Primele lecții de bani încep acasă

Tu economisești inteligent pentru viitorul copilului, iar cel mic deprinde obiceiuri financiare sănătoase. Cu sfaturile practice și pachetul de soluții de economisire, protecție și investiții de la BCR:
Maxicont, Activ+ Junior și Capital Plan
Primele lecții de bani încep acasă

Tu economisești inteligent pentru viitorul copilului, iar cel mic deprinde obiceiuri financiare sănătoase. Cu sfaturile practice și pachetul de soluții de economisire-investire și protecție de la BCR:
Maxicont, Activ+ Junior și Capital Plan

Economisirea e unul dintre cele mai simple și sănătoase obiceiuri financiare pentru siguranța și protecția copilului tău și a familiei tale.Totul începe cu un plan bun și cateva principii esențiale:

  • Economisește din timp și beneficiile economisirii vor fi mai consistente
  • Poți începe să economisești cu pași mici, dar economisește consecvent, lună de lună
  • Diversifică și crește-ți câștigurile prin investiții pe termen lung
  • Asigură-te că familia ta este protejată financiar în situația apariției unui eveniment neprevăzut

Aplică aceste principii și iată cum pot arăta sumele economisite în timp pentru copilul tău. 

Cum pot arăta economiile tale în timp:

SITUAȚIA IPOTETICĂ 1

În cazul în care un părinte economisește pentru copilul lui suma de 150 lei/lună de la nașterea copilului și până la vârsta de 25 de ani, părintele va acumula 58.570 lei. Dacă la vârsta de 25 de ani copilul va continua să economisească 150 lei/lună, pe lângă cei 58.570 lei, până la vârsta pensionării va acumula 240.429 lei.*

SITUAȚIA IPOTETICĂ 2

În cazul în care părintele nu economisește niciun ban pentru copilul său, iar acesta începe să economisească de la vârsta de 25 de ani suma de 150 lei/lună, el va acumula până la vârsta pensionării 110.499 lei.*

 

*Calculele sunt furnizate cu titlu de exemplu si sunt efectuate cu un câștig mediu anual estimat de 2%/an, utilizând un mix de produse de economisire, protecție și investiții pe termen lung.

Noi îți oferim soluții diverse de economisire, protecție și investiții, iar tu le alegi pe cele care ți se potrivesc. Cel mai important lucru e să fii consecvent. 

Maxicont

Dacă ești la început și vrei să fie totul cât mai simplu, poți opta pentru Contul de economii Maxicont, cea mai simplă soluție de economisire, 100% digitală. Poți deschide Contul de economii pentru cel mic 100% online, direct din aplicația George. Mai mult, poți seta online, prin Standing Order, o sumă, de exemplu alocația copilului și aceasta va fi direcționată automat, din contul curent către contul de economii, în fiecare lună.  

Activ+ Junior

Dacă vrei să–i asiguri copilului tău o plasă de siguranță financiară, dar să ai grijă și de sănătatea lui, poți încerca Asigurarea mixtă de viață Activ+ Junior, de la BCR Asigurări de Viață VIG. Astfel beneficiezi de protecție pentru tine și familia ta, iar o parte din bani devin economii. 

Capital Plan

Dacă vrei să îți diversifici portofoliul poți alege  Programul de investiții lunare Capital Plan, administrat de SAI Erste Asset Management SA. E un program flexibil prin care poți investi lunar pentru un obiectiv pe termen lung. Tu alegi suma investită și fondurile în care vrei să investești, iar suma aleasă de tine este investită de experți.