12-09-2023

BCR oferă clienților, în premieră în România, aderarea 100% online la un fond de pensii facultative (FPF BCR PLUS)

București, 12 septembrie 2023 –  Banca Comercială Română (BCR) extinde funcționalitățile din platforma digitală George oferind clienților din portofoliul său posibilitatea de a solicita aderarea, 100% online, la Fondul de Pensii Facultative BCR PLUS (Pilonul III), administrat de BCR Pensii, S.A.F.P.P. S.A. Noua funcționalitate este o premieră pentru piața platformelor de digital banking din România și asigură clienților BCR utilizatori de George o experiență complet digitală și accesibilă, prin care își pot construi, în timp, siguranța și independența financiară.

Durata procesului de aderare la FPF BCR PLUS variază, cu aproximație, între 5 și 7 minute și se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic (telefon, tabletă sau PC) cu acces la internet, fără a presupune vreun cost suplimentar.

Serviciul poate fi deja accesat de către clienții BCR în platforma George, unde utilizatorii pot solicita aderarea la Fondul de Pensii Facultative BCR PLUS, conform prospectului schemei de pensii, printr-un proces simplu și intuitiv, fără deplasare la bancă.

“BCR Pensii are vocația pionieratului în sectorul pensiilor private din România. Mă bucur să reconfirmăm acest lucru prin furnizarea, 100% online, a unui produs esențial pentru confortul financiar după retragerea din activitate. George oferea deja posibilitatea vizualizării valorii conturilor de pensie privată administrate de BCR Pensii, iar acum trecem la nivelul următor, oferind posibilitatea unei aderări la fondul de pensii facultative BCR PLUS, practic, din orice loc unde există acces la internet. Astfel, prin accesibilitate și informare contribuim la democratizarea accesului la instrumente financiare ce oferă beneficii pe termen mediu și lung”, a declarat Radu Crăciun, Director General BCR Pensii.