București, 19 ianuarie 2022 – Banca Comercială Română a venit în sprijinul HOSPICE Casa Speranței, organizația non-profit care a introdus în România conceptul de îngrijire paliativă, printr-o donație de 5 mașini Dacia Logan din flota companiei.

Autovehiculele sunt folosite exclusiv pentru asigurarea vizitelor medicale de îngrijire la domiciliul pacienților și sunt utilizate de către echipele HOSPICE, medici, asistente, psihologi și terapeuți, care vizitează acasă copiii și adulții care se confruntă o boală incurabilă, asigurându-le suportul de care au nevoie.  

În prealabil, mașinile donate de BCR, prin intermediul BCR Leasing, au beneficiat de o inspecție amănunțită și au fost reparate, fiind în cea mai bună stare de funcționare.

Prin donația pe care BCR a făcut-o către HOSPICE Casa Speranței, putem să ajungem mai ușor și să fim mai aproape de pacienții cu boli incurabile pe care îi îngrijim la domiciliu. Această donație vine într-un moment în care, datorită extinderii acestui serviciu, necesitatea era și mai mare. De anul trecut, Fundația noastră are și o echipă de îngrijire la domiciliu dedicată copiilor cu un diagnostic rar sau care le amenință viața. E o premieră nu doar pentru noi, ci pentru București, unde nu exista nicio astfel de echipă. Suntem recunoscători pentru gestul care ne permite să fim acolo unde e nevoie de noi”, afirmă Mirela Nemțanu, CEO HOSPICE Casa Speranței.

Donația BCR este una recurentă, fiind date spre utilizare până în prezent un număr de 9 mașini Dacia Logan. Primele 4 mașini din flota BCR au fost donate în urmă trei ani și, în prezent, sunt scoase din uz. Compania oferă spre folosire mașinile către HOSPICE Casa Speranței pornind de la dorința de a crește mobilitatea echipelor care dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național.

În cei 30 de ani de existență, HOSPICE, care este cea mai mare fundație din România care oferă gratuit servicii specializate de acest tip, a dăruit alinare pentru aproape 40.000 de copii și adulți cu boli incurabile. Organizația are două centre cu servicii integrate în Brașov și București și a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere.

Despre HOSPICE Casa Speranţei

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România și este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate gratuite de acest tip. Organizația are două spitale cu servicii integrate, în Brașov și București, echipe mobile în patru orașe – București, Brașov, Făgăraș și Zărnești, șase sedii destinate oferirii de îngrijire paliativă și educație și peste 100 de paturi pentru internare și activități adiacente, destinate îngrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 30 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 45.000 de copii și adulți

Puteți sprijini pacienții HOSPICE și cauza îngrijirii paliative cu o donație  (https://www.hospice.ro/doneaza/ ) sau cu un SMS la 8864 cu textul TIMP. Pentru mai multe informații, accesați www.hospice.ro. Ne găsiți pe Facebook și pe Instagram , iar pe Youtube puteți afla povestea HOSPICE și istoria îngrijirii paliative în România.

*  *

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.

BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 17 de centre de afaceri și 16 de birouri mobile dedicate companiilor și 371 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR dispunând de cea mai mare rețea națională de bancomate – 1.830 de bancomate, 11.400 POS-uri și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce.

*  *

BCR - Comunicare Corporativă

Cătălin Ioniță, e-mail:catalin.ionita@bcr.ro telefon: 0740.247.336

Această informaţie este disponibilă şi pe pagina noastră web la: www.bcr.ro

Pentru detalii referitoare la produsele și serviciile BCR vă rugăm să folosiți următoarele modalități de contact

InfoBCR

Web: www.bcr.ro

Email: contact.center@bcr.ro

Telefon: *2227, apelabil gratuit din toate reţelele naţionale