• Programul InnovX-BCR anunță calendarul de înscrieri pentru toate cele trei grupe din programul de accelerare

București, 18 februarie 2021 – InnovX-BCR, programul de accelerare a afacerilor din tehnologie, lansează programul de înscrieri pentru 2021, pornind cu prima grupă, Grinders, dedicată antreprenorilor cu cifră de afaceri sau finanțare atrasă între 50.000 de euro și 500.000 de euro. Data limită de înscriere online pentru afacerile din această categorie este 5 martie.

Și anul acesta, Acceleratorul InnovX-BCR va fi împărțit în trei grupe, iar start-up-urile care își doresc să participe în cadrul programului vor putea aplica în funcție de valoarea cifrei de afaceri sau a finanțării atrase. Pe lângă grupa Grinders, vor începe înscrierile și pentru grupa Startups, cu valoarea cifrei de afaceri sau a finanțării atrase între 500.000 de euro și 1 milion de euro, și grupa Scaleup, dedicată afacerilor de peste 1 milion de euro. Antreprenorii selectați vor parcurge un program de accelerare care va dura șase săptămâni.

„După doi ani de programe de accelerare, am adaptat structura celor trei grupe pentru a răspunde mai bine la nevoile start-up-urilor dispuse să-și accelereze ritmul de creștere. Drept urmare, grupa Grinders de anul acesta va fi dedicată antreprenorilor care au o cifră de afaceri sau finanțare atrasă de peste 50.000 de euro, adică acelora care au deja un produs sau serviciu validat de piață”, spune Silviu Florea, Program Manager Grupa Grinders InnovX.

„În 2020 au fost accelerate 52 de afaceri din tehnologie, care au intrat în contact cu 75 de mentori. Pentru că ne dorim să evoluăm în permanență și să ne adaptăm constant, anul acesta extindem numărul de firme acceptate în programul de accelerare și continuăm demersul nostru de a pregăti start-up-urile să scaleze la nivelul următor și de a ajuta antreprenorii să-și transforme ideile în businessuri solide”, adaugă Ana-Maria Crețu, coordonatoarea departamentului de Social Banking BCR.

Datele limită de înscriere online pentru înscrieri la preselecție sunt:

 • pentru Grupa Grinders: 5 martie 2021
 • pentru Grupa Startups: 16 iulie 2021
 • pentru Grupa Scaleups: 29 octombrie 2021

Preselecția companiilor înscrise va avea loc în următoarele intervale:

 • pentru Grinders: 8.03 - 11.03.2021
 • pentru Startups: 19.07 - 22.07.2021
 • pentru Scaleups: 01.11 - 04.11.2021

Selecția finală a companiilor se va face conform următorului calendar:

 • pentru Grinders: 12 martie 2021
 • pentru Startups: 23 iulie 2021
 • pentru Scaleups: 5 noiembrie 2021

În urma selecției finale, companiile vor participa în Programul de accelerare astfel:

 • maximum 20 companii Grinders în perioada 15.03 - 22.04.2021
 • maximum 20 companii Startups în perioada 26.07 - 22.08.2021
 • maximum 20 companii Scaleups în perioada 08.11 - 16.12.2021

Programul virtual de accelerare de șase săptămâni al InnovX-BCR va fi unul intensiv, fiind structurat din trei programe educaționale paralele dedicate diferiților membri ai start-up-urilor în funcție de responsabilități:

1. CEO - Program de educație financiară și de business în vederea atragerii de finanțări de tip grant și equity; 2. CIO - Program educațional de inovare și 3. CTO - Program educațional dedicat tehnologiilor emergente.

Acceleratorul este un proiect realizat în parteneriat cu UiPath, Microsoft, Startup Grind, Modex, Mindspace și ELITE. BCR acoperă costurile pentru toate bursele alocate antreprenorilor din acest proiect, cursurile și costurile logistice.

Mai multe detalii despre Acceleratorul InnovX-BCR: www.bcr.ro/accelerator si www.innovx.eu.

* *

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.

BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 17 de centre de afaceri și 16 de birouri mobile dedicate companiilor și 371 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR dispunând de cea mai mare rețea națională de bancomate – 1.830 de bancomate, 12.700 POS-uri și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce.

* *

BCR - Comunicare Corporativă Cătălin Lupoaie, e-mail: catalin.lupoaie@bcr.ro, telefon: 0786.347.229 Această informaţie este disponibilă şi pe pagina noastră web la: www.bcr.ro

Pentru detalii referitoare la produsele si serviciile BCR va rugam sa folositi urmatoarele modalitati de contact

InfoBCR Web: www.bcr.ro Email: contact.center@bcr.ro

Telefon: *2227, număr cu tarif normal apelabil din rețelele naționale fixe/mobile Telekom, Orange, Vodafone, RDS-RCS