12-09-2023

BCR oferă clienților, în premieră în România, aderarea 100% online la un fond de pensii facultative (FPF BCR PLUS)

București, 12 septembrie 2023 –  Banca Comercială Română (BCR) extinde funcționalitățile din platforma digitală George oferind clienților din portofoliul său posibilitatea de a solicita aderarea, 100% online, la Fondul de Pensii Facultative BCR PLUS (Pilonul III), administrat de BCR Pensii, S.A.F.P.P. S.A. Noua funcționalitate este o premieră pentru piața platformelor de digital banking din România și asigură clienților BCR utilizatori de George o experiență complet digitală și accesibilă, prin care își pot construi, în timp, siguranța și independența financiară.

Durata procesului de aderare la FPF BCR PLUS variază, cu aproximație, între 5 și 7 minute și se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic (telefon, tabletă sau PC) cu acces la internet, fără a presupune vreun cost suplimentar.

Serviciul poate fi deja accesat de către clienții BCR în platforma George, unde utilizatorii pot solicita aderarea la Fondul de Pensii Facultative BCR PLUS, conform prospectului schemei de pensii, printr-un proces simplu și intuitiv, fără deplasare la bancă.

“BCR Pensii are vocația pionieratului în sectorul pensiilor private din România. Mă bucur să reconfirmăm acest lucru prin furnizarea, 100% online, a unui produs esențial pentru confortul financiar după retragerea din activitate. George oferea deja posibilitatea vizualizării valorii conturilor de pensie privată administrate de BCR Pensii, iar acum trecem la nivelul următor, oferind posibilitatea unei aderări la fondul de pensii facultative BCR PLUS, practic, din orice loc unde există acces la internet. Astfel, prin accesibilitate și informare contribuim la democratizarea accesului la instrumente financiare ce oferă beneficii pe termen mediu și lung”, a declarat Radu Crăciun, Director General BCR Pensii.

,,Rolul nostru este să ne asigurăm că George rămâne conectat la nevoile în schimbare ale utilizatorilor și că extindem în permanență portofoliul prin produse și servicii care aduc valoare adaugată. De data aceasta, vorbim despre o premieră în zona de funcționalități ale platformelor de digital banking din România, dar, mai ales, vorbim despre perspectiva pe termen a lung a veniturilor și o mai bună planificare financiară. De aceea, ne bucurăm că împreună cu echipa BCR Pensii putem oferi clienților noștri posibilitatea de a accesa 100% digital, din platforma George, în mai puțin de 7 minute, pensia facultativă Pilon III”, a declarat Vlad Huțuleac, Director Executiv Produse și Segmente Retail, BCR.

Pentru a completa documentația de aderare în platforma George, clienții trebuie să aibă la îndemână doar actul de identitate, solicitarea de aderare fiind finalizată prin utilizarea semnăturii electronice calificate. Pe parcursul întregului proces, clienții pot beneficia gratuit de asistență din partea agenților de marketing autorizați ai BCR.

 

Pensia facultativă BCR PLUS asigură un sistem de economisire pentru viitor, după împlinirea vârstei de 60 de ani, și asigură următoarele beneficii:

  • Protecție financiară pentru viitor, sumele acumulate fiind proprietatea participantului.
  • Randamente competitive și o politică prudențială de plasare a activelor, cu scopul de a proteja economiile participantului.*
  • Flexibilitate. Nivelul contribuției poate fi modificat, în funcție de fluctuațiile venitului. De asemenea, plata poate fi suspendată și reluată în orice moment fără penalități.
  • Protectie la volatilitatea pietelor financiare. Suma totală cuvenită va reprezenta cel puțin suma contribuțiilor nete minus comisioanele de administrare.**
  • Avantaj fiscal. Contribuțiile la pensia facultativă de până la 400 euro/an se deduc din baza de calcul a impozitului pe venitul din salarii, la plata făcută prin angajator.

 

Cu această nouă extindere a ecosistemului digital George, BCR consolidează rolul platformei de centru complet pentru servicii bancare, unde clienții pot monitoriza și gestiona toate aspectele vieții lor financiare într-un mod ușor și eficient, complet online: de la conturi bancare, carduri, linii de credit și împrumuturi, până la asigurări, pensii  facultative și investiții.

BCR Pensii este subsidiara grupului BCR, autorizată pentru administrarea fondurilor de pensii administrate privat si facultative, înființată în luna iunie 2007.

 

Fondul de Pensii Facultative BCR PLUS este administrat de BCR Pensii S.A.F.P.P. S.A., telefon 021 9503. Banca Comercială Română S.A. este agent de marketing persoană juridică al FPF BCR PLUS, cod autorizare AMJ – RO – 374214
*Performanțele anterioare nu reprezintă o garanție a realizărilor viitoare.

**În condițile prevăzute în prospectul schemei de pensii FPF BCR PLUS, disponibil pe www.pensiibcr.ro