 • Perioadă: 300 de luni
 • Dobândă fixă pe 5 ani: 5,79% (cu încasarea salariului în cont la BCR), ulterior variabilă - 8,37%/an (IRCC + 2,40%)
 • Comisioane: 500 de lei (analiză) și 0 lei (administrare)
 • Cost evaluare: 470 lei inclusiv TVA (apartament), perceput de evaluator
 • Cost cu asigurarea de viață, dacă aceasta este achiziționată prin intermediul BCR: 0,026% (calculată lunar la soldul creditului), 91 de lei în prima lună
 • Rata în primii 5 ani 2.301 lei, ulterior 2.789 lei
 • Valoare totală plătibilă: 808.782 lei;
 • DAE = 7,91%.

În cazul în care clientul nu (mai) încasează venitul în cont, pentru același credit: dobânda este fixă în primii 5 ani: 6,79%/an, ulterior variabilă 9,37%/an (IRCC + 3,40%); Rată fixă în primii 5 ani: 2.518 lei, ulterior 3.030 lei; Valoare totală plătibilă: 879.758 lei; DAE = 8,94%. (IRCC = 5,97% valabil până la 31.03.2024).

Mai multe detalii sunt disponibile pe secțiunea dedicată din site.