• Banca Comercială Română, prin Școala de Bani,  declară octombrie Luna Educației Financiare și pregătește un program intens de educație financiară pentru toți cei interesați în cadrul căruia va organiza zilnic ateliere de educație financiară
  • Luna Educației Financiare este un demers parte din proiectul Școala de Bani care are scopul de a ajuta populația să acceseze informații financiare utile pentru îmbunătățirea stilului de viață
  • Pe 31 octombrie, ora 11:00, BCR anunță Ora educației financiare, un îndemn pentru fiecare dintre noi de a ne oferi un răgaz de gândire asupra deciziilor financiare pe care le luăm

București, 1 octombrie 2019 – Banca Comercială Română, prin Școala de Bani, declară octombrie Luna Educației Financiare și vine în ajutorul românilor cu un program intens și variat cu activități financiare pentru toate grupele de vârste. În octombrie, profesorii de educație financiară a BCR vor susține ateliere la nivel național, în fiecare zi a lunii cu scopul de a-i ajuta pe români să-și înțeleagă mai bine deciziile financiare. Pe lângă atelierele de la sediile BCR, profesorii Școlii de Bani vor mai fi prezenți și în:

  • companii și instituții unde vor susține ateliere angajaților;
  • universități;
  • licee, școli și universități;
  • în mai multe orașe din țară cu caravana FLIP.

În continuarea acestui demers, BCR lansează și provocarea online #31dayschallenge unde toți cei interesați de sfaturi financiare practice și utile se pot înscrie la un newsletter special pe scoaladebani.ro și vor primi zilnic câte un sfat financiar creat de profesorii BCR.

Pentru a atrage atenția asupra nevoii de educație financiară în România și pentru a anunța finalizarea Lunii Educației Financiare, pe 31 octombrie, de la ora 11:00, BCR anunță Ora educației financiare și ne invită pe fiecare dintre noi să ne acordăm un răgaz pentru a ne gândi la deciziile noastre bugetare și cum acestea ne influențează viața. Pe parcursul acestei ore, vor fi susținute ateliere de educație financiară simultan în întreaga țară. Toți cei care sunt interesați să se alăture proiectului și sa organizeze ateliere în școala sau compania lor, se pot înregistra direct pe website-ul programului sau pot trimite un email pe adresa scoaladebani@bcr.ro

Prin toate activitățile desfășurate în cadrul programului Școala de Bani, BCR întărește promisiunea de a fi un educator financiar responsabil pentru români și vizează creșterea nivelului de educație financiară în rândul populației de toate vârstele. Un studiu efectuat în Uniunea Europeană a plasat România pe ultimul loc în ceea ce privește educația financiară. Românilor le lipsesc noțiunile financiare de bază care i-ar ajuta să își administreze eficient bugetul personal, de aceea, astfel de cursuri gratuite reprezintă un prim pas în creșterea nivelului lor de educație financiară.

 „Este extrem de important să avem educație financiară pentru a ne putea îndeplini visurile și a ne bucura de o calitate bună a vieții. Orice decizie financiară pe care o luăm ne poate influența modul de viață, de aceea, trebuie să conștientizăm pe ce se duc banii noștri și ce am putea face mai bine pentru a-i gestiona responsabil. Educația financiară este o nevoie a românilor, tocmai de aceea, prin toate acțiunile pe care le întreprindem prin programul Școala de Bani vrem să facem o schimbare în bine în viețile tuturor celor interesați”, spune Nicoleta Deliu, coordonatoarea programului Școala de Bani.

Școala de Bani este cel mai amplu program de educație financiară din România. În ultimii trei ani, peste 1.000 de angajați ai BCR au devenit, în mod voluntar, profesori de educație financiară și au reușit să ofere astfel de cursuri gratuite către aproximativ 320.000 de români – copii, tineri și adulți. Cei interesați se pot înscrie la cursuri prin completarea formularului disponibil pe www.scoaladebani.ro, dar și în sucursalele județene BCR.

Toate studiile desfășurate în ultimii doi ani, indiferent de sursă, arată că românii se află pe ultimul loc la educație financiară în Europa. Ultimul studiu realizat de Banca Mondială la nivelul Uniunii Europene şi prezentat în cadrul celei de a doua ediţii a European Money Week din 2018 a plasat România pe ultimul loc din 127 de țări calificate ca răspunsuri, cu un procentaj de 22%, în condițiile unei medii europene de 55%.

*  *

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.

BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 21 de centre de afaceri și 22 de birouri mobile dedicate companiilor și 482 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR dispunând de cea mai mare rețea națională de bancomate - 2.000 de bancomate, 16.750 POS-uri și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce.

*  *

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 47.700 de angajați deservesc 16,2 milioane de clienți în cadrul a 2.500 de filiale din 7 țări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croația, Serbia). La sfârșitul lui 2018, Erste Group deținea active totale în valoare de 236,8 miliarde EUR, înregistra un profit net de 1,79 miliarde EUR, precum și un indice al capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) la 13,5%.


BCR – Comunicare:

Cătălin Ioniță, e-mail: catalin.ionita@bcr.ro telefon: 0740.247.336

Această informaţie este disponibilă şi pe pagina noastră web la: www.bcr.ro

Pentru detalii referitoare la produsele si serviciile BCR va rugam sa folositi urmatoarele modalitati de contact:

InfoBCR

Web: www.bcr.ro

Email: contact.center@bcr.ro

Telefon: *2227, număr cu tarif normal apelabil din rețelele naționale fixe/mobile Telekom, Orange, Vodafone, RDS-RCS