București, 29 mai 2023 – Serviciul de coaching financiar este oferit în toate unitățile BCR cu ajutorul unei platforme de analize de date dezvoltată în laboratoarele digitale ale băncii. Astfel, începând din ianuarie 2022, peste 130.000 de români au beneficiat de o astfel de experiență și au reușit să-și conceapă, alături de experții BCR, un plan pentru o bunăstare financiară pe termen lung. 

Noi credem că banca nu mai trebuie să fie acel loc în care vii doar să plătești facturi sau să depui bani în contul tău. Ci spațiul din care obții idei despre cum îți schimbi viața, cum ți-o transformi în mai bine pentru tine și cei dragi. Prin tot ceea ce facem acum, noi încurajăm dialogul financiar, în locul celui comercial. Deschidem discuții simple și sincere despre bani cu oamenii care ne calcă pragul din dorința de a le propune soluții concrete pentru planurile și obiectivele lor de viață. Este o schimbare de paradigmă la care lucrăm de mai mulți ani, învățând din interacțiunile pe care le-am avut, în ultimii șase ani, cu 600.000 de oameni în cadrul programului Școala de Bani.

Cu ajutorul echipelor din laboratoarele digitale ale BCR, am dezvoltat și instalat în unități o platformă de coaching financiar, prin care, cu ajutorul datelor și tehnologiei, putem să le oferim concret clienților noștri un plan financiar gratuit de bunăstare pe termen lung.

Platforma utilizează analize de date și poate oferi o perspectivă concretă asupra vieții financiare din trecut, prezent și viitor. Platforma a fost implementată în fază pilot la mijlocul anului  2021, iar din ianuarie 2022 este 100% operațională în toată rețeaua de unități BCR. Peste 130.000 de români au decis să lucreze la un plan financiar împreună cu colegii mei din unități, bucurându-se de această experiență. Sunt oameni de la care am învățat, am aflat care sunt preocupările lor, planurile și mai ales obiectivele pentru viitor. Ne propunem să ne întâlnim cu și mai mulți clienți în perioada următoare care să beneficieze gratuit de serviciul de coaching financiar”, a declarat Dana Dima, vicepreședinte Retail & Private Banking BCR.