Banca Comercială Română (BCR) reduce, începând din această săptămâna, dobânzile pentru creditele ipotecare Casa Mea în lei.

Astfel, pentru creditele ipotecare Casa Mea în lei cu dobândă fixă pe primii 5 ani aceasta scade la 5.25%/an, iar ulterior 4,62% (ROBOR 6M + doar 3,00%).

Pentru creditele ipotecare Casa Mea în lei cu dobândă fixă pe primii 10 ani aceasta este de 5,95%/an. BCR reduce marja la dobânda variabilă la 3,00% de la 3.95%, dobânda finală fiind de 4,62% (ROBOR 6M + doar 3,00%).

Comisionul de analiză practicat de banca este ZERO.

Pentru clienţii care nu au cont de salariu/pensie la BCR dobânda la creditele ipotecare este mai mare cu doar 0.2%.

Dana Demetrian, Vicepresedinte Retail si Private Banking BCRDana Demetrian, Vicepresedinte Retail si Private Banking BCR

“BCR deţine acum o cincime din cota de piaţă a creditelor nou acordate şi vrem să consolidăm această poziţie. Pentru că vrem să ne protejăm clienţii împotriva riscului de dobândă pe perioade cât mai lungi de timp, le oferim dobânzi fixe atractive. De asemnea, am înteles că, ţinând cont de perioada mare de acordare a creditelor ipotecare de până la 30 ani, clienţii noştri au nevoie de  predictibilitate pe o perioadă cât mai lungă de timp. De aceea, am introdus la începutul anului creditul cu dobândă fixă pe 10 ani care este unic pe piaţa din România. Efectul este îmbucurător pentru că peste 20% dintre clienţi optează pentru aceasta varianta”, a declarat Dana Demetrian, Vicepresedinte Retail si Private Banking BCR.

BCR este prima bancă din România care a luat decizia ca, începând din luna octombrie 2012, să acorde credite numai în moneda în care clienţii realizează venitul.

EXEMPLU DE CALCUL

Exemplu de calcul valabil în luna martie 2015 pentru clienţii care încasează salariul la BCR, pentru un credit Casa Mea în valoare totală de 160.000 lei, pe 30 de ani: DAE = 5,64%; dobândă fixă 10 ani 5.95% ulterior variabilă: 4,62%/an (ROBOR 6M + 3%); comision de analiză ZERO lei; cost evaluare apartament: 370 lei; valoare totală plătibilă: 319,983.62lei, cost total credit: 159,983.62 lei.

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (14,4 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.

BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri si 23 de birouri mobile dedicate companiilor şi 538 de unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - aproape 2.000 de bancomate şi POS - 13.500 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 45.000 de angajati deservesc 16.2 milioane de clienti in cadrul a 2.800 de filiale din 7 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia). La sfarsitul anului 2014, Erste Group detinea active totale in valoare de 196,3 miliarde EUR si inregistra un raport cost/venituri de 55,1%. Indicele capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) s-a situat la 10,6%.

BCR - Comunicare Externă 

Cezar Marin: cezar.marin@bcr.ro

Pentru detalii referitoare la produsele şi serviciile BCR, vă rugăm să folosiţi următoarele modalităţi de contact:

Email: contact.center@bcr.ro

TelVerde: 0800.801.BCR (0800.801.227), apelabil gratuit din toate reţelele naţionale

Twitter: @infoBCR