IFC a acordat BCR o linie de credit comercial de 50 milioane de dolari în cadrul Programului de Finantare a Comertului Global („GTFP”), care sprijină comertul în pietele emergente prin acordarea de garantii partiale sau totale pentru tranzacțiile comerciale individuale garantate prin ratingul triplu-A al IFC.

BCR, membră a grupului Erste, a aderat la program în calitate de bancă emitentă. Participarea la program va permite BCR, cel mai important intermediar pentru finantarea comertului din România, să îsi extindă aria de acoperire la băncile din întreaga lume, pentru a sustine intrarea companiilor românesti pe noi piete, precum si pentru a spori legăturile comerciale pe teritoriul întregii Uniuni Europene si în afara acesteia.

„Ne concentrăm pe sprijinirea exportatorilor si a productiei bazate pe lantul de aprovizionare pentru că am văzut o crestere economică bazată pe export excelentă, precum si companii care îsi reduc riscurile mentinând în acelasi timp cifra de afaceri. Ne-am angajat să ajutăm progresul economiei, în special prin utilizarea intermedierii financiare pentru a stimula comertul si spiritul antreprenorial”, a declarat Sergiu Manea, vicepresedinte Corporate & Markets al BCR.

„Prin programul nostru de finantare a comertului, IFC directionează finantarea atât de necesară către economii care au nevoie să extindă oportunitățile comerciale globale pentru firmele locale”, a spus Marcos Brujis, Director IFC pentru Industrie Globală, grupul Institutii Financiare. „Accesul la finantarea comertului este deosebit de important pentru întreprinderile mici si mijlocii care depind de comertul transfrontalier pentru a rămâne viabile si care caută noi oportunităti de dezvoltare.”

De la începuturile sale în 2005, premiatul Program de Finantare a Comertului Global al IFC a emis peste 21.000 de garantii în valoare totală de 36 miliarde de dolari băncilor privind obligatiile de plată legate de comert ale clientilor săi, institutii financiare din pietele emergente. Programul include mai mult de 280 de bănci partenere în peste 95 de tări din pietele emergente.

Despre IFC

IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, este cea mai mare institutie de dezvoltare globală axată exclusiv pe sectorul privat. Lucrând cu întreprinderi private în circa 100 de tări ne folosim capitalul, experienta si influenta pentru a ajuta la eliminarea sărăciei extreme si pentru a promova prosperitatea comună. În anul financiar 2014 am asigurat finantare de peste 22 miliarde de dolari pentru a îmbunătăti calitatea vietii în tările în curs de dezvoltare si pentru a aborda cele mai presante provocări pentru dezvoltare. Pentru mai multe informatii vă rugăm să accesati www.ifc.org.

Despre BCR

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (14,4 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking. BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri si 23 de birouri mobile dedicate companiilor şi 509 unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - aproape 2.000 de bancomate şi POS - 13.500 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce.

BCR - Comunicare Externă 

Cezar Marin: cezar.marin@bcr.ro

Pentru detalii referitoare la produsele şi serviciile BCR, vă rugăm să folosiţi următoarele modalităţi de contact:

Email: contact.center@bcr.ro

TelVerde: 0800.801.BCR (0800.801.227), apelabil gratuit din toate reţelele naţionale

Twitter: @infoBCR