Investiții

Principii investiționale

INVESTEȘTE PE TERMEN LUNG

În timp ce piețele pot avea o zi, o săptămână, o lună sau chiar un an rău, istoria sugerează că investitorii sunt mult mai puțin expuși pierderilor dacă investiția este păstrată pe perioade mai lungi.

CORELAȚIA RISC - RANDAMENT

Investitorii trebuie să acorde o atenție deosebită atunci când analizează în ce instrumente financiare doresc să investească. Cu cât potențialul de câștig este mai mare, cu atât crește și riscul instrumentului.

VOLATILITATE

Volatilitatea pe piețele financiare este normală, iar investitorii trebuie să fie pregătiți în avans pentru fluctuațiile investițiilor. Bine de știut: cel mai adesea, scăderile de piață reprezintă o oportunitate, nu un motiv pentru a vinde.

Produsele de investiții nu sunt produse de economisire, nici produse bancare, și nu intră sub incidența schemei de garantare a depozitelor.

Performanțele anterioare ale produselor de investiții nu reprezintă o garanţie a realizărilor viitoare. Citește prospectul de emisiune și unde e cazul Documentul privind informațiile cheie destinate investitorilor (DICI/KID) înainte de a investi în aceste instrumente financiare.

Capital Plan

Fonduri mutuale de investiții

Obligațiuni guvernamentale

Obligațiuni structurate

Piața de capital

Investiții în AUR (Fizic)