Creditul CASA MEA

Aici faci primul pas spre ”acasă”! Aplică pentru Creditul CASA MEA de la BCR

 • Rate fixe în primii 5 sau 10 ani
 • ZERO Comision de analiză dosar și administrare credit
 • Avans minim 15%

Ce primesc?

REDUCERE DE DOBÂNDĂ 
pentru incasarea salariului in cont BCR și optiunea de asigurarea de viață

FLEXIBILITATE
Poți alege atât evaluatorul cât și notarul și ai 45 de zile să îți găsești locuința

SIMPLITATE
Nu ai nevoie de documente de venit

SIGURANȚĂ
Știi de la început care vor fi ratele creditului tău în primii 5 sau 10 ani

PROTECȚIE
Prin încheierea la BCR Asigurări de Viață a pachetului de asigurare

Vreau să știu mai mult

Ești la un singur pas de a te muta la casa ta. Aplică pentru creditul CASA MEA de la BCR și îndeplinește-ți cel mai mare vis!

Creditul se acordă pentru achiziția, construirea, reabilitarea, modernizarea, consolidarea sau extinderea unei locuințe, dar și pentru refinanțarea altor credite imobiliare sau ipotecare, fie că sunt la BCR sau la altă bancă.

Suma minimă contractată este de 45.000 RON iar suma maximă pe care o poți obține este de până la 85% din valoarea investiției, pe un termen de maxim 30 de ani.

Avansul minim:

 • între 15% și 25% din valoarea investiției în funcție de localitatea în care este situat imobilul. 
 • 0%  în cazul creditelor acordate pentru refinanţarea altor credite ipotecare/imobiliare în derulare (pentru sumele suplimentare acordate pentru extindere/modernizare/amenajare este necesar să ai un avans de minim 15% din suma suplimentară acordată în funcţie de localitatea în care este situat imobilul ipotecat)
casa-mea

Cât plătesc?

Dobânda fixă 
anuală în primii 5 sau 10 ani

Dobânda variabilă
pentru restul perioadei formată din ROBOR la 6 luni + marja fixă/an

Află informațiile complete despre Dobânzi și Comisioane

Calculator Credit

Folosește acest calculator de credit si află care va fi rata ta lunară
 

Aplică acum pentru creditul CASA MEA BCR!

Lasă-ne câteva date despre tine și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.

Prin completarea şi validarea acestui formular sunt de acord ca toate datele cu caracter personal oferite BCR să fie prelucrate de către specialiştii băncii in vederea analizei si soluţionării prezentei solicitări precum si in scopuri statistice.

Pentru detalii privind modalitatile în care datele dumneavoastră cu caracter personal sunt prelucrate de catre BCR vă rugăm să accesați Politica de confidențialitate.

*Câmp obligatoriu

Cum obțin creditul CASA MEA?

1

Vii în orice unitate BCR și prezinți documentele necesare analizei veniturilor, iar noi verificăm dacă îndeplinești condițiile pentru suma solicitată. Dacă nu ai toate documenația, poți veni pentru a te interesa de condițiile de creditare și pentru a-ți face un calcul personalizat.

2

Odată ce te-ai decis și ai strâns toată documentația, vii și depui actele, inclusiv pe cele privind imobilul pe care dorești să îl achizitionezi. Semnezi cererea de credit și noi începem analiza creditului

3

Plătești taxa de evaluare, indiferent dacă se încheie sau nu contractul de credit, iar un evaluator membru ANEVAR va evalua imobilul pe care dorești să îl aduci în garanție

4

Te anunțăm dacă împrumutul a fost aprobat imediat dupa primirea raportului de evaluare. După aprobare, semnezi contractul de credit si pe cele de garanție și închei polițele de asigurare ale imobilului, precum și ”Fișa Europeană pentru Informații Standardizate.” Apoi, soliciți notarului să înscrie ipoteca la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară și să îți obțină un extras de Carte Funciară și o încheiere de intabulare a ipotecii pe care le vei aduce la BCR

5

Îți punem banii la dispoziție în contul curent, de unde se vor transfera, după caz, în contul vânzătorului, constructorului, furnizorului de materiale etc. sau la instituțiile financiare de la care se refinanțează creditul

Acte Necesare

Dacă ai veniturile raportate la ANAF şi încasate în contul curent la BCR:

 • Fară documente de venit (doar semnare Acord de interogare la ANAF)
 • În cazul în care veniturile curente sunt mai mari cu 20% faţă de veniturile din anul anterior, banca va solicita documente suplimentare
 • În cazul veniturilor din pensii este necesară prezentarea Deciziei de pensionare definitivă.

Dacă nu ai veniturile raportate la ANAF:

Dacă ai venituri din pensie ce nu sunt raportate la ANAF:

 • Talon de pensie recent sau extras de cont curent
 • Decizia de pensionare definitivă

BCR admite în calcul şi alte tipuri de venituri: venituri obţinute de client din activităţi independente, alte venituri pe perioadă determinată încasate de persoane fizice (din alte surse), venituri obţinute din contracte individuale de muncă/contracte de îmbarcare ale navigatorilor, alte venituri (rentă viageră, burse doctorale, postdoctorale etc.)

Solicită în orice unitate BCR lista completă a documentelor necesare pentru obţinerea creditului, personalizată în funcţie de destinaţia creditului tău!

Informații suplimentare

 Judeţ

Localităţi

 

Bucureşti

Alba

Alba Iulia, Aiud, Sebeș

Arad

Arad

Argeş

Mioveni, Piteşti

 

Bistrița-Năsăud

 

Bistrița

Bihor

Oradea, Santandrei

Braşov

Braşov, Săcele, Sanpetru, Râșnov

Caraș-Severin

Reșița

Cluj

Cluj-Napoca, Floreşti, Turda, Apahida, Dej

Constanţa

Constanţa, Mangalia, Năvodari, Valu lui Traian

Covasna

Sfântu Gheorghe

Dolj

Craiova

Gorj

Târgu Jiu

Harghita   

Miercurea Ciuc

Hunedoara  

Deva, Hunedoara, Brad

Iaşi

Iaşi, Ciurea, Miroslava, Valea Lupului

Ilfov

Bragadiru, Chiajna, Chitila, Măgurele, Otopeni, Popeşti Leordeni, Ştefăneştii de Jos, Voluntari, Berceni, Dobroești, Mogoșoaia, Tunari, Balotești, Buftea, Corbeanca, Domnești, Pantelimon, Vidra

Mureş

Târgu Mureş, Ludus, Sighișoara

Prahova

Câmpina, Ploieşti, Sinaia

 Vâlcea  

Râmnicu Vâlcea

Sălaj  

Zalău

Sibiu

Cisnădie, Şelimbăr, Sibiu

Timiş

Timişoara, Dumbrăviţa, Giroc, Moşnita Noua, Sag

Pentru a obține creditul CASA MEA, trebuie să aduci o garanție imobiliară în favoarea BCR, astfel:

 • Ipotecă constituită în favoarea băncii asupra imobilului achiziţionat/construit/ reabilitat/ modernizat/consolidat/extins prin credit sau, după caz, a imobilului ce a garantat creditul refinanţat şi, în completare, dacă este cazul, a unui alt imobil aflat pe teritoriul României (în cazul creditelor ipotecare)
 • Ipotecă constituită în favoarea băncii asupra unui alt imobil decât cel achiziţionat/construit/reabilitat/modernizat/consolidat/extins prin credit sau, după caz, a imobilului ce a garantat creditul refinanţat din credit, aflat pe teritoriul României (în cazul creditelor imobiliare
 • Pentru aducerea în garanţie a unui imobil în favoarea BCR este necesară evaluarea bunului de către un evaluator autorizat, membru al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România.
 • Efectuarea evaluării presupune plata unei taxe de evaluare, care depinde de tariful practicat şi comunicat de către evaluator. Plata evaluării o vei face fie către BCR, fie direct către evaluator, în funcţie de opţiunea ta de realizare a evaluării: printr-un evaluator cu care BCR are încheiat contract de colaborare sau de către evaluatorul preferat de tine cu care vei încheia un contract de prestare servicii.
 • Cu titlu de exemplu, dar fără a se limita la acestea, următoarele imobile NU sunt acceptate în garanţie de către BCR:
  • Proprietăţi imobiliare încadrate în clasa I şi II de risc seismic Rs I/ Rs II, pe baza listei elaborate de Primărie sau expertiză autorizată. Toate clădirile înregistrate în alte clase de risc seismic (clasa 3 şi 4) pot fi admise în garanţie. În cazul în care o clădire este expertizată tehnic dar neîncadrată într-o clasă de risc seismic sau este înregistrată într-o categorie de urgenţă de risc seismic (U1, U2, U3), atunci clădirea trebuie să fie clasificată pe clase de risc seismic (clasa de risc 1, 2, 3 sau 4). Această clasificare trebuie efectuată de către un expert autorizat în expertiză tehnică.
  • Apartamente de bloc cu un confort redus (III şi IV), locuinţele cu caracter social care nu dispun de toate funcţiunile (exemplu: fără bucătărie, cu baie comună etc). Suprafeţele minime utile pentru a putea fi considerat confort II sau superior sunt: pentru o cameră (garsonieră) – min. 23 mp; pentru 2 camere – min. 36 mp; pentru 3 camere – min. 48 mp; pentru 4 camere – min. 60 mp; pentru 5 sau mai multe camere se vor adăuga câte 10 mp pentru fiecare cameră la suprafaţa minimă necesară aferentă pentru 4 camere. Valorile subunitare se rotunjesc matematic (ce este 0,5 sau mai mare se rotunjeste în plus, iar ce este sub 0,5 se rotunjeste în minus). Suprafeţele minime menţionate nu includ suprafaţa aferentă balconului/logiei.
  • Construcţii pentru care asiguratorii refuză încheierea poliţelor de asigurare sau pentru care asiguratorii impun clauze suplimentare/francize suplimentare sau excluderi ale unor riscuri asigurate.

Asigurări obligatorii

 • Asigurarea obligatorie (contra cost) a locuinţelor (PAD) - este necesară pentru obținerea creditului și este cesionată în favoarea BCR.
 • Asigurarea facultativă (contra cost) a imobilului/imobilelor - constituie garanţia creditului și este necesară pentru obținerea creditului, cesionată în favoarea BCR. Mai mult, venim în sprijinul tău şi îţi oferim posibilitatea de a încheia la sediul BCR poliţa de asigurare facultativă a imobilului, pe toată perioada de creditare, la OMNIASIG VIG, dar poţi alege şi o altă societate de asigurări.

Asigurări opționale

 • Asigurare de viaţă opțională BCR Asigurări de viață (contra cost) – este necesară pentru obținerea creditului cu dobândă redusă, în condiţiile îndeplinirii cerinţelor de eligibilitate stabilite de Asigurator. Începând cu data de la care încetează asigurarea de viață încheiată cu BCR Asigurări de Viață, se aplică dobânda curentă, fără reducere.
 • Asigurarea opțională complexă (contra cost) – aceasta te sprijină în caz de şomaj, concediu medical prelungit şi invaliditate totală şi permanentă (în condiţiile îndeplinirii cerinţelor de eligibilitate stabilite de Asigurator)
 • Asigurarea opțională pentru afecţiuni grave şi invaliditate parţială şi permanentă(contra cost) - te ajută în situaţia  apariţiei riscurilor de infarct miocardic, cancer, accident vascular cerebral, invaliditate parţială şi permanentă (în condiţiile îndeplinirii cerinţelor de eligibilitate stabilite de Asigurator)

Pentru încheierea asigurărilor ai posibilitatea să optezi pentru orice societate de asigurări autorizată de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (sau de fosta Comisie de Supraveghere a Asigurarilor).

Obligația de asigurare a bunurilor aduse în garanție este valabilă pe toată durata creditului, perioadă în care trebuie să faci dovada încheierii contractelor de asigurare și să cesionezi BCR drepturile ce decurg din asigurare.

Polițele de asigurare a bunurilor aduse în garanție, în original, și dovada plății primelor de asigurare le prezinți la BCR până la rambursarea integrală a sumelor datorate în legătură cu creditul. În caz contrar, BCR va încheia noi asigurări în numele tău și va recupera sumele aferente din conturile tale.

Dacă pe parcursul derulării creditului decizi să renunţi la asigurările opționale, îți revine obligaţia de a notifica BCR cu privire la decizia de renunţare şi nu vei mai fi asigurat pentru evenimentele specificate pe certificatul de asigurare viaţă/asigurare complexă/asigurare pentru afecţiuni grave. În plus, dacă renunți la asigurarea de viață încheiată cu BCR Asigurări de Viață, se aplică dobânda curentă, fără reducere.

Rambursarea creditului se face în rate lunare egale, într-un cont curent standard sau de derulare credit, în funcție de opțiunea ta.

Poți să rambursezi anticipat, total sau partial creditul în orice moment pe parcursul derulării contractului e credit. Îţi recunoaştem acest drept fără a te condiţiona să plăteşti o anumită sumă minimă sau un anumit număr de rate. În cazul rambursării anticipate parţiale, ai dreptul să alegi între:

(1) diminuarea valorii ratei lunare şi menţinerea perioadei de creditare iniţiale,

(2) menţinerea valorii ratei lunare şi diminuarea perioadei de creditare iniţiale

(3) diminuarea valorii ratei lunare şi diminuarea perioadei de creditare iniţiale

În cazul în care optezi pentru rambursarea anticipată totală sau parțială a creditului contractat comisionul de rambursare anticipată va fi 0.

CREDIT

CASA MEA BCR

Dobândă cu încasarea salariului/

pensiei în cont curent BCR

Dobândă fără încasarea salariului/

pensiei în cont curent BCR

Valoarea totală acreditului

170.000 RON

Durata contractului de credit

25 ani

Numărul ratelor

300

Dobânda*

 

(ROBOR 6M = 3,51%)

6,05%/an fixă

în primii 5 ani

şi variabilă în restul perioadei de creditare

6,11%/an

(ROBOR 6M + 2,6%)

6,55%/an fixă

în primii 10 ani

şi variabilă în restul perioadei de creditare

6,11%/an

(ROBOR 6M + 2,6%)

6,35%/an fixă în

primii 5 ani

şi variabilă în restul perioadei de

creditare

6,41%/an

(ROBOR 6M + 2,9%)

6,85%/an fixă în

primii 10 ani

şi variabilă în restul perioadei de

creditare

6,41%/an

(ROBOR 6M + 2,9%)

Comision analiză credit

0 RON

Comision de administrare credit

0 RON

Cost lunar asigurare de viață

68 RON

Cost evaluare

370 RON inclusiv TVA

(apartament)

DAE**

6,96%

7,45%

7,27%

7,76%

Cost total credit

182.199 RON

191.009 RON

191.657 RON

200.541 RON

Valoare totală plătibilă

352.199 RON

361.009 RON

361.657 RON

370.541 RON

Rata lunară

1.169 RON

in primii 5 ani,

ulterior 1.174 RON

1.221 RON

în primii 10 ani,

ulterior 1.189 RON

1.200 RON

in primii 5 ani,

ulterior 1.205 RON

1.253 RON

în primii 10 ani,

ulterior 1.221 RON

CREDIT

CASA MEA BCR

Dobândă cu încasarea salariului/

pensiei în cont curent BCR

Dobândă fără încasarea salariului/

pensiei în cont curent BCR

Valoarea totală acreditului

170.000 RON

Durata contractului de credit

25 ani

Numărul ratelor

300

Dobânda*

 

(ROBOR 6M = 3,51%)

6,15%/an fixă

în primii 5 ani

şi variabilă în restul perioadei de creditare:

6,21%/an

(ROBOR 6M + 2,7%)

6,65%/an fixă

în primii 10 ani

şi variabilă în restul perioadei de creditare

6,21%/an

(ROBOR 6M + 2,7%)

6,45%/an fixă în

primii 5 ani

şi variabilă în restul perioadei de creditare

6,51%/an

(ROBOR 6M + 3%)

6,95%/an fixă

în primii 10 ani

şi variabilă în restul perioadei de creditare

6,51%/an

(ROBOR 6M + 3%)

Comision analiză credit

0 RON

Comision de administrare credit

0 RON

Cost evaluare

370 RON inclusiv TVA

(apartament)

DAE**

6,39%

6,88%

6,70%

7,20%

Cost total credit

164.938 RON

173.773 RON

174.437 RON

183.345 RON

Valoare totală plătibilă

334.938 RON

343.773 RON

344.437 RON

353.345 RON

Rata lunară

1.111 RON

în primii 5 ani,

ulterior 1.116 RON

1.164 RON

în primii 10 ani,

ulterior 1.132 RON

1.143 RON

în primii 5 ani,

ulterior 1.148 RON

1.196 RON

în primii 10 ani,

ulterior 1.164 RON

* Dobânda curentă aplicabilă creditului CASA MEA BCR este fixă în primii 5 ani sau în primii 10 ani, în funcţie de opţiunea ta şi variabilă pentru restul duratei împrumutului.

Ai rate fixe în primii 5 ani, respectiv în primii 10 ani; știi cât ai de plată lunar, poți să-ți planifici bine bugetul și ești protejat în această perioadă de fluctuațiile indicelui de referință ROBOR.

Dobânda variabilă este formată din Indicele de referinţă ROBOR la 6 luni (ROBOR 6M), la care se adaugă marja fixă/an (în procentul menţionat în tabel). Astfel, după perioada de dobândă fixă (5 ani sau 10 ani) urmează o rată de dobândă variabilă, care se modifică semestrial, independent de voinţa BCR, în funcţie de evolutia Indicelui de referinţă ROBOR la 6 luni. Ca urmare a acestei fluctuaţii, valoarea ratelor tale lunare va creşte sau va scădea.

Indicele de referință ROBOR la 6 luni și veniturile tale pot varia pe durata creditului. Astfel, în cazul majorării indicelui de referință sau a scăderii venitului tău obligațiile de plată la credit ar putea crește. De aceea, înainte de a lua decizia de a te împrumuta, analizează cu atenție implicațiile creditului și asigură-te că-l poți rambursa la termen.

**DAE este calculat în condiţiile prezentate şi NU conţine următoarele costuri/comisioane:

Costul asigurărilor obligatorii de imobil și al asigurărilor opționale pentru șomaj, afecțiuni grave și invaliditate, respectiv:

 • Asigurarea obligatorie a locuinţelor (PAD)
 • Asigurarea facultativă a imobilului/imobilelor ce constituie garanţia creditului
 • Asigurarea complexă
 • Asigurarea opțională pentru afecțiuni grave și invaliditate parțială și permanentă

Costuri percepute de terţe părţi, care nu sunt cunoscute de BCR:

 • Onorariile notariale de autentificare şi taxele de intabulare a contractului de vânzare-cumpărare și a contractului de ipotecă imobiliară
 • Costul pentru evaluarea garanţiei de către un evaluator care nu este contractat de BCR, conform opţiunii exprimate de către tine.

Comisioane percepute de BCR, pentru servicii prestate la cererea ta:

 • Comision unic: 90 RON pentru prestarea serviciilor cuprinse la data solicitării împrumutatului/ coplătitorului/coplătitorilor în lista de tarife şi servicii afişată la sediul BCR

Dobânda penalizatoare: este dobânda pe care o vei datora în situaţia în care nu vei plăti sume datorate către BCR, la termenul agreat prin contractul de credit.

Pentru costul altor servicii decât cele prezentate mai sus, te rugăm să consulţi Tariful standard de comisioane practicat de BCR, disponibil în orice unitate BCR.

Informații complete despre costuri poți găsi și în documentul Dobânzi și comisioane CASA MEA BCR

 • Creditul CASA MEA este acordat în Lei, însă în cazul în care veniturile tale sau, după caz resursele care asigură rambursarea creditului, sunt într-o altă monedă la momentul contractării creditului sau se modifică pe parcursul executării acestuia din Lei într-o altă valută, te informăm că eşti sau că poţi deveni expus unui risc valutar. În această ipoteză, posibilele fluctuaţii ale ratei de schimb valutar ar putea afecta obligaţiile tale lunare de plată.
 • Veniturile tale pot varia pe durata creditului. Din acest motiv, o conduită prudentă este extrem de importantă; de exemplu este important să te asiguri că vei putea achita ratele lunare şi în cazul în care veniturile tale ar scădea.
 • În perioada în care dobânda aplicabilă creditului tău este variabilă, conform celor menţionate anterior, variaţia indicelui ROBOR 6M poate duce la modificarea obligaţiilor lunare de plată.

Plăţile neefectuate, conform obligaţiilor contractuale, ar putea să aibă consecinţe grave pentru tine, pornind de la raportarea la Biroul de Credit şi Centrala Riscurilor de Credit, cu toate consecintele ce decurg din acest demers şi ajungând până la executarea silită atât a bunurilor aduse în garanţie, cât şi a patrimoniului tău şi/sau al Coplătitorului şi/sau Garantului tău în cazul în care suma rezultată din valorificarea garanţiei nu este suficientă pentru acoperirea întregii creanţe.

Te-ar mai putea interesa și:

×
George
Primul banking inteligent
Descarcă