• Prima platformă de banking digital din România, George, își extinde beneficiile non-bancare, disponibile în magazinul său online, cu abonamente medicale individuale și pentru IMM-uri la Sistemul Medical MedLife
  • MedLife devine astfel primul partener de sănătate pentru companii de pe platforma George
  • Abonamentele pot fi accesate din magazinul George și beneficiază de o reducere specială de 30%

București, 25 mai 2022 – Banca Comercială Română continuă extinderea ecosistemului digital George către produse non-bancare și anunță un nou parteneriat cu Sistemul Medical MedLife, cel mai mare operator privat de sănătate din România, prin care facilitează utilizatorilor George accesarea abonamentelor medicale individuale și de business direct din magazinul aplicației.

Astfel, începând din luna mai, utilizatorii George pot achiziționa abonamente medicale cu un discount de 30%. Oferta este valabilă atât pentru persoane fizice (până pe 20 noiembrie), cât și pentru microîntreprinderile care doresc să ofere abonamente medicale angajaților săi (până pe 20 iunie).

„George își dovedește, încă o dată, capacitatea de a fi un ecosistem de inovare digitală continuă, care trece dincolo de servicii și produse financiare. Prin noul parteneriat pe care l-am încheiat cu MedLife, le oferim antreprenorilor acces rapid la pachete de abonamente medicale cu discounturi semnificative pentru angajați, care pot fi oferite ca un beneficiu și pot stimula competitivitatea firmei pe piața forței de muncă. Considerăm că abonamentele la servicii medicale moderne reprezintă o investiție absolut necesată pentru antreprenori, atât din perspectiva lor, cât și a oamenilor care sunt parte dintr-o companie de succes. De la lansare și până în prezent, am introdus peste 260 de funcționalități în George și vom continua să extindem gama de produse și servicii cu valoare adăugată disponibile pe platformă, atât pentru persoane fizice, cât și pentru companii”, a declarat Marian Ignat, Director Executiv Distribuție Retail, BCR.

„Suntem o companie antreprenorială născută în România, în urmă cu 28 de ani, și am crescut sănătos cu know-how și resurse locale. Înțelegem ce înseamnă un business la început de drum și știm cât de importantă este echipa pentru a ajunge acolo unde ți-ai propus. Printr-o strânsă legătură cu mediul de business românesc, am dezvoltat constant produse și soluții personalizate, adaptate nevoilor și specificului fiecărei industrii. În prezent, avem grijă de 768.000 de angajați, din 8.000 de companii, care ne-au ales cu încredere pentru a beneficia de soluții complete de sănătate. Ne dorim să sprijinim în continuare afacerile din România, de aceea, ne-am unit forțele cu echipa BCR, una dintre cele mai mari companii din portofoliul MedLife, alături de care colaborăm de peste 15 ani, într-un parteneriat menit să ajute microîntreprinderile să asigure mai ușor servicii de prevenție și profilaxie pentru angajații lor”, spune Mirela Dogaru, Director Corporate și Membru în Comitetul Executiv MedLife Group.

În România, IMM-urile reprezintă peste 90% din firmele care activează pe piață și au o contribuție semnificativă în economia locală. De aceea, buna funcționare a microîntreprinderilor și a mediului de afaceri românesc este în strânsă legătură cu starea de sănătatea a angajaților – o stare de sănătate bună are un impact favorabil pentru productivitatea unui business și ajută la diminuarea costurilor generate de lipsa de eficiență, concedii medicale, spitalizări sau prezenteism (situația în care un angajat este prezent la muncă, dar este prea obosit, bolnav sau stresat pentru a-și desfășura activitatea).

Totodată, în ultimii ani, a crescut deopotrivă interesul pentru sănătate în rândul angajaților, amplificat de contextul pandemic. În prezent, abonamentele medicale reprezintă cel mai solicitat beneficiu extrasalarial non-cash, după bonurile de masă. Acestea facilitează accesul rapid la servicii de prevenție, cu ajutorul cărora angajații își pot monitoriza starea de sănătate și pot depista din timp eventuale afecțiuni. Printr-o verificare constantă a stării de sănătate, ei pot evita tratamente sau intervenții mai complicate și mai costisitoare, atât din punct de vedere financiar, dar și emoțional.

MedLife pune la dispoziția antreprenorilor 3 tipuri de abonamente IMM – Start, Start Plus și Speranță. Pachetele includ servicii gratuite și cu discount, precum medicina muncii, hotline medical și ambulanță privată, la sediu, numeroase analize, acces direct la consultații de specialitate, ecografii, servicii de stomatologie, asistență pre și post natală, iar ponderea lor diferă în funcție de pachetul selectat.      

Prin intermediul abonamentelor medicale IMM MedLife, angajații au acces la un întreg ecosistem medical național de clinici, hyperclinici, laboratoare, spitale, farmacii și cabinete dentare, în aproape 700 de unități proprii și partenere din toată țara, unde mii de medici, asistente și infirmieri au grijă de sănătatea lor, zi de zi.

*  *

George este prima platformă de banking inteligent din România și primul produs de tip fintech oferit de o bancă în România – Banca Comercială Română. Creat într-un hub de inovaţie de la Viena, cu contribuția tinerilor IT-iști români, George a fost dezvoltat în baza mai multor cercetări avansate digitale la care au participat și echipe de design, psihologi, sociologi comportamentali, dar și clienți, inclusiv din România. George a fost redezvoltat la nivel local de experții BCR, împreună cu un ecosistem digital complet, primul din România capabil să ofere operațiuni de daily banking 100% online, fără alte interacțiuni fizice cu banca - de la deschiderea unui cont curent, până la credite, carduri, transferuri rapide, economii, asigurări, cashback, investiții și beneficii financiare multiple. La mai bine de 3 ani de la lansare, George are peste 1,3 milioane de clienți activi și este disponibil din 2021 și pentru firme mici și mijlocii. La 6 luni de la punerea pe piață a versiunii pentru afaceri, peste 120.000 de companii s-au înrolat deja în George.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private și a băncilor de locuinţe. BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 18 centre de afaceri și 16 birouri mobile dedicate companiilor și 323 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR dispunând de o rețea națională extinsă de ATM-uri și mașini multifuncționale – 1.700 de echipamente, și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce.

 

*  *

În cei 28 de ani de activitate, Sistemul Medical MedLife a susținut dezvoltarea sănătoasă a mediului de afaceri local, prin servicii și produse adaptate nevoilor companiilor din România. Astăzi, MedLife este liderul pieței de abonamente medicale din țara noastră, având grijă de 768.000 de angajați, din 8.000 de companii.

MedLife oferă pachete de prevenție și profilaxie pentru angajații din corporații și IMM-uri, prin intermediul cărora, aceștia pot beneficia de servicii medicale de top la nivel național, având acces la o rețea de aproape 700 de unități proprii și partenere în toată țara.

În plus, MedLife a dezvoltat și alte soluții adaptate nevoilor companiilor, precum Concierge Doctor, un serviciu premium, reprezentat de un consilier medical care evaluează starea de sănătate a pacientului și îi face un plan de investigații personalizat, Clinica Medicală Mobilă și Cabinetele Medicale Mobile, unități care se deplasează în teritoriu, împreună cu personal medical, în vederea acordării de servicii medicale, dar și programe de informare și wellbeing pentru angajați.

Totodată, ca parte din procesul de digitalizare a serviciilor medicale, MedLife a creat o serie de servicii noi, precum: MM Express care presupune emiterea fișei de aptitudini pentru noii angajați pe loc sau în maxim 24 de ore, medicina muncii self service, care  asigură gestionarea de către angajator a etapelor premergătoare emiterii fișei de aptitudini și accesul instant la fișele de aptitudini valabile; aplicație mobilă în care poate fi verificat întregul istoric medical sau shop-ul online în care poate fi achiziționat cu ușurință un abonament medical individual. De asemenea, MedLife este primul furnizor medical privat din România care oferă companiilor din portofoliu posibilitatea de a realiza o radiografie 360 a stării de sănătate a  angajaților, cu scopul implementării unor soluții de îmbunătățire a acesteia.

Compania își propune să fie în continuare un partener de încredere pentru mediul de business românesc, urmărind dinamica pieței muncii și transformând nevoile angajatorilor în soluții concrete și eficiente. Mai multe detalii despre abonamentele și serviciile MedLife dedicate companiilor pot fi găsite accesând: www.medlife.ro/servicii-companii.

BCR - Comunicare Corporativă

Cătălin Ioniță, e-mail:catalin.ionita@bcr.ro telefon: 0740.247.336

Această informaţie este disponibilă şi pe pagina noastră web la: www.bcr.ro

Pentru alte detalii referitoare la produsele și serviciile BCR vă rugăm să folosiți următoarele modalități de contact

Email: contact.center@bcr.ro

Telefon: *2227, apelabil gratuit din toate reţelele naţionale