03-08-2023

BCR introduce în premieră, la Pitești, abonamentul de transport public asociat cardului bancar

București, 3 august 2023 – Banca Comercială Română a implementat în premieră, la Pitești, prima soluție de abonament de transport public asociat cardului bancar. Soluția inteligentă permite oricărui călător să achiziționeze un abonament de transport public de la Publitrans 2000 SA, compania care gestionează activitatea de transport călători în Pitești, urmând ca abonamentul să poată fi utilizat direct de pe cardul bancar de pe care a fost cumpărat.

Procesul de achiziție este unul simplu și rapid și are loc direct de pe site-ul Publitrans 2000 SA. Accesând link-ul https://www.publitrans2000.ro, călătorul selectează tipul de abonament dorit și face plata online cu cardul. De la momentul confirmării plății, cardul de pe care s-a efectuat plata este asociat abonamentului selectat și poate fi utilizat pentru validare în mijloacele de transport în comun din Pitești, începând cu ziua imediat următoare sau cu orice altă zi selectată.

Validarea abonamentului asociat cardului bancar se poate face contactless, prin simpla apropiere a cardului bancar contactless sau a oricărui dispozitiv inteligent de tip telefon, ceas, brățară, ce permite plăți prin tehnologia NFC. Odată cu apropierea cardului de validator, acesta afișează informația „ Abonament validat” și termenul până la care abonamentul este valid.

Sistemul de plată cu card implementat de BCR a fost construit având la bază arhitectura de funcționare reglementată de Mastercard și VISA, astfel încât orice card emis oriunde în lume, de orice bancă, sub însemnele celor două organizații, poate fi utilizat pentru asocierea abonamentului de transport. În plus, în cazul în care perioada de valabilitatea a cardului bancar expiră, cardul va păstra abonamentul de transport asociat.

„Pentru BCR, saltul strategic al României este strâns legat de digitalizare, de aceea vom continua să susținem dezvoltarea tehnologică și funcționalitățile care oferă românilor o viață mai bună. De altfel, într-un peisaj digital în continuă transformare, rolul soluțiilor BCR este să creeze accesibilitate și convenabilitate pentru fiecare cetățean. Pitești este primul oraș din România unde abonamentele pentru mijloacele de transport în comun pot fi asociate cardului bancar, iar obiectivul nostru este să scalăm această soluție la nivel național”, a declarat Dana Dima, Vicepreședinte Retail & Private Banking BCR.

”Estimăm că o asemenea soluție inteligentă de plată a abonamentului transportului public va avea un răspuns bun din partea tinerilor, în special, dar și a persoanelor active profesional. Avem transport metropolitan, avem flotă nouă de autobuze, susținem dezvoltarea tehnologică și funcționalitățile care oferă piteștenilor accesibilitate mare și facilă la transportul public.

BCR este partenerul alături de care operatorul nostru de transport,  Publitrans 2000,  reușește să facă din Pitești primul oraș din România unde abonamentele pentru mijloacele de transport în comun pot fi asociate cardului bancar”, a declarat Cristian Gentea, Primarul Municipiului Pitești.