Bucureşti, 7 ianuarie 2015

Banca Comercială Română (BCR) extinde la 10 ani perioada de dobândă fixă pentru creditele ipotecare Casa Mea, dobânda fiind de numai 5.95% pentru clienţii care au sau vor avea cont de salariu/pensie la BCR, comisionul de analiză fiind ZERO. Pentru clienţii care nu au cont de salariu la BCR dobânda creşte cu doar 0.2%.

“În ultimii ani BCR s-a concentrat pe eliminarea riscurilor asociate creditelor, respectiv fluctuaţia cursului valutar şi fluctuaţia dobânzii. În măsura în care oferim clienţilor dobânzi fixe atractive aceştia vor prefera să se protejeze împotriva riscului de dobândă pe perioade cât mai lungi de timp. BCR a introdus mai întâi dobânda fixă pe 3 ani, apoi pe 5 ani şi acum facem un pas major şi introducem dobânda fixă pe 10 ani. Peste 80% dintre clienţii noştri au ales în 2014 creditul ipotecar Casa Mea cu dobânda fixă pe 5 ani. Având în vedere perioada mare de acordare a creditelor ipotecare de până la 30 ani, ne dorim să oferim clienţilor noştri predictibilitate pe o perioadă cât mai lungă de timp. De aceea, începând cu această lună, le oferim clienţilor posibilitatea să cunoască încă de la momentul când iau creditul cât vor plăti lunar pentru următorii 10 ani. Aceasta este o ofertă unică pe piata din România şi suntem convinşi că în timp va deveni o variantă preferată de către clienţii noştri”, a declarat Ioana Mihai, Sef Departament Credite Garantate, BCR.

BCR este prima bancă din România care a luat decizia ca, începând din luna octombrie 2012, să acorde credite numai în moneda în care clienţii realizează venitul.

Exemplu de calcul pentru un credit Casa Mea în valoare totală de 160.000 lei, pe 30 de ani: DAE = 6,14% dobândă fixă 10 ani 5.95% ulterior variabilă: 5,96%/an (ROBOR 6M + 3,95%); comision de analiză ZERO lei; cost evaluare apartament: 370 lei; valoare totală plătibilă: 344.046,47 lei, cost total credit: 184.046.47 lei. Exemplu valabil în luna ianuarie 2015 pentru clienţii care încasează salariul la BCR.


Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe. BCR este banca Nr.1 în România după valoareaactivelor (14,4 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.

BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri si 23 de birouri mobile dedicate companiilor şi 538 de unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - aproape 2.050 de bancomate şi POS - 13.500 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce.


Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 44.000 de angajati deservesc 16.5 milioane de clienti in cadrul a 2.800 de filiale din 7 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia). La sfarsitul trimestrului 3 din 2014, Erste Group detinea active totale in valoare de 197,0 miliarde EUR si inregistra un raport cost/venituri de 54,4%. Indicele capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat partial) s-a situat la 10,8%.


BCR - Comunicare Externă 

Cezar Marin: cezar.marin@bcr.ro

 

Pentru detalii referitoare la produsele şi serviciile BCR, vă rugăm să folosiţi următoarele modalităţi de contact:

Email: contact.center@bcr.ro

TelVerde: 0800.801.BCR (0800.801.227), apelabil gratuit din toate reţelele naţionale

Twitter: @infoBCR