2018 08 AUG
Comunicat de presă BCR lansează cea mai mare campanie de educație financiară din România: timp de 10 săptămâni, 1.000 de angajați oferă în 100 de sucursale bancare cursuri gratuite la Școala de bani
  • Cursurile de educație financiară de la Școala de bani vor avea loc până la 18 octombrie, în fiecare joi, în sucursalele BCR, după încheierea orelor de program bancar
  • Înscrierile se pot face în orice sucursală sau pe website-ul programului -  www.scoaladebani.ro
  • Cu titlu de misiune “Independența financiară se învață”, programul își propune să crească încrederea românilor în deciziile lor financiare, fără să facă referire la niciun produs al băncii

București, 7 august 2018 Românii care vor să obțină mai mult de la banii lor sunt așteptați, începând cu 9 august, la cursurile “Școala de bani”. 1.000 de angajați ai băncii, pregătiți să acționeze ca adevărați profesori de educație financiară, îi așteaptă în fiecare joi pe participanți, în 100 de sucursale BCR din întreaga țară. Cursurile sunt gratuite și au loc în afara orelor de lucru cu publicul ale unităților BCR, care sunt marcate vizual și a căror disponobilitate poate fi verificată pe www.scoaladebani.ro.

România are nevoie de oameni cu încredere în ei, iar încrederea se obține atunci când deciziile pe care le luăm se bazează pe cunoștințe și înțelegere, mai ales cand vorbim despre deciziile financiare. Începând din această săptămână, BCR vorbește despre educație pentru independență financiară pe toate canalele pe care, de obicei, comunică despre produsele și serviciile bancare, de la reclamele la TV la vitrinele unităților, pentru că a devenit parte din oferta curentă a băncii. Sunt mândru că avem o comunitate de peste 1.000 de profesori de educație financiară în BCR care își pun la bătaie expertiza, entuziasmul și încrederea pentru a-i învăța pe români să-și câștige independența financiară și să-și gestioneze mai eficient veniturile și cheltuielile.

Școala de bani este un program de educație financiară care vorbește dincolo de definiții, sintagme și teorii. Vorbește despre nevoi și aspirații, despre cum putem să obținem bunăstarea și să ne îndeplinim visurile prin administrarea cât mai eficientă a banilor. Și o face bazându-se, în primul rând, pe interacțiunea umană, fără nicio interacțiune comercială, cu sinceritate, asumare și empatie. Educația trebuie să fie cu și despre oameni, iar obiectivul nostru este să creștem încrederea românilor în deciziile lor financiare, pentru a contribui la crearea de prosperitate în România”, a declarat Sergiu Manea, CEO BCR.

Cursurile de educație financiară se vor ține până la 18 octombrie, în fiecare joi, în sucursalele BCR, după încheierea orelor de program. Un astfel de curs se desfășoară, în mod normal, pe parcursul a 90 de minute, cu aproximativ 20 de cursanți adulți, toate materialele de curs fiind puse la dispoziție de BCR. Cei interesați se pot înscrie la cursuri prin completarea formularului disponibil pe www.scoaladebani.ro, unde pot consulta și calendarul activităților, dar și în orice sucursală BCR.

În ultimii doi ani, cei peste 1.000 de angajați ai BCR care au devenit, în mod voluntar, profesori de educație financiară, au reușit să ofere astfel de cursuri către aproximativ 70.000 de români, din care 30.000 de adulți și 40.000 de copii și tineri.

Toate studiile desfășurate în ultimii doi ani, indiferent de sursă, arată că românii se află pe ultimul loc la educație financiară în Europa. Ultimul studiu realizat de Banca Mondială la nivelul Uniunii Europene şi prezentat în cadrul celei de a doua ediţii a European Money Week din acest an a plasat România pe ultimul loc din 127 de țări calificate ca răspunsuri, cu un procentaj de 22%, în condițiile unei medii europene de 55%.

*  *

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe. BCR este banca Nr.1 în România pe segmentele de economisire şi creditare și este cel mai valoros brand financiar din România.

BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri si 22 birouri mobile dedicate companiilor şi 508 unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - peste 2.600 de bancomate şi POS - 17.800 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce.

*  *

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 47.000 de angajați deservesc 16,1 milioane de clienți în cadrul a 2.600 de filiale din 7 țări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croația, Serbia). La sfârșitul lui 2017, Erste Group deținea active totale în valoare de 220,7 miliarde EUR, înregistra un profit net de 1,31 miliarde EUR, precum și un indice al capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) la 13,4%.

BCR - Comunicare Externă

Cătălin Ioniță, e-mail: georgecatalin.ionita@bcr.ro

Această informaţie este disponibilă şi pe pagina noastră web la: www.bcr.ro

Pentru detalii referitoare la produsele si serviciile BCR va rugam sa folositi urmatoarele modalitati de contact