Volumul taxelor şi impozitelor plătite prin Internet Banking de către clienţii Băncii Comerciale Române (BCR) a crescut cu peste 250% în anul 2014, la peste 4,5 milioane lei, în creşte de la 1,285 milioane lei cât s-a înregistrat în anul 2013.  

BCR oferă clienţilor săi persoane fizice posibilitatea achitării contribuţiilor, impozitelor, taxelor sau altor obligaţii faţă de bugetul statului sau bugetele administraţiilor locale prin intermediul serviciului de Internet Banking - Click 24 Banking.

În primele 2 luni din acest an volumul taxelor şi impozitelor plătite prin Internet banking a fost de aproape 530.000 lei, în creştere faţă de aceeaşi perioada a anului trecut când s-au înregistrat aproximativ 425.000 lei.

„Clienţii noştri îşi pot achita contribuţiile, impozitele, taxele sau alte obligaţii faţă de bugetul statului sau bugetele administraţiilor locale prin intermediul serviciului de Internet Banking - Click 24 Banking. Acest lucru este confirmat de numărul tot mai mare a tranzacţiilor înregistrate în luna Ianuarie şi Februarie din acest an”, a declarat Marian Ignat, Director Executiv Directia Managementul Canalelor Retail, BCR.

image

 

Prin Internet Banking - Click 24 Banking, BCR pune la dispoziţia clienţilor o alternativă comodă, eficientă la costuri zero prin care clienţii din toată ţara pot plăti impozite şi taxe precum: impozitul pe venituri din activităţi independente, impozitul pe venituri din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală, taxe consulare, taxe pentru eliberări de permise şi certificate, amenzi şi alte sancţiuni, asigurări sociale pentru venituri din prestări de servicii, impozitul pe clădiri de la persoane fizice, impozitul pe terenuri de la persoane fizice, impozitul pe mijloacele de transport deţinute de persoane fizice, impozitul pe venituri din concesiuni şi închirieri, etc.

image

 

Utilizatorii Click 24 Banking BCR pot utiliza şabloanele predefinite de BCR, care permit plata taxelor şi impozitelor fără a necesita preinregistrarea pe siteurile administraţiilor publice centrale sau locale.

Cei mai mulţi clienţi care şi-au plătit impozitele prin Internet Banking sunt din Bucureşti (46%), urmaţi de cei din judeţele Constanţa (5%), Braşov (4%), Prahova, Galaţi, Cluj şi Ilfov cu câte 3% fiecare şi Timiş, Sibiu şi Iaşi cu cate 2% fiecare.

Toţi deţinătorii de conturi curente BCR în lei au gratuit inclus în pachet accesul la Internet Banking şi au posibilitatea de a plăti impozite şi taxe.

BCR este prima bancă din România care a oferit clientilor sai, prin intermediul aplicaţiei de internet banking, posibilitatea de a achita orice impozit sau taxă către bugetele locale şi de stat.

Detalii in infografic

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (14,4 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.

BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri si 23 de birouri mobile dedicate companiilor şi 538 de unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - aproape 2.000 de bancomate şi POS - 13.500 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 45.000 de angajati deservesc 16.2 milioane de clienti in cadrul a 2.800 de filiale din 7 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia). La sfarsitul anului 2014, Erste Group detinea active totale in valoare de 196,3 miliarde EUR si inregistra un raport cost/venituri de 55,1%. Indicele capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) s-a situat la 10,6%.

BCR - Comunicare Externă 

Alina Dăneasa: alina.daneasa@bcr.ro, 0730170490

Pentru detalii referitoare la produsele şi serviciile BCR, vă rugăm să folosiţi următoarele modalităţi de contact:

Email: contact.center@bcr.ro

TelVerde: 0800.801.BCR (0800.801.227), apelabil gratuit din toate reţelele naţionale

Twitter: @infoBCR