Ce primesc?

CADOU DE CASĂ NOUĂ
CADOU DE CASĂ NOUĂ 7% reducere la Ajusto pentru amenajări. Detalii

APROBARE FINANCIARĂ RAPIDĂ
Afli pe loc, în unitate, exact ce sumă primești de la bancă pentru creditul ipotecar și ai 45 de zile să îți cauți liniștit casa.

REDUCERE DOBÂNDĂ
la încasarea salariului în cont BCR și alegerea unei variante de protecție oferită de BCR Asigurări de Viață

TIMP CÂȘTIGAT
Trimiți actele casei prin aplicația Casa Mea și faci mai puține drumuri la bancă. În plus, știi în orice moment stadiul dosarului tău de obținerea unui credit imobiliar.

PROTECȚIE ÎN SITUAȚII NEPREVĂZUTE
Închei o asigurare opțională și ești protejat în caz de şomaj, concediu medical prelungit, invaliditate totală şi permanentă.

COSTURI REDUSE CU ASIGURAREA DE VIAȚĂ
Prima se aplică la soldul creditului ipotecar, iar lună de lună vei avea un cost mai redus cu asigurarea.

CUMPĂRĂTURI INTELIGENTE
până la 60 de rate fără dobândă la IKEA și până la 12 rate la alți comercianți, în țară și străinătate

Vreau să știu mai mult

Alegerile inteligente încep cu mai puţine drumuri la bancă şi se termină cu tine acasă. Prin creditul şi aplicația Casa Mea.

 • Cu mai puține drumuri la bancă, prin aplicația CASA MEA trimiți actele online, știi oricând stadiul dosarului tău, afli instant când ai creditul aprobat și comunici cu noi direct pe chat
 • Credit ipotecar cu dobândă de 3,42% variabilă pe toată perioada de creditare, dacă încasezi salariul în cont la BCR*. 

Dobândă credit ipotecar:Poți alege între dobândă variabilă pe toata perioada de creditare sau dobândă fixă în primii 5 sau 10 ani și ulterior variabilă. Află informații complete despre dobânzile și comisioanele aferente acestui tip de credit pentru locuință.

Creditul se acordă pentru achiziția unei locuințe și pentru refinanțare credit ipotecar sau imobiliar preexistent, fie că sunt la BCR sau la altă bancă.

Suma minimă contractată este de 45.000 RON iar suma maximă pe care o poți obține este de până la 85% din valoarea investiției, pe un termen de maxim 30 de ani.

Avansul minim:

 • 15% din valoarea investiției; 
 • 0% avans credit ipotecar în cazul creditelor acordate pentru refinanţarea altor credite ipotecare/imobiliare în derular
casa-mea

Amenajezi casa cu cardul de credit BCR – IKEA cu până la 60 de rate fără dobândă la IKEA și până la 12 rate la alți comercianți, în țară și străinătate. Află informații complete despre cardul de credit BCR – IKEA.

Aplică pentru creditul CASA MEA de la BCR și îndeplinește-ți cel mai mare vis!

*Exemplu reprezentativ pentru creditul CASA MEA cu dobândă fixa 5 ani ulterior variabila, calculat pentru un credit de 350.000 lei pe 300 de luni (25 de ani), ZERO comision de analiză și administrare credit,  Cost evaluare 470 RON inclusiv TVA (apartament);
Dobândă fixa in primii 5 ani: 4,08%/an fixă în primii 5 ani, ulterior variabilă 3,37 %/an (IRCC + 2,2%): Rata  in primii 5 ani 1.863 RON, ulterior 1.751 RON ; Valoare totală plătibilă: 532.799 RON; DAE = 4,18%. În cazul în care nu (mai) încasați venitul în cont, pentru același credit: Dobânda este fixa in primii 5 ani: 4,68 %/an, ulterior variabilă 3,97%/an (IRCC + 2,8%); Rată fixa in primii 5 ani: 1.982 RON, ulterior 1.865 RON; Valoare totală plătibilă: 567.231 RON; DAE =4,81 %. (IRCC =1,17%valabil până la 31.03.2022).

*Exemplu reprezentativ pentru creditul CASA MEA cu dobândă variabilă, calculat pentru un credit de 350.000 lei pe 300 de luni (25 de ani), ZERO comision de analiză și administrare credit,  Cost evaluare 470 RON inclusiv TVA (apartament);
Dobândă variabilă: 3,42%/an (IRCC + 2,25%): Rata 1.738 RON; Valoare totală plătibilă: 522.121 RON; DAE = 3,50%. În cazul în care nu (mai) încasați venitul în cont, pentru același credit: Dobânda este: 3,82%/an (IRCC + 2,65%); Rată : 1.813 RON; Valoare totală plătibilă: 544.807 RON; DAE =3,91%. (IRCC =1,17% valabil până la 31.03.2022).

Condiții de eligibilitate

Pentru a putea accesa locuința mult dorită, este necesar să îndeplinești următoarele condiții credit ipotecar:

Vârsta minimă: 18 ani
Vârsta maximă: 60 ani / 63 ani / 65 ani / 70 ani*

Venit minim: 1380 lei

Continuitate: 3 luni în cazul clienților cu produse bancare sau 6 luni în cazul clienților noi pe piața bancară / financiar non bancară

Contract de muncă pe perioada nedeterminată sau determinată (dacă se acoperă perioada creditului)

Alte condiții/criterii: fără popriri și fără restanțe

 • vârsta maximă la scadența finală pensionari: 70 de ani;
 •  vârsta maximă la scadența finală angajați barbati: 65 de ani; 
 • vârsta maximă la scadența finală angajați femei: 63 de ani; 
 • vârsta maximă la scadența finală angajați MAI, MApN, SRI, SIE, SPP, Jandarmerie, ai penitenciarelor sau ai altor unități cu caracter special (cadre militare active, polițiști, etc.) ale căror venituri nu sunt raportate în bazele de date ANAF și pentru care se aplică prevederile legilor speciale de pensionare: 60 de ani;

Calculator Credit Imobiliar

Folosește acest calculator de credit si află care va fi rata ta lunară
 

Cât plătesc?

ZERO COSTURI
pentru aplicația CASA MEA

ZERO COMISIOANE
de analiză și administrare credit

DOBÂNDA FIXĂ
în primii 5 sau 10 ani

DOBANDA VARIABILĂ
IRCC* + marja fixă/an

Află informațiile complete despre Dobânzi și Comisioane

*Indicele de referinţă pentru creditele acordate in monedă natională

Aplică acum pentru creditul CASA MEA BCR!

Lasă-ne câteva date despre tine și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.

*Câmp obligatoriu

Cum obțin creditul CASA MEA?

1

ANALIZA PRELIMINARĂ Vii la noi, îți facem un calcul și semnezi cererea de credit. Tot acum îți povestim despre aplicația Casa Mea, prin care ne poți trimite, direct de pe telefon, actele necesare pentru analiza dosarului.

2

ANALIZA FINANCIARĂ  Îți analizăm dosarul de credit și îți spunem suma maximă pe care o poți împrumuta. Faci un scurt drum la bancă, semnezi oferta și poți începe să cauți casa mult visată.

3

ANALIZA PROPRIETĂȚII Cu puțin noroc, ai și găsit casa dorită! În această etapă, analizăm actele casei, pe care le poți încarca direct în aplicația Casa Mea, fără să mai vii la bancă. Ce acte? Găsești informații complete tot în aplicație. Tot în această etapă, plătești taxa de evaluare, iar un evaluator membru ANEVAR va evalua locuința pe care dorești s-o aduci în garanție.

4

APROBAREA CREDITULUI  Felicitări, creditul tău a fost aprobat! E timpul să vorbești acum cu notarul despre contractul de vânzare-cumpărare și să vii la noi pentru a semna contractele de credit, garanție și polițele de asigurare. Apoi, soliciți notarului să înscrie ipoteca la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară și să îți obțină un extras de Carte Funciară și o încheiere de intabulare a ipotecii pe care le poți încărca direct în aplicație, fiind necesare și băncii.

5

PLATA VÂNZĂTORULUI Stai fără grijă, facem noi plata către vânzator. De acum, ai tot timpul pentru amenajarea casei tale cu cardul de credit BCR – IKEA, cu până la 60 de rate fără dobândă!

Acte Necesare

1. ACTE DE IDENTITATE (în original), pentru tine și ceilalți participanți la credit

2. Acte pe care le poți încărca direct în aplicația Casa Mea, de pe telefon sau  calculator:

2.1. Acte de venit

Dacă ai veniturile raportate la ANAF şi încasate în contul curent la BCR:

 • Fară documente de venit (doar semnare Acord de interogare la ANAF)
 • În cazul în care veniturile curente sunt mai mari cu 20% faţă de veniturile din anul anterior, banca va solicita documente suplimentare
 • În cazul veniturilor din pensii este necesară prezentarea Deciziei de pensionare definitivă.

Daca nu ai veniturile raportate la ANAF (salariații MAI, MApn, SRI, SIE, SPP, Poliție comunitare, Jandarmerie, salariații penitenciarelor sau ai altor unități cu caracter special)

Dacă ai venituri din pensie ce nu sunt raportate la ANAF:

 • Talon de pensie recent sau extras de cont curent
 • Decizia de pensionare definitivă

2.2 ACTE DE PROPRIETATE ale locuinței pe care o vei achiziționa

Descoperă în aplicația Casa Mea lista documentelor necesare, vezi de unde le poți obține și le încarci direct de pe telefon, de îndata ce le ai! Sau solicită în orice unitate BCR lista completă a documentelor necesare pentru obţinerea creditului, personalizată în funcţie de destinaţia creditului tău!

Informații suplimentare

 • Pentru aducerea în garanţie a unui imobil în favoarea BCR este necesară evaluarea bunului de către un evaluator autorizat, membru al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România.
 • Efectuarea evaluării presupune plata unei taxe de evaluare, care depinde de tariful practicat şi comunicat de către evaluator. Plata evaluării o vei face fie către BCR, fie direct către evaluator, în funcţie de opţiunea ta de realizare a evaluării: printr-un evaluator cu care BCR are încheiat contract de colaborare sau de către evaluatorul preferat de tine cu care vei încheia un contract de prestare servicii.
 • Cu titlu de exemplu, dar fără a se limita la acestea, următoarele imobile NU sunt acceptate în garanţie de către BCR:
  • Proprietăţi imobiliare încadrate în clasa I şi II de risc seismic Rs I/ Rs II, pe baza listei elaborate de Primărie sau expertiză autorizată. Toate clădirile înregistrate în alte clase de risc seismic (clasa 3 şi 4) pot fi admise în garanţie. În cazul în care o clădire este expertizată tehnic dar neîncadrată într-o clasă de risc seismic sau este înregistrată într-o categorie de urgenţă de risc seismic (U1, U2, U3), atunci clădirea trebuie să fie clasificată pe clase de risc seismic (clasa de risc 1, 2, 3 sau 4). Această clasificare trebuie efectuată de către un expert autorizat în expertiză tehnică.
  • Apartamente de bloc cu un confort redus (III şi IV), locuinţele cu caracter social care nu dispun de toate funcţiunile (exemplu: fără bucătărie, cu baie comună etc). Suprafeţele minime utile pentru a putea fi considerat confort II sau superior sunt: pentru o cameră (garsonieră) – min. 23 mp; pentru 2 camere – min. 36 mp; pentru 3 camere – min. 48 mp; pentru 4 camere – min. 60 mp; pentru 5 sau mai multe camere se vor adăuga câte 10 mp pentru fiecare cameră la suprafaţa minimă necesară aferentă pentru 4 camere. Valorile subunitare se rotunjesc matematic (ce este 0,5 sau mai mare se rotunjeste în plus, iar ce este sub 0,5 se rotunjeste în minus). Suprafeţele minime menţionate nu includ suprafaţa aferentă balconului/logiei.
  • Construcţii pentru care asiguratorii refuză încheierea poliţelor de asigurare sau pentru care asiguratorii impun clauze suplimentare/francize suplimentare sau excluderi ale unor riscuri asigurate.

Asigurări obligatorii

 • Asigurarea obligatorie (contra cost) a locuinţelor (PAD) - este necesară pentru obținerea creditului și este cesionată în favoarea BCR.
 • Asigurarea facultativă (contra cost) a imobilului/imobilelor - constituie garanţia creditului și este necesară pentru obținerea creditului, cesionată în favoarea BCR. Mai mult, venim în sprijinul tău şi îţi oferim posibilitatea de a încheia la sediul BCR poliţa de asigurare facultativă a imobilului, pe toată perioada de creditare, la OMNIASIG VIG, dar poţi alege şi o altă societate de asigurări.

Asigurări opționale:

 • Asigurare de viaţă opţională BCR Asigurări de Viaţă (contra cost) în condiţiile îndeplinirii cerinţelor de eligibilitate stabilite de Asigurator.
 • Asigurarea opţională complexă (contra cost)  care te sprijină, în situaţie de şomaj, concediu medical prelungit şi invaliditate totală şi permanentă (în condiţiile îndeplinirii cerinţelor de eligibilitate stabilite de Asigurator)
 • Asigurarea optională pentru afecţiuni grave şi invaliditate parţială şi permanentă (contra cost) care te sprijină, în situaţia  apariţiei riscurilor de infarct miocardic, cancer, accident vascular cerebral, invaliditate parţială şi permanentă (în condiţiile îndeplinirii cerinţelor de eligibilitate stabilite de Asigurator

Dacă optezi pentru asigurarile optionale oferite de BCR Asigurări de Viață, poți beneficia de o reducere suplimentară la dobânda contractului de pana la 0,30 p.p., valabilă pe perioada pe care menții respectivele asigurări.

Pentru încheierea asigurărilor ai posibilitatea să optezi pentru orice societate de asigurări autorizată de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (sau de fosta Comisie de Supraveghere a Asigurarilor).

Obligația de asigurare a bunurilor aduse în garanție este valabilă pe toată durata creditului, perioadă în care trebuie să faci dovada încheierii contractelor de asigurare și să cesionezi BCR drepturile ce decurg din asigurare.

Polițele de asigurare a bunurilor aduse în garanție, în original, și dovada plății primelor de asigurare le prezinți la BCR până la rambursarea integrală a sumelor datorate în legătură cu creditul. În caz contrar, BCR va încheia noi asigurări în numele tău și va recupera sumele aferente din conturile tale.

Dacă pe parcursul derulării creditului decizi să renunţi la asigurările opționale, îți revine obligaţia de a notifica BCR cu privire la decizia de renunţare şi nu vei mai fi asigurat pentru evenimentele specificate pe certificatul de asigurare viaţă/asigurare complexă/asigurare pentru afecţiuni grave. În plus, dacă renunți la asigurarea de viață încheiată cu BCR Asigurări de Viață, se aplică dobânda curentă, fără reducere.

Rambursarea creditului se face în rate lunare egale, într-un cont curent standard sau de derulare credit, în funcție de opțiunea ta.

Poți să rambursezi anticipat, total sau partial creditul în orice moment pe parcursul derulării contractului e credit. Îţi recunoaştem acest drept fără a te condiţiona să plăteşti o anumită sumă minimă sau un anumit număr de rate. În cazul rambursării anticipate parţiale, ai dreptul să alegi între:

(1) diminuarea valorii ratei lunare şi menţinerea perioadei de creditare iniţiale,

(2) menţinerea valorii ratei lunare şi diminuarea perioadei de creditare iniţiale

(3) diminuarea valorii ratei lunare şi diminuarea perioadei de creditare iniţiale

În cazul în care optezi pentru rambursarea anticipată totală sau parțială a creditului contractat comisionul de rambursare anticipată va fi 0.

 • cu încasarea salariului/pensiei în cont
 • fără încasarea salariului/pensiei în cont

Oferta este valabilă până la 31.03.2022

* Dacă optezi pentru asigurările opționale de viață și complexă oferite de BCR Asigurări de Viață, poți beneficia de o reducere suplimentară la dobânda contractului de 0,20 p.p., valabilă pe perioada pe care menții respectivele asigurări

Cu creditul CASA MEA cu rate fixe în primii 5 ani, respectiv în primii 10 ani, știi cât ai de plată lunar, poți să-ți planifici bine bugetul și ești protejat în această perioadă de fluctuațiile indicelui de referință pentru creditele acordate în monedă națională.

După perioada de dobândă fixă (5 ani sau 10 ani) urmează o rată de dobândă variabilă, care se modifică trimestrial, independent de voinţa BCR, în funcţie de evolutia Indicelui de referinţă pentru creditele acordate în monedă națională. Ca urmare a acestei fluctuaţii, valoarea ratelor tale lunare va creşte sau va scădea.

Dobânda variabilă este formată din Indicele de referinţă pentru creditele acordate în monedă națională, la care se adaugă marja fixă/an (în procentul menţionat în tabel). Astfel, după perioada de dobândă fixă (5 ani sau 10 ani) urmează o rată de dobândă variabilă, care se modifică trimestrial, independent de voinţa BCR, în funcţie de evolutia Indicelui de referinţă pentru creditele acordate în monedă națională. Ca urmare a acestei fluctuaţii, valoarea ratelor tale lunare va creşte sau va scădea.

Indicele de referinţă pentru creditele acordate in monedă natională se aplică pentru creditele în lei (RON) cu dobânda variabilă si reprezinta rata de dobanda calculata in functie de tranzactiile realizate pe piata interbancara, in conformitate cu dispozitiile legale aplicabile. Indicele de referinta este publicat in ultima zi lucratoare pe website-ul Bancii Nationale a Romaniei, fiind afisat si pe website-ul BCR (www.bcr.ro) si la toate sediile BCR.

Indicele de referință pentru creditele acordate în monedă națională şi veniturile tale pot varia pe durata creditului. Astfel, în cazul majorarii indicelui de referinţă sau a scăderii venitului tău obligaţiile de plată la credit ar putea creşte. De aceea, înainte de a lua decizia de a te împrumuta, analizează cu atenție implicațiile creditului și asigură-te că-l poți rambursa la termen.

**DAE este calculat în condiţiile prezentate şi NU conţine următoarele costuri/comisioane:

 • Costul asigurărilor obligatorii de imobil şi al asigurărilor opţionale pentru risc financiar de neplată, respectiv:
  • Asigurarea obligatorie a locuinţelor (PAD)
  • Asigurarea facultativă a imobilului/imobilelor ce constituie garanţia creditului
 • Costuri percepute de terţe părţi, care nu sunt cunoscute de BCR:
  • Onorariile notariale de autentificare şi taxele de intabulare a contractului de vânzare-cumpărare şi a contractului de ipoteca imobiliară
  • Costul pentru evaluarea garanţiei de către un evaluator care nu este contractat de BCR, conform opţiunii exprimate de către tine.
 • Comisioane percepute de BCR, pentru servicii prestate la cererea ta:
  • Comision unic: 90 RON pentru prestarea serviciilor cuprinse la data solicitării împrumutatului/ coplătitorului/coplătitorilor în lista de tarife şi servicii afişată la sediul BCR

Dobânda penalizatoare: este dobânda pe care o vei datora în situaţia în care nu vei plăti sume datorate către BCR, la termenul agreat prin contractul de credit.

Pentru costul altor servicii decât cele prezentate mai sus, te rugăm să consulţi Tariful standard de comisioane practicat de BCR, disponibil în orice unitate BCR.

 • cu încasarea salariului/pensiei în cont
 • fără încasarea salariului/pensiei în cont

Oferta este valabilă până la 31.03.2022

* Dacă optezi pentru asigurările opționale de viață și complexă oferite de BCR Asigurări de Viață, poți beneficia de o reducere suplimentară la dobânda contractului de până la 0,20 p.p., valabilă pe perioada pe care menții respectivele asigurări

Cu creditul CASA MEA cu rate fixe în primii 5 ani, respectiv în primii 10 ani, știi cât ai de plată lunar, poți să-ți planifici bine bugetul și ești protejat în această perioadă de fluctuațiile indicelui de referință pentru creditele acordate în monedă națională.

După perioada de dobândă fixă (5 ani sau 10 ani) urmează o rată de dobândă variabilă, care se modifică trimestrial, independent de voinţa BCR, în funcţie de evolutia Indicelui de referinţă pentru creditele acordate în monedă națională. Ca urmare a acestei fluctuaţii, valoarea ratelor tale lunare va creşte sau va scădea.

Dobânda variabilă este formată din Indicele de referinţă pentru creditele acordate în monedă națională, la care se adaugă marja fixă/an (în procentul menţionat în tabel). Astfel, după perioada de dobândă fixă (5 ani sau 10 ani) urmează o rată de dobândă variabilă, care se modifică trimestrial, independent de voinţa BCR, în funcţie de evolutia Indicelui de referinţă pentru creditele acordate în monedă națională. Ca urmare a acestei fluctuaţii, valoarea ratelor tale lunare va creşte sau va scădea.

Indicele de referinţă pentru creditele acordate in monedă natională se aplică pentru creditele în lei (RON) cu dobânda variabilă si reprezinta rata de dobanda calculata in functie de tranzactiile realizate pe piata interbancara, in conformitate cu dispozitiile legale aplicabile. Indicele de referinta este publicat in ultima zi lucratoare pe website-ul Bancii Nationale a Romaniei, fiind afisat si pe website-ul BCR (www.bcr.ro) si la toate sediile BCR.

Indicele de referință pentru creditele acordate în monedă națională şi veniturile tale pot varia pe durata creditului. Astfel, în cazul majorarii indicelui de referinţă sau a scăderii venitului tău obligaţiile de plată la credit ar putea creşte. De aceea, înainte de a lua decizia de a te împrumuta, analizează cu atenție implicațiile creditului și asigură-te că-l poți rambursa la termen.

**DAE este calculat în condiţiile prezentate şi NU conţine următoarele costuri/comisioane:

 • Costul asigurărilor obligatorii de imobil şi al asigurărilor opţionale pentru risc financiar de neplată, respectiv:
  • Asigurarea obligatorie a locuinţelor (PAD)
  • Asigurarea facultativă a imobilului/imobilelor ce constituie garanţia creditului
 • Costuri percepute de terţe părţi, care nu sunt cunoscute de BCR:
  • Onorariile notariale de autentificare şi taxele de intabulare a contractului de vânzare-cumpărare şi a contractului de ipoteca imobiliară
  • Costul pentru evaluarea garanţiei de către un evaluator care nu este contractat de BCR, conform opţiunii exprimate de către tine.
 • Comisioane percepute de BCR, pentru servicii prestate la cererea ta:
  • Comision unic: 90 RON pentru prestarea serviciilor cuprinse la data solicitării împrumutatului/ coplătitorului/coplătitorilor în lista de tarife şi servicii afişată la sediul BCR

Dobânda penalizatoare: este dobânda pe care o vei datora în situaţia în care nu vei plăti sume datorate către BCR, la termenul agreat prin contractul de credit.

Pentru costul altor servicii decât cele prezentate mai sus, te rugăm să consulţi Tariful standard de comisioane practicat de BCR, disponibil în orice unitate BCR.

Costuri percepute de terţe părţi, care nu sunt cunoscute de BCR:

 • Onorariile notariale de autentificare şi taxele de intabulare a contractului de vânzare-cumpărare și a contractului de ipotecă imobiliară
 • Costul pentru evaluarea garanţiei de către un evaluator care nu este contractat de BCR, conform opţiunii exprimate de către tine.

Comisioane percepute de BCR, pentru servicii prestate la cererea ta:

 • Comision unic: 90 RON pentru prestarea serviciilor cuprinse la data solicitării împrumutatului/ coplătitorului/coplătitorilor în lista de tarife şi servicii afişată la sediul BCR

Dobânda penalizatoare: este dobânda pe care o vei datora în situaţia în care nu vei plăti sume datorate către BCR, la termenul agreat prin contractul de credit.

Pentru costul altor servicii decât cele prezentate mai sus, te rugăm să consulţi Tariful standard de comisioane practicat de BCR, disponibil în orice unitate BCR.

Informații complete despre costuri poți găsi și în documentul Dobânzi și comisioane CASA MEA BCR

 • Creditul CASA MEA este acordat în Lei, însă în cazul în care veniturile tale sau, după caz resursele care asigură rambursarea creditului, sunt într-o altă monedă la momentul contractării creditului sau se modifică pe parcursul executării acestuia din Lei într-o altă valută, te informăm că eşti sau că poţi deveni expus unui risc valutar. În această ipoteză, posibilele fluctuaţii ale ratei de schimb valutar ar putea afecta obligaţiile tale lunare de plată.
 • BCR admite în calcul şi alte tipuri de venituri: venituri obţinute de client din activităţi independente, alte venituri pe perioadă determinată încasate de persoane fizice (din alte surse), venituri obţinute din contracte individuale de muncă/contracte de îmbarcare ale navigatorilor, alte venituri (rentă viageră, burse doctorale, postdoctorale etc.)
 • Veniturile tale pot varia pe durata creditului. Din acest motiv, o conduită prudentă este extrem de importantă; de exemplu este important să te asiguri că vei putea achita ratele lunare şi în cazul în care veniturile tale ar scădea.
 • În perioada în care dobânda aplicabilă creditului tău este variabilă, conform celor menţionate anterior, variaţia indicelui indicelui de referinta pentru creditele acordate în monedă națională poate duce la modificarea obligaţiilor lunare de plată.

Plăţile neefectuate, conform obligaţiilor contractuale, ar putea să aibă consecinţe grave pentru tine, pornind de la raportarea la Biroul de Credit şi Centrala Riscurilor de Credit, cu toate consecintele ce decurg din acest demers şi ajungând până la executarea silită atât a bunurilor aduse în garanţie, cât şi a patrimoniului tău şi/sau al Coplătitorului şi/sau Garantului tău în cazul în care suma rezultată din valorificarea garanţiei nu este suficientă pentru acoperirea întregii creanţe.

Te-ar mai putea interesa și: