Creditul CASA MEA

Sunt atât de multe lucruri de care trebuie să ai grijă atunci când îţi iei o casă. Zonă, finisaje, amenajare şi câte şi mai câte. Aplică pentru creditul CASA MEA de la BCR cu rate fixe în primii 5 ani sau în primii 10 ani şi te poţi ocupa de alegerile importante. Schimbă povestea! Transformă o viaţă agită într-o viaţă bogată, acasă.

 • RATE FIXE în lei în primii 5 ani, cu dobândă de 4,95% pe an
 • ZERO COMISION de analiză credit
 • ZERO COMISION de administrare credit

Beneficiile tale

COSTURI MICI:

 • dobândă începând de la 4,95%/an
 • zero comision de analiză credit
 • zero comision de administrare credit
 • risc valutar ZERO cât timp veniturile tale sau resursele care asigură rambursarea creditului sunt în aceeaşi monedă cu creditului contractat

SIGURANŢĂ ŞI CONFORT:

 • stii de la inceput care va fi rata creditului tau in primii 5 ani sau 10 ani si ai control asupra bugetului tau.
 • îţi oferim posibilitatea de a încheia la sediul BCR poliţa de asigurare a imobilului, pe toată perioada de creditare, la OMNIASIG VIG
 • poţi alege un cont curent special, pentru derularea creditului, care nu este comisionabil şi care îţi permite numai operaţiuni de trageri şi rambursari din credit, iar astfel îţi permiti să achiţi ratele sigur şi comod.

SIMPLITATE:

 • NU ai nevoie de documente de venit, informatiile sunt obţinute din baza de date ANAF

FLEXIBILITATE:

 • poţi avea aprobarea creditului şi în 90 de zile să îţi găseşti locuinţa
 • în cazul în care nu ai găsit imobilul pe care doreşti să-l achiziţionezi, întâi îţi aprobăm creditul şi apoi ai la dispoziţie 90 de zile de la semnarea contractului de credit pentru găsirea imobilului
 • poţi alege atât evaluatorul cât şi notarul cu care vei colabora în acest proces sau poţi opta pentru evaluatorul şi notarul cu care banca are încheiate contracte de colaborare
Mai mult...

Caracteristici

Destinaţie:

 • achiziţia/construirea/reabilitarea/modernizarea/consolidarea/extinderea de locuinţe           
 • refinanţarea altor credite imobiliare/ipotecare în derulare la BCR sau la alte bănci

Suma minimă: 45.000 RON

Suma maximă: îţi oferim până la 85% din valoarea investiţiei

Termen maxim:  25 ani

Avans minim:

 • între 15% şi 35% din valoarea investiţiei în funcţie de localitatea în care este situat imobilul şi termenul creditului*
 • 0% în cazul creditelor acordate pentru refinanţarea altor credite ipotecare/imobiliare în derulare (pentru sumele suplimentare acordate pentru extindere/modernizare/amenajare este necesar să ai un avans de minim 15% din suma suplimentară acordată în funcţie de localitatea în care este situat imobilul ipotecat şi termenul creditului)

* pentru imobile situate în una din localităţile din tabelul de mai jos avansul minim  este de:

 • 15% daca termenul creditului este de maxim 20 de ani
 • 25% daca termenul creditului este mai mare de 20 de ani

pentru imobile situate în alte localităţi de pe teritoriul României decât cele menţionate mai sus avansul minim  este 35%

Judeţ

Localităţi

Judeţ

Localităţi

 

Bucureşti

Constanţa

Constanţa, Mangalia, Năvodari

Alba

Alba Iulia

Dolj

Craiova

Arad

Arad

Galaţi

Galaţi

Argeş

Mioveni, Piteşti

Iaşi

Iaşi

Bacău

Bacău

Ilfov

Bragadiru, Chiajna, Chitila, Măgurele, Otopeni, Popeşti Leordeni, Ştefăneştii de Jos, Voluntari

Bihor

Oradea

Maramureş

Baia Mare

Botoşani

Botoşani

Mureş

Târgu Mureş

Brăila

Brăila

Prahova

Câmpina, Ploieşti, Sinaia

Braşov

Braşov, Săcele, Sanpetru

Satu Mare

Satu Mare

Buzău

Buzău

Sibiu

Cisnadie, Şelimbăr, Sibiu

Cluj

Cluj-Napoca, Floreşti

Timiş

Timişoara, Dumbrăviţa, Giroc, Moşnita Noua

Garanţii imobiliare: acordarea creditului necesită constituirea de garanţii imobiliare în favoarea BCR, după cum urmează:

 • Ipotecă constituită în favoarea băncii asupra imobilului achiziţionat/construit/ reabilitat/ modernizat/consolidat/extins prin credit sau, după caz, a imobilului ce a garantat creditul refinanţat şi, în completare, dacă este cazul, a unui alt imobil aflat pe teritoriul României (în cazul creditelor ipotecare)
 • Ipotecă constituită în favoarea băncii asupra unui alt imobil decât cel achiziţionat / construit/reabilitat/modernizat/consolidat/extins prin credit sau, după caz, a imobilului ce a garantat creditul refinanţat din credit, aflat pe teritoriul României (în cazul creditelor imobiliare)

Bine de ştiut:

 • Pentru aducerea în garanţie a unui imobil în favoarea BCR este necesară evaluarea bunului de către un evaluator autorizat, membru al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România.
 • Efectuarea evaluării presupune plata unei taxe de evaluare, care depinde de tariful practicat şi comunicat de către evaluator. Plata evaluării o vei face fie către BCR, fie direct către evaluator, în funcţie de opţiunea ta de realizare a evaluării: printr-un evaluator cu care BCR are incheiat contract de colaborare sau de către evaluatorul preferat de tine cu care vei incheia un contract de prestare servicii.

Asigurări obligatorii

 • Asigurarea obligatorie a locuinţelor (PAD), cesionată în favoarea BCR.
 • Asigurarea facultativă a imobilului/imobilelor ce constituie garanţia creditului, cesionată în favoarea BCR; venim în sprijinul tău şi îţi oferim posibilitatea de a încheia la sediul BCR poliţa de asigurare facultativă a imobilului, pe toată perioada de creditare, la OMNIASIG VIG, dar poţi alege şi o altă societate de asigurări.

Asigurări opționale

 • Asigurare de viaţă (contra cost) în condiţiile îndeplinirii cerinţelor de eligibilitate stabilite de Asigurator.
 • Asigurarea complexă (contra cost)  care te sprijină, în situaţie de şomaj,concediu medical prelungit şi invaliditate totală şi permanentă (în condiţiile îndeplinirii cerinţelor de eligibilitate stabilite de Asigurator)
 • Asigurarea pentru afecţiuni grave şi invaliditate parţială şi permanentă(contra cost) care te sprijină, în situaţia  apariţiei riscurilor de infarct miocardic, cancer, accident vascular cerebral, invaliditate parţială şi permanentă (în condiţiile îndeplinirii cerinţelor de eligibilitate stabilite de Asigurator)

Bine de ştiut:

Pentru încheierea asigurărilor ai posibilitatea să optezi pentru orice societate de asigurări autorizată de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (sau de fosta Comisie de Supraveghere a Asigurarilor).

Rambursarea creditului: se face în rate lunare totale egale sau descrescătoare, într-un cont curent standard sau într-un cont curent de derulare credit, în funcţie de opţiunea ta

Bine de ştiut:

In orice moment pe parcursul derulării contractului de credit ai posibilitatea să rambursezi anticipat, total sau parţial, creditul. Îţi recunoaştem acest drept fără a te condiţiona să ne plăteşti o anumită sumă minimă sau un anumit număr de rate. În cazul rambursării anticipate parţiale, ai dreptul să alegi între: (1) diminuarea valorii ratei lunare şi menţinerea perioadei de creditare iniţiale, (2) menţinerea valorii ratei lunare şi diminuarea perioadei de creditare iniţiale şi (3) diminuarea valorii ratei lunare şi diminuarea perioadei de creditare iniţiale

  DOBÂNZI, COMISIOANE ŞI EXEMPLE DE CALCUL - IUNIE 2017

CREDIT

CASA MEA BCR

Valoarea totală a creditului

160.000 RON

Durata contractului de credit

25 ani

Numărul ratelor

300

Dobânda*

 

(ROBOR 6M = 1,04%)

5,45%/an fixă în primii 10 ani

şi variabilă în restul perioadei de creditare:

4,04%/an

(ROBOR 6M + 3%)

4,95%/an fixă în primii 5 ani

şi variabilă în restul perioadei de creditare

4,04%/an

(ROBOR 6M + 3%)

Comision analiză credit

0 RON

Comision de administrare credit

0 RON

Cost evaluare

370 RON inclusiv TVA (apartament)

DAE**

5,61%

5,09%

Cost total credit

117.982 RON

102.887 RON

Valoare totală plătibilă

 

277.982 RON

 

262.887 RON

Rata lunară

 

978 RON

în primii 10 ani,

ulterior 890 RON

 

931 RON

în primii 5 ani,

ulterior 861 RON

* Dobânda curentă aplicabilă creditului CASA MEA BCR este fixă în primii 5 ani sau în primii 10 ani, în funcţie de opţiunea ta şi variabilă pentru restul duratei împrumutului.

Dobânda variabilă este formată din Indicele de referinţă ROBOR la 6 luni (ROBOR 6M), la care se adaugă marja fixă/an (în procentul menţionat în tabel). Astfel, după perioada de dobândă fixă (5 ani sau 10 ani) urmează o rată de dobândă variabilă, care se modifică semestrial, independent de voinţa BCR, în funcţie de evolutia Indicelui de referinţă ROBOR la 6 luni. Ca urmare a acestei fluctuaţii, valoarea ratelor tale lunare va creşte sau va scădea.

**DAE este calculat în condiţiile prezentate şi NU conţine următoarele costuri/comisioane:

Costul asigurărilor obligatorii, respectiv:

 • Asigurarea obligatorie a locuinţelor (PAD)
 • Asigurarea facultativă a imobilului/imobilelor ce constituie garanţia creditului

Costuri percepute de terţe părţi, care nu sunt cunoscute de BCR:

 • Onorariile notariale de autentificare şi taxele de intabulare a contractului de vânzare-cumpărare
 • Costul pentru evaluarea garanţiei de către un evaluator care nu este contractat de BCR, conform opţiunii exprimate de către tine.

Comisioane percepute de BCR, pentru servicii prestate la cererea ta:

 • Comision unic: 90 RON pentru prestarea serviciilor cuprinse la data solicitării împrumutatului/ coplătitorului/coplătitorilor în lista de tarife şi servicii afişată la sediul BCR

În cazul în care optezi pentru rambursarea anticipată totală sau parţială a creditului contractat, comisionul de rambursare anticipată va fi 0.

Dobânda penalizatoare: este dobânda pe care o vei datora în situaţia în care nu vei plăti sume datorate către BCR, la termenul agreat prin contractul de credit.

Pentru costul altor servicii decât cele prezentate mai sus, te rugăm să consulţi Tariful standard de comisioane practicat de BCR, disponibil în orice unitate BCR.

Cum obții creditul CASA MEA BCR

Iată care sunt paşii pe care trebuie să-i urmezi pentru obţinerea creditului:

1

Ne prezinţi documentele necesare analizei veniturilor,

iar noi verificăm dacă îndeplineşti condiţiile pentru suma solicitată; chiar dacă nu ai încă toată documentaţia necesară, poţi veni să te interesezi de condiţiile de creditare şi chiar să ţi se facă un calcul personalizat. În acest caz vei primi din partea BCR “Fişă Europeană pentru Informaţii Standardizate” care conţine toate informaţiile de care ai nevoie pentru a lua o decizie în legătură cu creditul tău

2

Depui toate actele,

inclusiv pe cele privind imobilul pe care doreşti să îl achiziţionezi, semnezi cererea de credit şi intern începe analiza creditului

3

Plăteşti taxa de evaluare,

iar un evaluator membru ANEVAR, va evalua imobilul pe care doreşti să îl aduci în garanţie

4

Te informăm dacă împrumutul a fost aprobat,

după primirea raportului de evaluare; după aprobarea creditului, semnezi contractul de credit, contractele de garanţie şi închei poliţele de asigurare ale imobilului precum şi “Fişă Europeană pentru Informaţii Standardizate” Vei solicita apoi notarului să înscrie ipoteca la Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliara şi să îţi obţina un extras de Carte Funciara şi o încheiere de intabulare a ipotecii pe care le vei aduce la BCR

5

Îţi punem banii la dispoziţie în contul curent,

de unde se vor transfera, după caz, în contul vânzătorului, constructorului, furnizorului de materiale etc. sau la instituţiile financiare de la care se refinanţează creditul

Documente

Principalele documente privind realizarea veniturilor solicitate clienţilor

Clienții pentru care veniturile sunt raportate la ANAFşi încasate de client în contul curent la BCR:

 • Fară documente de venit (doar semnare Acord de interogare la ANAF);
 • În cazul veniturilor din salarii, banca poate solicita suplimentar de la angajator Adeverința privind durata contractului de muncă în urmatoarele situații:
  • angajați pe perioadă determinată sau
  • clienți care lucrează la actualul angajator de mai puțin de 12 luni;
 • În cazul în care veniturile curente sunt mai mari cu 20% faţă de veniturile din anul anterior, banca va solicita documente suplimentare;
 • În cazul veniturilor din pensii este necesară prezentarea Deciziei de pensionare definitivă.

Clienții pentru care veniturile nu sunt raportate la ANAF:

 • Clienții pentru care veniturile din salarii nu sunt raportate la ANAF (salariații MAI, MApN, SRI, SIE, SPP, Poliție Comunitară, Jandarmerie, salariații penitenciarelor sau ai altor unități cu caracter special);

Clienți pentru care veniturile din pensie nu sunt raportate la ANAF:

 • Talon de pensie recent sau extras de cont curent;
 • Decizia de pensionare definitivă;

BCR admite în calcul şi alte tipuri de venituri: venituri obţinute de client din activităţi independente, alte venituri pe perioadă determinate încasate de persoane fizice (din alte surse), venituri obţinute din contracte individuale de muncă/contracte de îmbarcare ale navigatorilor, alte venituri (rentă viageră, burse doctorale, postdoctorale etc.)

 • Acte de proprietate ale imobilului adus în garanţie - diferă în funcţie de destinaţia creditului (ex.: copii după actul de proprietate înregistrat la Biroul de Carte Funciară, copii după documentaţia cadastrală).

Solicită în orice unitate BCR lista completă a documentelor necesare pentru obţinerea creditului, personalizată în funcţie de destinaţia creditului tău!

Bine de ştiut

 • Creditul CASA MEA este acordat în lei, însa în cazul în care veniturile tale sau, după caz resursele care asigură rambursarea creditului, sunt într-o altă monedă la momentul contractării creditului sau se modifică pe parcursul executării acestuia din lei într-o altă valută, te informăm că eşti, sau după caz, poţi deveni expus unui risc valutar. În această ipoteză, posibilele fluctuaţii ale ratei de schimb valutar ar putea afecta obligaţiile tale lunare de plată.
 • Veniturile tale pot varia pe durata creditului. Din acest motiv, o conduită prudentă este extrem de importantă; de exemplu este important să te asiguri că vei putea achita ratele lunare şi în cazul în care veniturile tale ar scădea.
 • În perioada în care dobânda aplicabilă creditului tău este variabilă, conform celor menţionate anterior, variaţia indicelui ROBOR 6M poate duce la modificarea obligaţiilor lunare de plată.
 • Plăţile neefectuate, conform obligaţiilor contractuale, ar putea să aibă consecinţe grave pentru tine, pornind de la raportarea la Biroul de Credit şi Centrala Riscurilor de Credit, cu toate consecintele ce decurg din acest demers şi ajungând până la executarea silită atât a bunurilor aduse în garanţie, cât şi a patrimoniului tău şi/sau al Coplătitorului şi/sau Garantului tău în cazul în care suma rezultată din valorificarea garanţiei nu este suficientă pentru acoperirea întregii creanţe.

Te-ar mai putea interesa și: