• BCR a câștigat licitația deschisă de Consiliul Județean Arad pentru 3 (trei) credite de investiție, în valoare totală de 50.96 milioane lei.
  • Finanțarea va fi folosită pentru dezvoltarea mai multor proiecte de interes județean.

București, 25 noiembrie 2015 – Banca Comercială Română a câștigat licitația deschisă de către Consiliul Județean Arad pentru 3 (trei) credite de investiții, acordate pe o perioadă de 10 ani pentru dezvoltarea mai multor proiecte de interes județean. Două dintre împrumuturi, în valoare de 37.6 milioane lei, vizează creditarea unor obiective care beneficiază de finanțare nerambursabilă de la UE.

Acordarea acestei finanțări pe termen lung în urma câștigării procesului competitiv organizat de Consiliul  Judetean Arad se înscrie în strategia  Băncii Comerciale Române de a susține  dezvoltarea infrastructurii sociale și de transport, precum și absorbția fondurilor europene având ca efect creșterea calității vieții“ a declarat Ioana Gheorghiade, Director Sector Public și Finanțarea Infrastructurii BCR.

Printre proiectele care urmează să fie implementate se numară un sistem integrat de gestionare a deșeurilor la nivelul județului Arad, reabilitarea unor drumuri județene, reabilitarea și modernizarea ambulatoriului integrat din structura Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad dar și dezvoltarea și dotarea cu aparatură de specialitate.

*  *

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (14,4 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.

BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri si 23 de birouri mobile dedicate companiilor şi 509 unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - aproape 2.000 de bancomate şi POS - 13.500 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce. 

*  *

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 46.500 de angajati deservesc 16.2 milioane de clienti in cadrul a 2.800 de filiale din 7 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia). La sfarsitul primului trimestru din 2015, Erste Group detinea active totale in valoare de 202,6 miliarde EUR si inregistra un raport cost/venituri de 56,1 %. Indicele capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) s-a situat la 10,2%.

*  *

BCR - Comunicare Externă 

Alina Daneasa, e-mail: alina.daneasa@bcr.ro

Această informaţie este disponibilă şi pe pagina noastră web la: www.bcr.ro

Pentru detalii referitoare la produsele si serviciile BCR va rugam sa folositi urmatoarele modalitati de contact

InfoBCR 

Web: www.bcr.ro

Email: contact.center@bcr.ro

TelVerde: 0800.801.BCR (0800.801.227), apelabil gratuit din toate reţelele naţionale