Pensia facultativă Pilon III

Economisește chiar de astăzi ca să îți păstrezi stilul de viață și când nu vei mai încasa un salariu lunar.

 • Protecție financiară pentru viitorul tău
 • Avantaje fiscale
 • Flexibilitate și transparență

Ce primesc?

O PENSIE GARANTATĂ 
Garantăm că suma totală cuvenită va reprezenta cel puțin
suma contribuțiilor nete minus comisioanele de administrare.*

AVANTAJ FISCAL
Contribuțiile la pensia facultativă de până la 400 Eur / an sunt deduse din baza de calcul a impozitului pe venitul din salarii

FLEXIBILITATE
Poți modifica nivelul contribuției în funcție de fluctuațiile venitului tău

RANDAMENTE COMPETITIVE
și o politică prudențială de plasare a activelor pentru a-ți proteja economiile**

PROTECȚIE FINANCIARĂ
pentru viitorul tău, sumele acumulate fiind proprietatea ta

* În condițile prevăzute în prospectul schemei de pensii FPF BCR PLUS, disponibil pe www.pensiibcr.ro
** Performanțele anterioare nu reprezintă o garanție a realizărilor viitoare

Vreau să știu mai mult

Dacă mâine te-ai trezi și ai fi la pensie, care ar fi primele tale gânduri? Ai fi liniștit la ideea că ai economisit destul pentru perioada aceasta? Sau te-ar nemulțumi gândul că nu te bazezi decât pe ceea ce oferă statul?

Pensia facultativa este suma de bani pe care o putem pune deoparte pe parcursul vieții active, din veniturile salariale lunare. Când nu vom mai avea un salariu lunar, aceasta este pensia suplimentară care ne poate ajuta să completăm pensia publică pentru cheltuieli precum vacanțele, serviciile medicale/stomatologice, renovarea casei sau altele.

Iată ce beneficii îți aduce pensia ta facultativă garantată BCR PLUS:

 • Un venit garantat: îți garantăm că suma totală cuvenită va reprezenta  cel puțin suma contribuțiilor nete minus comisioanele de administrare (în condițile prevăzute în prospectul schemei de pensii FPF BCR PLUS, disponibil pe www.pensiibcr.ro). Sunt garantate și sumele transferate la BCR PLUS de la un alt fond de pensii facultative (garanția nu este valabilă în cazul transferului de la BCR PLUS către un alt fond).
 • Protecție: contribuțiile se alocă în baza CNP-ului tău ce trebuie menționat în instrucțiunile de plată
 • Avantaj fiscal: sumele aferente contribuțiilor la pensia facultativă sunt scutite de la plata impozitului pe venitul din salarii de 10%, în limita a 400 de euro pe an. Astfel, banii care altfel ar ajunge la stat sub formă de impozit rămân în contul tău de pensie facultativă
 • Flexibilitate: poți modifica nivelul contribuției, în funcție de fluctuațiile venitului tău, sau chiar de a înceta plata
 • Randamente competitive și o politică prudențială de plasare a activelor, cu scopul de a-ți proteja economiile. Trebuie să ai în vedere faptul că performanțele anterioare nu reprezintă o garanție a realizărilor viitoare
 • Puterea informației: primești anual o informare cu privire la activul personal – dacă dorești, poti solicita să primești informații despre contul tău și prin SMS, însă trebuie să te asiguri că avem numărul tău de telefon. În plus, poți accesa online contul personal 24 Pensie pentru a fi mereu la curent cu situația economiilor tale.

Ce este bine să știi despre pensia facultativă BCR PLUS:

 • După ce semnezi actul individual de aderare la Fondul de Pensii Facultative BCR PLUS, vei primi un exemplar original al actului individual de aderare și prospectul simplificat al schemei de pensii
 • După semnare, poți merge la angajator cu o copie a actului de aderare pentru a reține și vira plata contribuției la pensia ta facultativă. Îți recomandăm această variantă în loc de plata individuală, deoarece este cea mai comodă pentru tine: scapi de grija plăților lunare și te bucuri imediat de deducerea fiscală de la plata a impozitului pe venitul din salariu
 • Ai permanent acces la prospectul detaliat pe site-ul BCR Pensii , așa că îl poți accesa ori de câte ori ai nevoie
 • La data menționată în actul individual de aderare ca fiind data plății contribuției la pensia facultativă, este necesar să efectuezi plata contribuției la fond pentru pensia ta facultativă

Care e valoarea contribuției?

Contribuția poate varia în funcție de venitul tău. În cazul în care ești la început de carieră și veniturile tale sunt mai mici, poți contribui cu minim 35 de lei pe lună. Această sumă poate fi echivalentul unei pizza comandate acasă sau al unui bilet la cinema.

Pe măsură ce veniturile tale cresc, poți crește contribuția cu până la maxim 15% din venitul tău salarial lunar brut sau asimilat acestuia.

Profită de plafonarea la MAXIMUM 2 lei a comisionului de administrare de 3% din contribuțiile lunare brute. Astfel, la o contribuție lunară de la 67 lei în sus plătești maximum 2 lei comision, oricât de mare ar fi valoarea contribuției.

Vrei să câștigi și mai mult? Profită de avantajele deductibilității fiscale cu o contribuție lunară optimă de circa 150 lei pe lună*

* Conform prevederilor fiscale actuale, contribuția ta la pensia facultativă este dedusă din baza de calcul a impozitului pe venitul din salarii, în limita a 400 euro pe an, la data efectuării plății. Calculul este efectuat la un curs Euro de 4,5 lei (150 lei x 12 luni = circa 400 Euro).

Cum plătești?

Contribuția poate fi platită:

 • din resursele tale financiare
 • din resursele angajatorului tău, dacă acesta decide să îți ofere beneficiul unei pensii facultative
 • poate fi împărțită între tine și angajatorul tău, conform înțelegerii între părți.

În toate cele trei cazuri de mai sus, plata contribuției poate fi făcută prin intermediul angajatorului tău. Dacă alegi să efectuezi plata contribuției prin intermediul angajatorului tău, este necesar să îi trimiți angajatorului tău o copie a actului individual de aderare. În acest caz, angajatorul tău va fi cel care va vira contribuția în contul fondului de pensii facultative și tot el va calcula și deductibilitatea fiscală care îți revine ție, ca angajat – așa că tu scapi de griji.

Plata contribuției se va efectua lunar în contul colector al Fondului, deschis la banca BRD GSG, cod IBAN RO53BRDE450SV23245054500. Plata poate fi făcută prin transfer bancar sau ordin de plată, după preferință.

Indiferent de metoda aleasă, nu uita să completezi însă Codul Numeric Personal în câmpul dedicat detaliilor plății. Alocarea contribuțiilor se realizează numai în baza lui, ca urmare va trebui să îl scrii cu mare atenție.

Contribuţia la pensia facultativă poate fi modificată oricȃnd

Contribuția la Fondul de Pensii BCR PLUS este de minim 35 de lei și de maxim 15% din venitul tău salarial brut. Poți opta pentru o valoare a contribuției optimă* din punct de vedere fiscal, de aproximativ 150 lei pe lună. Cu alte cuvinte, poți adapta valoarea contribuției la situația ta financiară. Cu cât contribuția la pensia ta facultativă este mai mare, cu atât vei economisi mai mult pentru pensia ta și te vei bucura de o stabilitate financiară mai mare la pensie.

Contribuţia la pensia facultativă poate fi suspendată sau poate fi reluată oricȃnd

Dacă traversezi o perioadă mai dificilă, poți solicita să suspenzi plata contribuției în orice moment, cu certitudinea că o poți relua oricând. Această decizie nu va afecta activul personal acumulat deja, acesta fiind investit în continuare. În plus, ai opțiunea de a relua oricând plata.

Drept urmare, pentru a relua sau suspenda plata, nu trebuie decât să completezi o cerere de modificare a termenilor contractuali, să o printezi și semnezi, apoi să o trimiți către noi prin e-mail la adresa pensiibcr@bcr.ro , prin fax la 021.232.40.35 sau poștă la adresa Calea Plevnei nr. 159, Business Garden Bucharest, clădirea A, parter, camera E0-05.3 și etajul 4, camerele: E4-1 - E4-12,  sector 6, București.

*contribuția ta la pensia facultativă este dedusă din baza de calcul a impozitului pe venitul din salarii, în limita a 400 euro pe an la data efectuării plății

Cât plătesc?

MAXIMUM 2 lei
Comision de administrare contribuțiile brute*

0,1667%/lună
din activul net total al Fondului 

*Comisionul de administrare de 3% din contribuțiile lunare brute este plafonat la maximum 2 lei, oricât de mare ar fi valoarea contribuției. Practic, la o contribuție brută lunară de la 67 lei în sus, comisionul de administrare de 3% este plafonat la numai 2 lei.

Află informații detaliate în Prospectul Fondului de Pensii Facultative BCR PLUS.

Cum devin participant?

1

Vii cu actul de identitate în orice unitate BCR

2

Completezi și semnezi actul de aderare

3

Vezi la orice oră sumele acumulate în cont și evoluția pensiei tale facultative direct din aplicatia George.