Plăteşte-ţi taxele şi impozitele online

E începutul anului, trebuie să-ţi plăteşti taxele şi impozitele, dar ai prefera să faci orice altceva în schimb. Noi te sfătuim să nu mai amâni. Plăteşte-le instant prin Internet Banking şi apoi ai timp să faci ce vrei tu.

  • Fără să mai stai la coadă
  • Fără niciun comision
  • Fără grija că e prea complicat

Folosind serviciul de Internet Banking (George), poţi achita, în calitate de persoană fizică, impozitele, taxele, contribuţiile sau alte obligaţii faţă de bugetul de stat sau bugetele administraţiilor locale, gratuit şi fără a fi necesară preînregistrarea pe site-urile administraţiilor publice centrale sau locale.

Lista cu tipurile de taxe, impozite şi contribuţiile pe care le poţi achita este disponibilă aici.

Cum plăteşti?

BCR transmite către Ministerul Finanţelor Publice detaliile complete privind operaţiunile de plăţi individuale aferente sumelor colectate. În baza acestor informaţii, Ministerul Finanţelor Publice asigură transferul sumelor către conturile corespunzătoare de venituri bugetare, în termen de maxim 2 zile lucrătoare de la data creditării contului deschis la trezoreria operativă centrală.

Instrucţiuni detaliate

Dacă vrei să plăteşti unul din cele 7 impozite afişate pe ecran, dupa accesarea meniului “Plată impozite şi taxe”, selectează direct impozitul pentru care initiezi plata şi completează câmpurile specifice, după cum urmează:

 

Nume beneficiar final


Numele instituţiei către care se face plata. Selectează din listă sau caută după un cuvânt din denumirea beneficiarului numele instituţiei către care iniţiezi plata.

Aplicatia va completa automat câmpul “CUI beneficiar final”, dupa selectarea “Nume beneficiar final”, cu codul aferent din Nomenclatorul de primării şi case de pensii, case de sănătate, agenţii de şomaj de pe site-ul ANAF.

Dacă plăteşti un impozit către bugetul de stat câmpul “Nume beneficiar final” este automat completat de aplicaţie iar câmpul “CUI beneficiar final” nu trebuie completat.

CUI/CNP Contribuabil


Dacă plateşti un impozit/taxă/contribuţie datorat/ă de o altă persoană, debifează căsuţa din dreptul mentiunii “Plătesc pentru mine”.

Cele 7 impozite afişate separat sunt dintre cele mai uzuale impozite către bugetul de stat şi bugetul local, regăsindu-se şi în cadrul categoriei de buget din care fac parte.

Dacă vrei să plăteşti oricare din impozitele, taxele, contribuţiile sau alte obligaţii datorate în calitate de persoană fizica, selectează categoria de buget din care face parte şi completează câmpurile specifice care urmează.

Alte detalii


Selectează denumirea impozitului/taxei/contribuţiei şi se va completa automat câmpul “Cod cont bugetar”.

Pentru identificarea denumirii exacte a impozitului/taxei/contribuţiei datorate, pe care trebuie să îl/o selectezi din lista derulantă afişată în câmpul “Alte detalii”, îţi recomandăm să consulţi documentul legal/fiscal emis de autoritatea competentă sau să contactezi autoritatea competentă (Trezorerie/ Primărie/etc…).

Ex: În cazul plăţii unei amenzi de circulaţie sau a taxei pentru locul de parcare, îţi recomandăm să contactezi Trezoreria/Primăria pentru a-ţi comunica denumirea exactă a impozitului datorat.

Nume beneficiar final


Numele instituţiei sau bugetul către care se face plata. Selectează din listă sau caută dupa un cuvânt din denumirea beneficiarului numele instituţiei către care iniţiezi plata.

Dacă plăteşti un impozit către Buget de stat sau Alte Bugete câmpul “Nume beneficiar final” este automat completat de aplicaţie.

După selectarea “Nume beneficiar final” se va completa automat câmpul “CUI beneficiar final” cu codul aferent din Nomenclatorul de primarii si case de pensii, case de sanatate, agentii de somaj de pe site-ul ANAF.

Câmpul “CUI beneficiar final” se va completa numai dacă plăteşţi contribuţii către: Bugetele locale, Casa Judeţeană de Pensii, Casa Judeţeană de Sănătate, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Câmpul nu se va completa dacă plăteşţi contribuţii către: Bugetul de stat, Bugetul asigurărilor sociale de stat, Bugetul asigurărilor pentru şomaj, Bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, Bugetul Fondului de mediu.

CUI/CNP Contribuabil


Dacă plateşti un impozit/taxa/contribuţie datorat/ă de o altă persoană, debifează căsuţa din dreptul menţiunii “Plătesc pentru mine”.


Pentru şi mai multe detalii, citeşte
GHIDUL ILUSTRAT

 

În continuare poţi plăti impozitele, taxele, contribuţiile sau alte obligaţii datorate în calitate de persoană fizică prin selectarea şablonului furnizor Ministerul Finanţelor Publice – încasare taxe şi impozite din categoria Taxe şi Impozite.

Pentru plăţile iniţiate din acest meniu te invităm să parcurgi aceste instrucţiuni.