In intervalul joi, 03 Decembrie 2020, ora 23:30 – vineri, 04 decembrie 2020, ora 1:30 a.m serviciile de NetBanking (Click24 Banking, Touch24Banking, George si George Go) vor fi indisponibile. Durata 2 ore.


Caracteristici


Banca Comerciala Romana, prin echipa Agency Desk, ofera servicii corespunzatoare rolului de Agent de facilitate si Agent de garantii in cadrul creditelor sindicalizate.

Agent de facilitate

Agentul de facilitate indeplinieste o functie administrativa actionand ca un intermediar intre imprumutat si bancile din cadrul sindicatului, atat in ce priveste comunicarea cat si fluxurile de fonduri.

Principalele atributii ale agentului de facilitate sunt:

✔ Actioneaza conform instructiunilor bancilor creditoare si reprezinta interfata dintre aceastea si imprumutat

✔ Transmite notificari catre parti cu privire la aspectele operationale ale creditului (utilizari din credit, plati de dobanda si comisoane, transmiterea de rapoarte si alte informari etc)

✔ Gestioneaza calculul, colectarea si distribuie sumelor reprezentand utilizari din credit, rambursari, plati de dobanda si comisioane etc

✔ Tine evidenta  bancilor participante in sindicat si a cotelor lor de participare

✔ Monitorizeaza indeplinirea anumitor conditii contractuale de catre imprumutat

✔ Coordoneaza procesul de votare in cazul amendamenrelor si derogarilor, a accederii unor noi imprumutati, a transferurilor de participare ale creditorilor

Agent de garantii

Agentul de garantii are rolul de gestiona garantiile aduse de imprumutat in cadrul creditului sindicalizat in favoarea creditorilor, avand responsabilitati in ce priveste pastrarea, inregistrarea, monitorizarea si eliberarea acestora.

De asemenea, Agentul de garantii administreaza procesul de executare a garantiilor si de distributie a sumelor rezultate, in cazul in care bancile creditoare decis acest lucru.

Rolul de Agent de garantii este independent de rolul de Agent de facilitate chiar daca este indeplinit de aceeasi banca.

Principiile Agentului

Activitatea de Agent presupune aplicarea unor principii cum ar fi:

✔ Neutralitatea: Agentul are un rol administrativ si mecanic si actioneaza la instructiunile creditorilor, in conformitate cu prevederile contractului de credit

✔ Transparenta:  Agentul distribuie cu promptitudine catre destinatari informatiile primite de la o alta parte si nu pastreaza informatia pentru sine

✔ Independenta: banca Agent asigura stricta separare a rolului de Agent de alte roluri pe care aceeasi banca le poate indeplini in cadrul unui credit sindicalizat (creditor, aranjor, banca colectoare etc)

✔ Confidentialitate: Agentul nu dezvaluie nici in cadrul propriei banci si nici catre terti informatii desemnate ca fiind confidentiale, decat in conformitate cu regulile de tratare a acestor informatii

✔ Egalitatea de tratament: Agentul distribuie aceasi informatie si in acelasi timp catre toti destinatarii acesteia

×
George
Primul banking inteligent
Descarcă