Pășește cu încredere în viitorul cămin, cu Creditul CASA MEA

Vino cu salariul la BCR, alege asigurarea de viață și te bucuri de cea mai bună ofertă din piață

 • AVANS MINIM 15%
 • RATE FIXE în lei în primii 5 ani sau în primii 10 ani
 • ZERO COMISION de analiză credit
 • ZERO COMISION de administrare credit
 • REDUCERE DE DOBÂNDĂ 0,3 p.p. față de dobânda standard dacă vii cu salariul la BCR și alegi asigurarea de viață oferită de BCR Asigurări de Viață

Beneficiile tale

COSTURI REDUSE:

 • dobândă începând de la 5,05%/an fixă 5 ani, ulterior variabilă, formată din ROBOR la 6 luni + 2,6% (cu 0,3 p.p. redusă față de dobânda standard a băncii) dacă vii cu salariul/pensia la BCR şi alegi să închei asigurarea de viaţă oferită de BCR Asigurări de Viață 
 • zero comision de analiză credit
 • zero comision de administrare credit
 • risc valutar ZERO cât timp veniturile tale sau resursele care asigură rambursarea creditului sunt în aceeaşi monedă cu creditul contractat

SIGURANŢĂ ŞI CONFORT:

 • știi de la început care va fi rata creditului tău în primii 5 ani sau 10 ani și ai control asupra bugetului tău.
 • îţi oferim posibilitatea de a încheia la sediul BCR poliţa de asigurare a imobilului, pe toată perioada de creditare, la OMNIASIG VIG
 • poţi alege un cont curent special, pentru derularea creditului, care nu este comisionabil şi care îţi permite numai operaţiuni de trageri şi rambursari din credit, iar astfel îţi permiti să achiţi ratele sigur şi comod.

SIMPLITATE:

 • NU ai nevoie de documente de venit, informatiile sunt obţinute din baza de date ANAF

FLEXIBILITATE:

 • poţi avea aprobarea creditului şi în 45 de zile să îţi găseşti locuinţa: în cazul în care nu ai găsit imobilul pe care doreşti să-l achiziţionezi, întâi îţi aprobăm creditul şi apoi ai la dispoziţie 45 de zile de la semnarea ofertei de credit pentru găsirea imobilului
 • poţi alege atât evaluatorul cât şi notarul cu care vei colabora în acest proces sau poţi opta pentru evaluatorul şi notarul cu care banca are încheiate contracte de colaborare

Caracteristici

Destinaţie:

 • achiziţia/construirea/reabilitarea/modernizarea/consolidarea/extinderea de locuinţe           
 • refinanţarea altor credite imobiliare/ipotecare în derulare la BCR sau la alte bănci

Suma minimă: 45.000 RON

Suma maximă: îţi oferim până la 85% din valoarea investiţiei

Termen maxim30 ani

Avans minim:

 • între 15% şi 25% din valoarea investiţiei în funcţie de localitatea în care este situat imobilul*
 • 0% în cazul creditelor acordate pentru refinanţarea altor credite ipotecare/imobiliare în derulare (pentru sumele suplimentare acordate pentru extindere/modernizare/amenajare este necesar să ai un avans de minim 15% din suma suplimentară acordată în funcţie de localitatea în care este situat imobilul ipotecat)

* pentru imobile situate în una din localităţile din tabelul de mai jos avansul minim este de 15%, iar pentru imobile situate în alte localităţi de pe teritoriul României decât cele menţionate în tabel, avansul minim este 25%

 Judeţ

Localităţi

Judeţ

Localităţi

 

Bucureşti

Gorj

Târgu Jiu

Alba

Alba Iulia, Aiud, Sebeș

Harghita   

Miercurea Ciuc

Arad

Arad

Hunedoara  

Deva, Hunedoara, Brad

Argeş

Mioveni, Piteşti

Iaşi

Iaşi, Ciurea, Miroslava, Valea Lupului

 

Bistrița-Năsăud

 

Bistrița

Ilfov

Bragadiru, Chiajna, Chitila, Măgurele, Otopeni, Popeşti Leordeni, Ştefăneştii de Jos, Voluntari, Berceni, Dobroești, Mogoșoaia, Tunari, Balotești, Buftea, Corbeanca, Domnești, Pantelimon, Vidra

Bihor

Oradea, Santandrei

Mureş

Târgu Mureş, Ludus, Sighișoara

Braşov

Braşov, Săcele, Sanpetru, Râșnov

Prahova

Câmpina, Ploieşti, Sinaia

Caraș-Severin

Reșița

 Vâlcea  

Râmnicu Vâlcea

Cluj

Cluj-Napoca, Floreşti, Turda, Apahida, Dej

Sălaj  

Zalău

Constanţa

Constanţa, Mangalia, Năvodari, Valu lui Traian

Sibiu

Cisnădie, Şelimbăr, Sibiu

Covasna

Sfântu Gheorghe

Timiş

Timişoara, Dumbrăviţa, Giroc, Moşnita Noua, Sag

Dolj

Craiova

 

 

Garanţii imobiliare: acordarea creditului necesită constituirea de garanţii imobiliare în favoarea BCR, după cum urmează:

 • Ipotecă constituită în favoarea băncii asupra imobilului achiziţionat/construit/ reabilitat/ modernizat/consolidat/extins prin credit sau, după caz, a imobilului ce a garantat creditul refinanţat şi, în completare, dacă este cazul, a unui alt imobil aflat pe teritoriul României (în cazul creditelor ipotecare)
 • Ipotecă constituită în favoarea băncii asupra unui alt imobil decât cel achiziţionat / construit/reabilitat/modernizat/consolidat/extins prin credit sau, după caz, a imobilului ce a garantat creditul refinanţat din credit, aflat pe teritoriul României (în cazul creditelor imobiliare)

Bine de ştiut:

 • Pentru aducerea în garanţie a unui imobil în favoarea BCR este necesară evaluarea bunului de către un evaluator autorizat, membru al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România.
 • Efectuarea evaluării presupune plata unei taxe de evaluare, care depinde de tariful practicat şi comunicat de către evaluator. Plata evaluării o vei face fie către BCR, fie direct către evaluator, în funcţie de opţiunea ta de realizare a evaluării: printr-un evaluator cu care BCR are incheiat contract de colaborare sau de către evaluatorul preferat de tine cu care vei incheia un contract de prestare servicii.
 • Cu titlu de exemplu, dar fără a se limita la acestea, următoarele imobile nu sunt acceptate în garanţie de către BCR:
  • Proprietăţi imobiliare încadrate în clasa I şi II de risc seismic Rs I/ Rs II, pe baza listei elaborate de Primărie sau expertiză autorizată. Toate clădirile înregistrate în alte clase de risc seismic (clasa 3 şi 4) pot fi admise în garanţie. În cazul în care o clădire este expertizată tehnic dar neîncadrată într-o clasă de risc seismic sau este înregistrată într-o categorie de urgenţă de risc seismic (U1, U2, U3), atunci clădirea trebuie să fie clasificată pe clase de risc seismic (clasa de risc 1, 2, 3 sau 4). Această clasificare trebuie efectuată de către un expert autorizat în expertiză tehnică.
  • Apartamente de bloc cu un confort redus (III şi IV), locuinţele cu caracter social care nu dispun de toate funcţiunile (exemplu: fără bucătărie, cu baie comună etc). Suprafeţele minime utile pentru a putea fi considerat confort II sau superior sunt: pentru o cameră (garsonieră) – min. 23 mp; pentru 2 camere – min. 36 mp; pentru 3 camere – min. 48 mp; pentru 4 camere – min. 60 mp; pentru 5 sau mai multe camere se vor adăuga câte 10 mp pentru fiecare cameră la suprafaţa minimă necesară aferentă pentru 4 camere. Valorile subunitare se rotunjesc matematic (ce este 0,5 sau mai mare se rotunjeste în plus, iar ce este sub 0,5 se rotunjeste în minus). Suprafeţele minime menţionate nu includ suprafaţa aferentă balconului/logiei.
  • Construcţii pentru care asiguratorii refuză încheierea poliţelor de asigurare sau pentru care asiguratorii impun clauze suplimentare/francize suplimentare sau excluderi ale unor riscuri asigurate.

Asigurări obligatorii

 • Asigurarea obligatorie (contra cost) a locuinţelor (PAD), necesară pentru obținerea creditului, cesionată în favoarea BCR.
 • Asigurarea facultativă (contra cost) a imobilului/imobilelor ce constituie garanţia creditului, necesară pentru obținerea creditului, cesionată în favoarea BCR; venim în sprijinul tău şi îţi oferim posibilitatea de a încheia la sediul BCR poliţa de asigurare facultativă a imobilului, pe toată perioada de creditare, la OMNIASIG VIG, dar poţi alege şi o altă societate de asigurări.

Asigurări opționale

 • Asigurare de viaţă opțională BCR Asigurări de viață (contra cost), necesară pentru obținerea creditului cu dobândă redusă, în condiţiile îndeplinirii cerinţelor de eligibilitate stabilite de Asigurator. Începând cu data de la care încetează asigurarea de viață încheiată cu BCR Asigurări de Viață, se aplică dobânda curentă, fără reducere.
 • Asigurarea opțională complexă (contra cost)  care te sprijină, în situaţie de şomaj,concediu medical prelungit şi invaliditate totală şi permanentă (în condiţiile îndeplinirii cerinţelor de eligibilitate stabilite de Asigurator)
 • Asigurarea opțională pentru afecţiuni grave şi invaliditate parţială şi permanentă(contra cost) care te sprijină, în situaţia  apariţiei riscurilor de infarct miocardic, cancer, accident vascular cerebral, invaliditate parţială şi permanentă (în condiţiile îndeplinirii cerinţelor de eligibilitate stabilite de Asigurator)

Bine de ştiut:

Pentru încheierea asigurărilor ai posibilitatea să optezi pentru orice societate de asigurări autorizată de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (sau de fosta Comisie de Supraveghere a Asigurarilor).

Obligația de asigurare a bunurilor aduse în garanție este valabilă pe toată durata creditului, perioadă în care trebuie să faci dovada încheierii contractelor de asigurare și să cesionezi BCR drepturile ce decurg din asigurare.

Polițele de asigurare a bunurilor aduse în garanție, în original, și dovada plății primelor de asigurare le prezinți la BCR până la rambursarea integrală a sumelor datorate în legătură cu creditul. În caz contrar, BCR va încheia noi asigurări în numele tău și va recupera sumele aferente din conturile tale.

Dacă pe parcursul derulării creditului, decizi să renunţi la asigurările opționale îți revine obligaţia de a notifica BCR cu privire la decizia de renunţare şi nu vei mai fi asigurat pentru evenimentele specificate pe certificatul de asigurare viaţă/asigurare complexă/asigurare pentru afecţiuni grave. În plus, dacă renunți la asigurarea de viață încheiată cu BCR Asigurări de Viață, se aplică dobânda curentă, fără reducere.

Rambursarea creditului: se face în rate lunare totale egale, într-un cont curent standard sau într-un cont curent de derulare credit, în funcţie de opţiunea ta

Bine de ştiut:

În orice moment pe parcursul derulării contractului de credit ai posibilitatea să rambursezi anticipat, total sau parţial, creditul. Îţi recunoaştem acest drept fără a te condiţiona să ne plăteşti o anumită sumă minimă sau un anumit număr de rate. În cazul rambursării anticipate parţiale, ai dreptul să alegi între:

(1) diminuarea valorii ratei lunare şi menţinerea perioadei de creditare iniţiale,

(2) menţinerea valorii ratei lunare şi diminuarea perioadei de creditare iniţiale şi

(3) diminuarea valorii ratei lunare şi diminuarea perioadei de creditare iniţiale

În cazul în care optezi pentru rambursarea anticipată totală sau parțială a creditului contractat comisionul de rambursare anticipată va fi 0.

DOBÂNZI, COMISIOANE ȘI EXEMPLE DE CALCUL - MAI 2018

Exemplu reprezentativ pentru creditul CASA MEA cu asigurare de viaţă prin BCR

CREDIT

CASA MEA BCR

Dobândă cu încasarea salariului/

pensiei în cont curent BCR

Dobândă fără încasarea salariului/

pensiei în cont curent BCR

Valoarea totală acreditului

170.000 RON

Durata contractului de credit

25 ani

Numărul ratelor

300

Dobânda*

 

(ROBOR 6M = 2,57%)

5,05%/an fixă

în primii 5 ani

şi variabilă în restul perioadei de creditare

5,17%/an

(ROBOR 6M + 2,6%)

6,05%/an fixă

în primii 10 ani

şi variabilă în restul perioadei de creditare

5,17%/an

(ROBOR 6M + 2,6%)

5,35%/an fixă în

primii 5 ani

şi variabilă în restul perioadei de

creditare

5,47%/an

(ROBOR 6M + 2,9%)

6,35%/an fixă în

primii 10 ani

şi variabilă în restul perioadei de

creditare

5,47%/an

(ROBOR 6M + 2,9%)

Comision analiză credit

0 RON

Comision de administrare credit

0 RON

Cost lunar asigurare de viață

68 RON

Cost evaluare

370 RON inclusiv TVA

(apartament)

DAE**

5,97%

6,93%

6,28%

7,24%

Cost total credit

152.808 RON

169.954 RON

161.856 RON

179.170 RON

Valoare totală plătibilă

322.808 RON

339.954 RON

331.856 RON

349.170 RON

Rata lunară

1.067 RON

in primii 5 ani,

ulterior 1.077 RON

1.169 RON

în primii 10 ani,

ulterior 1.108 RON

1.097 RON

in primii 5 ani,

ulterior 1.107 RON

1.200 RON

în primii 10 ani,

ulterior 1.138 RON

Exemplu reprezentativ pentru creditul CASA MEA fără asigurare de viață prin BCR

CREDIT

CASA MEA BCR

Dobândă cu încasarea salariului/

pensiei în cont curent BCR

Dobândă fără încasarea salariului/

pensiei în cont curent BCR

Valoarea totală acreditului

170.000 RON

Durata contractului de credit

25 ani

Numărul ratelor

300

Dobânda*

 

(ROBOR 6M = 2,57%)

5,15%/an fixă

în primii 5 ani

şi variabilă în restul perioadei de creditare:

5,27%/an

(ROBOR 6M + 2,7%)

6,15%/an fixă

în primii 10 ani

şi variabilă în restul perioadei de creditare

5,27%/an

(ROBOR 6M + 2,7%)

5,45%/an fixă în

primii 5 ani

şi variabilă în restul perioadei de creditare

5,57%/an

(ROBOR 6M + 3%)

6,45%/an fixă

în primii 10 ani

şi variabilă în restul perioadei de creditare

5,57%/an

(ROBOR 6M + 3%)

Comision analiză credit

0 RON

Comision de administrare credit

0 RON

Cost evaluare

370 RON inclusiv TVA

(apartament)

DAE**

5,37%

6,35%

5,68%

6,67%

Cost total credit

135.409 RON

152.612 RON

144.501 RON

161.870 RON

Valoare totală plătibilă

305.409 RON

322.612 RON

314.501 RON

331.870 RON

Rata lunară

1.009 RON

în primii 5 ani,

ulterior 1.019 RON

1.111 RON

în primii 10 ani,

ulterior 1.050 RON

1.039 RON

în primii 5 ani,

ulterior 1.049 RON

1.143RON

în primii 10 ani,

ulterior 1.080 RON

* Dobânda curentă aplicabilă creditului CASA MEA BCR este fixă în primii 5 ani sau în primii 10 ani, în funcţie de opţiunea ta şi variabilă pentru restul duratei împrumutului.

Ai rate fixe în primii 5 ani, respectiv în primii 10 ani; știi cât ai de plată lunar, poți să-ți planifici bine bugetul și ești protejat în această perioadă de fluctuațiile indicelui de referință ROBOR.

Dobânda variabilă este formată din Indicele de referinţă ROBOR la 6 luni (ROBOR 6M), la care se adaugă marja fixă/an (în procentul menţionat în tabel). Astfel, după perioada de dobândă fixă (5 ani sau 10 ani) urmează o rată de dobândă variabilă, care se modifică semestrial, independent de voinţa BCR, în funcţie de evolutia Indicelui de referinţă ROBOR la 6 luni. Ca urmare a acestei fluctuaţii, valoarea ratelor tale lunare va creşte sau va scădea.

Indicele de referință ROBOR la 6 luni și veniturile tale pot varia pe durata creditului. Astfel, în cazul majorării indicelui de referință sau a scăderii venitului tău obligațiile de plată la credit ar putea crește. De aceea, înainte de a lua decizia de a te împrumuta, analizează cu atenție implicațiile creditului și asigură-te că-l poți rambursa la termen.

**DAE este calculat în condiţiile prezentate şi NU conţine următoarele costuri/comisioane:

Costul asigurărilor obligatorii de imobil și al asigurărilor opționale pentru șomaj, afecțiuni grave și invaliditate, respectiv:

 • Asigurarea obligatorie a locuinţelor (PAD)
 • Asigurarea facultativă a imobilului/imobilelor ce constituie garanţia creditului
 • Asigurarea complexă
 • Asigurarea opțională pentru afecțiuni grave și invaliditate parțială și permanentă

Costuri percepute de terţe părţi, care nu sunt cunoscute de BCR:

 • Onorariile notariale de autentificare şi taxele de intabulare a contractului de vânzare-cumpărare și a contractului de ipotecă imobiliară
 • Costul pentru evaluarea garanţiei de către un evaluator care nu este contractat de BCR, conform opţiunii exprimate de către tine.

Comisioane percepute de BCR, pentru servicii prestate la cererea ta:

 • Comision unic: 90 RON pentru prestarea serviciilor cuprinse la data solicitării împrumutatului/ coplătitorului/coplătitorilor în lista de tarife şi servicii afişată la sediul BCR

Dobânda penalizatoare: este dobânda pe care o vei datora în situaţia în care nu vei plăti sume datorate către BCR, la termenul agreat prin contractul de credit.

Pentru costul altor servicii decât cele prezentate mai sus, te rugăm să consulţi Tariful standard de comisioane practicat de BCR, disponibil în orice unitate BCR.

Cum obții creditul CASA MEA BCR

Iată care sunt paşii pe care trebuie să-i urmezi pentru obţinerea creditului:

1

Ne prezinţi documentele necesare analizei veniturilor,

iar noi verificăm dacă îndeplineşti condiţiile pentru suma solicitată; chiar dacă nu ai încă toată documentaţia necesară, poţi veni să te interesezi de condiţiile de creditare şi chiar să ţi se facă un calcul personalizat. În acest caz vei primi din partea BCR “Fişă Europeană pentru Informaţii Standardizate” care conţine toate informaţiile de care ai nevoie pentru a lua o decizie în legătură cu creditul tău

2

Depui toate actele,

inclusiv pe cele privind imobilul pe care doreşti să îl achiziţionezi, semnezi cererea de credit şi intern începe analiza creditului

3

Plăteşti taxa de evaluare,

indiferent dacă se încheie sau nu contractul de credit, iar un evaluator membru ANEVAR va evalua imobilul pe care doreşti să îl aduci în garanţie

4

Te informăm dacă împrumutul a fost aprobat,

după primirea raportului de evaluare; după aprobarea creditului, semnezi contractul de credit, contractele de garanţie şi închei poliţele de asigurare ale imobilului precum şi “Fişă Europeană pentru Informaţii Standardizate” Vei solicita apoi notarului să înscrie ipoteca la Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliara şi să îţi obţina un extras de Carte Funciara şi o încheiere de intabulare a ipotecii pe care le vei aduce la BCR

5

Îţi punem banii la dispoziţie în contul curent,

de unde se vor transfera, după caz, în contul vânzătorului, constructorului, furnizorului de materiale etc. sau la instituţiile financiare de la care se refinanţează creditul

Documente

Principalele documente privind realizarea veniturilor solicitate clienţilor

Clienții pentru care veniturile sunt raportate la ANAF şi încasate de client în contul curent la BCR:

 • Fară documente de venit (doar semnare Acord de interogare la ANAF)
 • În cazul în care veniturile curente sunt mai mari cu 20% faţă de veniturile din anul anterior, banca va solicita documente suplimentare
 • În cazul veniturilor din pensii este necesară prezentarea Deciziei de pensionare definitivă.

Clienții pentru care veniturile nu sunt raportate la ANAF:

 • Clienții pentru care veniturile din salarii nu sunt raportate la ANAF (salariații MAI, MApN, SRI, SIE, SPP, Poliție Comunitară, Jandarmerie, salariații penitenciarelor sau ai altor unități cu caracter special) vor prezenta Adeverinta de salariu (indiferent dacă se încasează sau nu salariul în cont la BCR)

Clienți pentru care veniturile din pensie nu sunt raportate la ANAF:

 • Talon de pensie recent sau extras de cont curent
 • Decizia de pensionare definitivă

BCR admite în calcul şi alte tipuri de venituri: venituri obţinute de client din activităţi independente, alte venituri pe perioadă determinată încasate de persoane fizice (din alte surse), venituri obţinute din contracte individuale de muncă/contracte de îmbarcare ale navigatorilor, alte venituri (rentă viageră, burse doctorale, postdoctorale etc.)

Solicită în orice unitate BCR lista completă a documentelor necesare pentru obţinerea creditului, personalizată în funcţie de destinaţia creditului tău!

Bine de ştiut

 • Creditul CASA MEA este acordat în lei, însa în cazul în care veniturile tale sau, după caz resursele care asigură rambursarea creditului, sunt într-o altă monedă la momentul contractării creditului sau se modifică pe parcursul executării acestuia din lei într-o altă valută, te informăm că eşti, sau după caz, poţi deveni expus unui risc valutar. În această ipoteză, posibilele fluctuaţii ale ratei de schimb valutar ar putea afecta obligaţiile tale lunare de plată.
 • Veniturile tale pot varia pe durata creditului. Din acest motiv, o conduită prudentă este extrem de importantă; de exemplu este important să te asiguri că vei putea achita ratele lunare şi în cazul în care veniturile tale ar scădea.
 • În perioada în care dobânda aplicabilă creditului tău este variabilă, conform celor menţionate anterior, variaţia indicelui ROBOR 6M poate duce la modificarea obligaţiilor lunare de plată.
 • Plăţile neefectuate, conform obligaţiilor contractuale, ar putea să aibă consecinţe grave pentru tine, pornind de la raportarea la Biroul de Credit şi Centrala Riscurilor de Credit, cu toate consecintele ce decurg din acest demers şi ajungând până la executarea silită atât a bunurilor aduse în garanţie, cât şi a patrimoniului tău şi/sau al Coplătitorului şi/sau Garantului tău în cazul în care suma rezultată din valorificarea garanţiei nu este suficientă pentru acoperirea întregii creanţe.

Te-ar mai putea interesa și: