București, 23 martie 2021 – Banca Comercială Română (BCR) a finalizat transferul de proprietate asupra clădirii Bucharest Financial Plaza, fostul sediu al companiei din Calea Victoriei, către Immofinanz, unul dintre cele mai importante grupuri imobiliare din Europa Centrală și de Est. Immofinanz intenționează să reamenajeze proprietatea într-o clădire myhive, cu spații de înaltă calitate și cu nivel de certificare a construcției pentru dezvoltare durabilă Gold sau un alt nivel superior.

Bucharest Financial Plaza joacă un rol important în dezvoltarea urbană recentă. Clădirea a fost ridicată ca sediu Bancorex, fiind ulterior preluată de BCR. Această proprietate permite utilizări multiple și oferă acces excepțional la spații retail, restaurante și alte zone de relaxare din centrul Bucureștiului. Suntem încântați că avem un partener de încredere în Immofinanz, un grup imobiliar cu o experiență îndelungată în România și unul dintre cei mai mari clienți de tip corporate ai Erste Group. Immofinanz, care este un dezvoltator imobiliar de înaltă calitate în Europa, are capacitatea de a transforma acest obiectiv și de a-i valorifica și mai mult potențialul”, a declarat Michael Werner, Real Estate Management Executive Director în cadrul BCR.

Acest acord reprezintă un pas important pentru IMMOFINANZ în vederea consolidării portofoliului de birouri de înaltă calitate și a brandului de birouri myhive în București. În cadrul procesului de modernizare propus, am luat în considerare un spațiu mai mare pentru zona publică și o terasă verde, care credem că va deveni rapid un punct de atracție extrem de atrăgător pentru bucureșteni”, a declarat Dietmar Reindl, COO IMMOFINANZ.

Clădirea Bucharest Financial Plaza este amplasată în aproprierea KM-ului 0 al Bucureștiului, lângă Centrul Vechi și se întinde pe o suprafață de 26.300 m2 GLA. Proprietatea a fost finalizată în 1998, fiind cea mai impozantă clădire a orașului la acel moment și a fost modernizată în 2012. Construcția poate fi ușor împărțită între cele două secțiuni, Tower (17 etaje) și Podium (6 etaje) și beneficiază de cel mai mare atrium iluminat natural din oraș.

BCR și-a mutat sediul în 2020, într-un spațiu cu o suprafața de 14.400 m2, localizat în Business Garden Bucharest, un complex de birouri certificat LEED Platinum cu o configurație unică și multe spații verzi. Cu această mutare, banca a finalizat procesul de relocare a sediilor în clădiri premium de clasă A, inițiat la finalul anului 2018 prin mutarea parțială a angajaților la Bridge, prima clădire de birouri certificată LEED Platinum în București. 

Echipa BCR responsabilă de proprietăți a acționat în calitate de broker în această tranzacție, în timp ce Knight Frank a fost broker exclusiv pentru cumpărător.

*  *

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private și a băncilor de locuinţe.

*  *

BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 19 centre de afaceri și 16 birouri mobile dedicate companiilor și 428 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR dispunând de cea mai mare rețea națională de ATM-uri și mașini multifuncționale – aproape 2.000 de echipamente, 14.500 POS-uri și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce.

 

BCR - Comunicare Corporativă

Cătălin Ioniță, e-mail:catalin.ionita@bcr.ro telefon: 0740.247.336

Această informaţie este disponibilă şi pe pagina noastră web la: www.bcr.ro

Pentru detalii referitoare la produsele și serviciile BCR vă rugăm să folosiți următoarele modalități de contact

InfoBCR

Web: www.bcr.ro

Email: contact.center@bcr.ro

Telefon: *2227, apelabil gratuit din toate reţelele naţionale