București, 7 iunie 2022: În luna copiilor, BCR, prin Școala de Bani, pune la dispoziția părinților și copiilor două cursuri gratuite de Inteligența financiară. Cursul destinat copiiilor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani este dezvoltat cu personajele radio Itsy și Bitsy, iar cel pentru tineri cu vârste între 11 și 14 ani este susținut de Wello, un profesor virtual. Cursurile se adresează copiilor care vor să învețe mai multe despre bani și despre ce comportament trebuie să adopte în privința lor. Acestea sunt în format video și se găsesc pe platforma www.școaladebani.ro.  

„Inteligența financiară se formează încă din primii ani de viață. Nu mai este o noutate faptul că întreaga noastră percepție despre bani pleacă din copilărie și ne va influența deciziile financiare pe tot parcursul vieții. Pentru a porni cu dreptul în aceasta călătorie, în ultimii ani am dezvoltat programe de educație financiară în care au participat peste 500.000 de copii și părinți. Pentru a duce impactul și mai departe, am lasat cursurile video de Inteligență financiară pentru copii. Pe parcursul celor patru videoclipuri amuzante și educative, copiii vor afla mai multe despre bani, dorințe și nevoi, planificarea financiară sau rolul băncilor, iar informațiile și provocările vor fi prezentate chiar de simpaticele personaje Itsy și Bitsy”, a declarat Nicoleta Deliu, Director de Comunicare BCR.

Noi credem în educația prin joacă și prin exemple concrete, noțiuni din universul copiilor, pe care cei mici le pot înțelege cu ușurință. Astfel, am acceptat cu mare bucurie propunerea BCR și a Școlii de Bani de a crea un curs de Inteligență financiară pentru copii, începând cu vârsta de 6 ani!”, a declarat Itsy. „Practic, prin acest curs vom pune bazele educației financiare pentru copii, iar prin discuțiile și informațiile despre bani vom crea o fundație care îi va pregăti pentru a fi adulți de succes, iar pe părinți îi va susține în misiunea de a crește copii mai bine pregătiți pentru viață”, a spus Bitsy.

Cursul pentru pre-adolescenți și adolescenți este format din videoclipuri cu grafică asemănătoare celei din jocurile video și conține diverse întrebări interactive sau provocări. Astfel, tinerii învață în cel mai distractiv mod cu putință!

Pe lângă cele două cursuri pentru copii, pe platformă este disponibil și cursul Școala de Bani pentru părinți, un curs care va ajuta adulții să fie pregătiți pentru discuțiile și întrebările celor mici cu privire la finanțe. Astfel, părinții vor putea să le explice, pe înțelesul lor, al celor mici, ce sunt banii și cum să-i folosească ca pe un instrument pentru o viață mai bună.

Pe lângă cele 2 cursuri, BCR, prin Școala de Bani, susține o serie de inițiative care își propun să dezvolte inteligența financiară a copiilor:

·       Atelierele de educație financiară FLiP Școala de Bani pe roți și FliPiada, competiția de educație financiară pentru copii, alături de Școala de Valori;

·       Ateliere de sustenabilitate și buget responsabil pentru copii, alături de „Roaba de Cultură”;

·       Concursuri de educație financiară alături de comunitatea „Omuleți vorbăreți”;

·       Edufin Quest, program de educație financiară și concurs, în cadrul Adservio.

Școala de Bani BCR este cel mai amplu program de educație financiară din România,  o platformă educațională plină de resurse practice și instrumente care ne pot ajuta în gestionarea mai bună a banilor și a resurselor noastre. Începând cu luna septembrie, Școala de Bani va demara un proiect pilot care se va adresa profesorilor din România.

*  *

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.

BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 18 centre de afaceri și 16 birouri mobile dedicate companiilor și 326 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR dispunând de cea mai mare rețea națională de ATM-uri și mașini multifuncționale –  1.700 de echipamente, aproximativ 11.300 POS-uri și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce. 

*  *

BCR - Comunicare Corporativă

Cătălin Ioniță, e-mail:catalin.ionita@bcr.ro telefon: 0740.247.336

Această informaţie este disponibilă şi pe pagina noastră web la: www.bcr.ro

Pentru detalii referitoare la produsele și serviciile BCR vă rugăm să folosiți următoarele modalități de contact

InfoBCR

Web: www.bcr.ro

Email: contact.center@bcr.ro

Telefon: *2227, număr cu tarif normal apelabil din rețelele naționale fixe/mobile Telekom, Orange, Vodafone, RDS-RCS