Ia-ţi şi locuinţa şi creditul de la BCR

Drumul spre casa pe care ţi-o doreşti poate fi mai scurt acum. CREDITUL PENTRU IMOBILE BCR te scapă de cheltuielile suplimentare, iar tu ai tot timpul să te gândeşti la cum vrei să-ţi decorezi noua locuinţă.

Alegi locuinţa dintr-o

gamă variată de imobile

Poţi împrumuta

până la 85% din valoarea investiţiei

Ai dobândă

mai avantajoasă faţă de oferta standard

Beneficiile tale

 • Îţi oferim atât locuinţa, cat şi banii de care ai nevoie
 • Poţi alege locuinţa dorită dintr-o gamă variată de imobile - apartamente şi case cu teren
 • Imobilele se află în proprietatea băncii, astfel că procesul de cumpărare este mai simplu şi mai rapid, fără agenţi imobiliari şi cu mai puţine cheltuieli

COSTURI MICI:

 • dobândă mai mică faţă de un credit ipotecar standard
 • ZERO comision de analiză credit
 • ZERO comision de administrare credit
 • ZERO comision de rambursare anticipată
 • ZERO cost de evaluare imobil
 • risc valutar ZERO cât timp veniturile tale sau resursele care asigură rambursarea creditului sunt în aceeaşi monedă cu creditului contractat

SIGURANŢĂ ŞI CONFORT:

 • îţi oferim posibilitatea de a încheia la sediul BCR poliţa de asigurare a imobilului, pe toată perioada de creditare, la OMNIASIG VIG
 • poţi alege un cont curent special, pentru derularea creditului, care nu este comisionabil şi care îţi permite numai operaţiuni de trageri şi rambursari din credit, iar astfel îţi permiti să achiţi ratele sigur şi comod.

SIMPLITATE:

 • NU ai nevoie de documente de venit, informatiile sunt obţinute din baza de date ANAF

Caracteristici

Destinaţia: îţi acordăm creditul pentru achiziţia unei locuinţe aflate în proprietatea BCR sau a Grupului BCR

Moneda:  RON

Suma minimă44.000 RON

Suma maximă: îţi oferim până la 85% din valoarea investiţiei

Termen maxim:  30 ani

Avans minim: între 15% si 35% din valoarea investiţiei în funcţie de localitatea în care este situat imobilul* și profilul clientului

* pentru imobile situate în una din localităţile din tabelul de mai jos avansul minim este de 15% 

- pentru imobile situate în alte localități de pe teritoriul României decât cele menționate în tabel avansul minim este 25%

Judeţ

Localităţi

Judeţ

Localităţi

 

Bucureşti

Gorj

Târgu Jiu

Alba

Alba Iulia, Aiud, Sebeș

Harghita   

Miercurea Ciuc

Arad

Arad

Hunedoara  

Deva, Hunedoara, Brad

Argeş

Mioveni, Piteşti

Iaşi

Iaşi, Ciurea, Miroslava, Valea Lupului

 

Bistrița-Năsăud

 

Bistrița

Ilfov

Bragadiru, Chiajna, Chitila, Măgurele, Otopeni, Popeşti Leordeni, Ştefăneştii de Jos, Voluntari, Berceni, Dobroești, Mogoșoaia, Tunari, Balotești, Buftea, Corbeanca, Domnești, Pantelimon, Vidra

Bihor

Oradea, Santandrei

Mureş

Târgu Mureş, Ludus, Sighișoara

Braşov

 

Braşov, Săcele, Sanpetru, Râșnov

Prahova

Câmpina, Ploieşti, Sinaia

Caraș-Severin

Reșița

Vâlcea  

Râmnicu Vâlcea

Cluj

Cluj-Napoca, Floreşti, Turda, Apahida, Dej

Sălaj  

Zalău

Constanţa

Constanţa, Mangalia, Năvodari, Valu lui Traian

Sibiu

Cisnadie, Şelimbăr, Sibiu

Covasna

Sfântu Gheorghe

Timiş

Timişoara, Dumbrăviţa, Giroc, Moşnita Noua, Sag

Dolj

Craiova

 

 

Garanţii

imobiliare: acordarea creditului necesită constituirea de garanţii imobiliare în favoarea BCR, după cum urmează: Ipotecă constituită în favoarea băncii asupra imobilului achiziţionat din credit şi, în completare, dacă este cazul, a unui alt imobil.

Bine de ştiut:

 • Pentru aducerea în garanţie a unui imobil în favoarea BCR este necesară evaluarea bunului de către un evaluator autorizat, membru al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România.
 • Efectuarea evaluării presupune plata unei taxe de evaluare, care depinde de tariful practicat şi comunicat de către evaluator. Plata evaluării o vei face fie către BCR, fie direct către evaluator, în funcţie de opţiunea ta de realizare a evaluării: printr-un evaluator cu care BCR are incheiat contract de colaborare sau de către evaluatorul preferat de tine cu care vei incheia un contract de prestare servicii.
 • Cu titlu de exemplu, dar fără a se limita la acestea, următoarele imobile nu sunt acceptate în garanţie de către BCR:
  • Proprietăţi imobiliare încadrate în clasa I şi II de risc seismic Rs I/ Rs II, pe baza listei elaborate de Primărie sau expertiză autorizată. Toate clădirile înregistrate în alte clase de risc seismic (clasa 3 şi 4) pot fi admise în garanţie. În cazul în care o clădire este expertizată tehnic dar neîncadrată într-o clasă de risc seismic sau este înregistrată într-o categorie de urgenţă de risc seismic (U1, U2, U3), atunci clădirea trebuie să fie clasificată pe clase de risc seismic (clasa de risc 1, 2, 3 sau 4). Această clasificare trebuie efectuată de către un expert autorizat în expertiză tehnică.
  • Apartamente de bloc cu un confort redus (III şi IV), locuinţele cu caracter social care nu dispun de toate funcţiunile (exemplu: fără bucătărie, cu baie comună etc). Suprafeţele minime utile pentru a putea fi considerat confort II sau superior sunt: pentru o cameră (garsonieră) – min. 23 mp; pentru 2 camere – min. 36 mp; pentru 3 camere – min. 48 mp; pentru 4 camere – min. 60 mp; pentru 5 sau mai multe camere se vor adăuga câte 10 mp pentru fiecare cameră la suprafaţa minimă necesară aferentă pentru 4 camere. Valorile subunitare se rotunjesc matematic (ce este 0,5 sau mai mare se rotunjeste în plus, iar ce este sub 0,5 se rotunjeste în minus). Suprafeţele minime menţionate nu includ suprafaţa aferentă balconului/logiei.
  • Construcţii pentru care asiguratorii refuză încheierea poliţelor de asigurare sau pentru care asiguratorii impun clauze suplimentare/francize suplimentare sau excluderi ale unor riscuri asigurate.

Asigurări obligatorii

 • Asigurarea obligatorie a locuinţelor (PAD), cesionată în favoarea BCR.
 • Asigurarea facultativă a imobilului/imobilelor ce constituie garanţia creditului, cesionată în favoarea BCR; venim în sprijinul tău şi îţi oferim posibilitatea de a încheia la sediul BCR poliţa de asigurare facultativă a imobilului, pe toată perioada de creditare, la OMNIASIG VIG, dar poţi alege şi o altă societate de asigurări.

Asigurări opționale

 • Asigurare de viaţă (contra cost) în condiţiile îndeplinirii cerinţelor de eligibilitate stabilite de Asigurator
 • Asigurarea complexă (contra cost)  care te sprijină, în situaţie de şomaj, concediu medical prelungit şi invaliditate totală şi permanentă (în condiţiile îndeplinirii cerinţelor de eligibilitate stabilite de Asigurator)
 • Asigurarea pentru afecţiuni grave şi invaliditate parţială şi permanentă (contra cost) care te sprijină, în situaţia  apariţiei riscurilor de infarct miocardic, cancer, accident vascular cerebral, invaliditate parţială şi permanentă (în condiţiile îndeplinirii cerinţelor de eligibilitate stabilite de Asigurator)

Bine de ştiut:

Pentru încheierea asigurărilor ai posibilitatea să optezi pentru orice societate de asigurări autorizată de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (sau de fosta Comisie de Supraveghere a Asigurarilor). 

Rambursarea creditului: se face în rate lunare totale egale sau descrescătoare, într-un cont curent standard sau într-un cont curent de derulare credit, în funcţie de opţiunea ta

Bine de ştiut:

In orice moment pe parcursul derulării contractului de credit ai posibilitatea să rambursezi anticipat, total sau parţial, creditul. Îţi recunoaştem acest drept fără a te condiţiona să ne plăteşti o anumită sumă minimă sau un anumit număr de rate. În cazul rambursării anticipate parţiale, ai dreptul să alegi între: (1) diminuarea valorii ratei lunare şi menţinerea perioadei de creditare iniţiale, (2) menţinerea valorii ratei lunare şi diminuarea perioadei de creditare iniţiale şi (3) diminuarea valorii ratei lunare şi diminuarea perioadei de creditare iniţiale

DOBÂNZI, COMISIOANE ŞI EXEMPLE DE CALCUL - OCTOMBRIE 2019

Credit ipotecar pentru achiziţia de imobile, aflate în Proprietatea BCR/alte entităţi ale Grupului BCR

 

Valoarea totală acreditului

170.000 RON

 

Durata contractului de credit

25 ani

 

Numărul ratelor

300

 

Dobânda*

 

(indicele de referinţă pentru creditele acordate în monedă națională (IRCC)= 2,66%)

5,95% dobanda fixa in primii 5 ani si variabilă în restul perioadei de creditare 5.66%/an (IRCC + 3%)

 

6,45% dobanda fixa in primii 10 ani si variabila in restul perioadei de creditare 5.66%/an (IRCC + 3%)

 

Comision analiză credit

0 RON

 

Comision de administrare credit

0 RON

 

Cost evaluare

0 RON

 

DAE**

6,11%

 

6,64%

 

 

Cost total credit

          

           150.952 RON

 

 

                

 162.636 RON

 

 

 

Valoare totală plătibilă

      

          320.952 RON

 

 

 

332.636 RON

 

 

 

Rata lunară

1.090 RON in primii 5 ani, ulterior 1.065 RON

 

1.143 RON in primii 10 ani, ulterior 1.086 RON

 

 

Oferta este valabilă până la 31.12.2019

* Dobânda curentă aplicabilă creditului ipotecar este fixă în primii 5 ani sau în primii 10 ani, în funcţie de opţiunea ta şi variabilă pentru restul duratei împrumutului.

Ai rate fixe în primii 5 ani, respectiv în primii 10 ani; știi cât ai de plată lunar, poți să-ți planifici bine bugetul și ești protejat în această perioadă de fluctuațiile indicelui de referință pentru creditele acordate în monedă națională.

Dobânda variabilă este formată din Indicele de referinţă pentru creditele acordate în monedă națională, la care se adaugă marja fixă/an (în procentul menţionat în tabel). Astfel, după perioada de dobândă fixă (5 ani sau 10 ani) urmează o rată de dobândă variabilă, care se modifică trimestrial, independent de voinţa BCR, în funcţie de evolutia Indicelui de referinţă pentru creditele acordate în monedă națională. Ca urmare a acestei fluctuaţii, valoarea ratelor tale lunare va creşte sau va scădea.

Indicele de referinţă pentru creditele acordate in monedă natională se aplică pentru creditele în lei (RON) cu dobânda variabilă si reprezinta rata de dobanda calculata in functie de tranzactiile realizate pe piata interbancara, in conformitate cu dispozitiile legale aplicabile. Indicele de referinta este publicat in ultima zi lucratoare pe website-ul Bancii Nationale a Romaniei, fiind afisat si pe website-ul BCR (www.bcr.ro) si la toate sediile BCR.

Indicele de referință pentru creditele acordate în monedă națională si veniturile tale pot varia pe durata creditului. Astfel, in cazul majorarii indicelui de referinta sau a scaderii venitului tau obligatiile de plata la credit ar putea creste. De aceea, înainte de a lua decizia de a te împrumuta, analizează cu atenție implicațiile creditului și asigură-te că-l poți rambursa la termen.

**DAE este calculat în condiţiile prezentate şi NU conţine următoarele costuri/comisioane:

 • Costul asigurărilor obligatorii de imobil si al asigurarilor optionale, respectiv:
  • Asigurarea obligatorie a locuinţelor (PAD)
  • Asigurarea facultativă a imobilului/imobilelor ce constituie garanţia creditului
  • Asigurarea de viata
  • Asigurarea complexă
  • Asigurarea optionala pentru afecţiuni grave şi invaliditate parţială şi permanentă

 

 • Costuri percepute de terţe părţi, care nu sunt cunoscute de BCR:
  • Onorariile notariale de autentificare şi taxele de intabulare a contractului de vânzare-cumpărare si a contractului de ipoteca imobiliara

 

 • Comisioane percepute de BCR, pentru servicii prestate la cererea ta:
  • Comision unic: 90 RON pentru prestarea serviciilor cuprinse la data solicitării împrumutatului/ coplătitorului/coplătitorilor în lista de tarife şi servicii afişată la sediul BCR

Dobânda penalizatoare: este dobânda pe care o vei datora în situaţia în care nu vei plăti sume datorate către BCR, la termenul agreat prin contractul de credit.

Pentru costul altor servicii decât cele prezentate mai sus, te rugăm să consulţi Tariful standard de comisioane practicat de BCR, disponibil în orice unitate BCR.

Cum obții creditul

Iată care sunt paşii pe care trebuie să-i urmezi pentru obţinerea creditului:

1

Îţi prezentăm lista cu imobilele puse în vânzare de BCR

Fie te hotărăşti pe loc cu privire la locuinţa dorită, fie întâi obţii aprobarea financiară a creditului şi ai apoi la dispoziţie 90 zile pentru a-ţi alege locuinţa. Chiar daca nu ai încă toată documentaţia necesară, poţi veni să te interesezi de condiţiile de creditare şi chiar să ţi se facă un calcul personalizat. In acest caz vei primi din partea BCR  “Fişă Europeană pentru Informaţii Standardizate” care conţine toate informaţiile de care ai nevoie pentru a lua o decizie în legatură cu creditul tău

2

Depui toate actele,

Depui toate actele, documentele privind veniturile, în vederea analizei, iar noi verificăm dacă îndeplineşti condiţiile pentru suma solicitată/la ce suma te încadrezi

3

Te informăm 

dacă împrumutul a fost aprobat sau respins 

4

După aprobarea creditului, 

 semnezi contractul de credit, contractele de garanţie, poliţa de asigurare a imobilului precum şi “Fişa Europeană pentru Informaţii Standardizate”

5

Îţi punem banii la dispoziţie

în contul curent, de unde se vor transfera, în contul vânzătorului (BCR/Grup BCR)

Documente

Principalele documente privind realizarea veniturilor solicitate clienţilor:

Clienții pentru care veniturile sunt raportate la ANAF şi încasate de client în contul curent la BCR:

 • Fără documente de venit (doar semnare Acord de interogare la ANAF)
 • În cazul în care veniturile curente sunt mai mari cu peste 20% faţă de veniturile din anul anterior, BCR va solicita documente suplimentare;
 • În cazul veniturilor din pensii este necesară prezentarea Deciziei de pensionare definitivă.

Clienții pentru care veniturile nu sunt raportate la ANAF (salariații MAI, MApN, SRI, SIE, SPP, Poliție Comunitară, Jandarmerie, salariații penitenciarelor sau ai altor unități cu caracter special): Adeverință de salariu (indiferent daca clienții încasează sau nu salariul în cont la BCR).

Clienți pentru care veniturile din pensie nu sunt raportate la ANAF:

 • Talon de pensie recent sau extras de cont curent
 • Decizia de pensionare definitivă

BCR admite în calcul şi alte tipuri de venituri: venituri obtinute de clienti din activitati independente, alte venituri pe perioada determinată încasate de persoane fizice (din alte surse), venituri obtinute din contracte individuale de munca / contracte de imbarcare ale navigatorilor, alte venituri (renta viagera, burse doctorale, postdoctorale, etc)

Bine de ştiut

 • Creditul ipotecar pentru achiziţia unui imobil aflat în proprietatea BCR-Grupului BCR este acordat în lei, însa în cazul în care veniturile tale sau, după caz resursele care asigură rambursarea creditului, sunt într-o altă monedă la momentul contractării creditului sau se modifică pe parcursul executării acestuia din lei într-o altă valută, te informăm că eşti, sau după caz, poţi deveni expus unui risc valutar. În această ipoteză, posibilele fluctuaţii ale ratei de schimb valutar ar putea afecta obligaţiile tale lunare de plată.
 • Veniturile tale pot varia pe durata creditului. Din acest motiv, o conduită prudentă este extrem de importantă; de exemplu este important să te asiguri că vei putea achita ratele lunare şi în cazul în care veniturile tale ar scădea.
 • În perioada în care dobânda aplicabilă creditului tău este variabilă, conform celor menţionate anterior, variaţia indicelui indicelui de referinta pentru creditele acordate în monedă națională poate duce la modificarea obligaţiilor lunare de plată.
 • Plăţile neefectuate, conform obligaţiilor contractuale, ar putea să aibă consecinţe grave pentru tine, pornind de la raportarea la Biroul de Credit şi Centrala Riscurilor de Credit, cu toate consecintele ce decurg din acest demers şi ajungând până la executarea silită atât a bunurilor aduse în garanţie, cât şi a patrimoniului tău şi/sau al Coplătitorului şi/sau Garantului tău în cazul în care suma rezultată din valorificarea garanţiei nu este suficientă pentru acoperirea întregii creanţe.

Te-ar mai putea interesa şi

×
George
Primul banking inteligent
Descarcă