Popriri

Află cum îți deblochezi contul și cum poți transmite dovada plăților efectuate, pentru ridicarea popririi

Popriri

Află cum îți deblochezi contul și cum poți transmite dovada plăților efectuate, pentru ridicarea popririi

Ce este poprirea?

Cum funcționează poprirea conturilor

  1. Dupa primirea adresei de inființare a popririi (documentul care atestă începerea procesului de executare) banca are obligația legală să blocheze conturile clientului în limita sumelor indicate de executor prin adresă.

  2. Blocarea sumelor din conturi înseamnă că nu se mai pot retrage bani de la bancomat sau de la ghișeele unităților și nici nu se mai pot face transferuri sau plăți.

  3. Blocajele se pot ridica de către bancă doar după plata integrală a popririi sau după primirea adresei de ridicare a popririi de la executor.

Ce sume poți retrage din cont în cazul în care ai o poprire pe cont

Altfel spus, ce sume poți folosi din contul curent poprit. Poți în continuare să ai încasări și să retragi din contul curent sumele care provin din:

  • Salarii/Pensii/indemnizații creștere copil - poți retrage 2/3 din venit, dacă există o singură poprire sau ½ din venit, dacă ai 2 sau mai multe popriri;
  • Diurnă, normă de hrană - poți retrage întreaga sumă, aceste venituri nu se popresc;
  • Venituri cu caracter social (ex: șomaj, alocații, indeminzații de handicap, etc) - poți retrage întreaga sumă, aceste venituri nu se popresc.

Formulare transmitere documente

Vrei să ne transmiți o solicitare de deblocare a contului pentru a utiliza sumele care nu sunt supuse popririi? Te rugăm acceseză butonul de mai jos, și completează formularul.