În fiecare săptămână vă propunem noi resurse de învățare cu ajutorul cărora rămânem în legătură cu voi. Sperăm să parcurgeți cu plăcere acest newsletter, cu idei incitante, sfaturi utile, articole și video-uri inspiraționale, despre cum să menținem o atitudine optimistă în vremuri provocatoare.  

Learning Academy

Când omul a descoperit focul a învățat că poate să supraviețuiască mai ușor. Când descoperit că poate să învețe, a învățat că își poate controla evoluția. 

Accesează acum https://bcr.iknowlms.com/ și începe primul tău curs. Numele de utilizator este adresa ta de email@bcr.ro iar parola este marca ta de angajat (o găsești pe cartela de acces, sub poză, și pe HRApps). Dacă nu ai marca la îndemână, apasă “Am uitat parola” și vei primi un email pentru a-ți seta o parolă nouă.

Este bine să știi modalitatea în care îți vor fi prelucrate datele personale, iar informații poți regăsi aici.

Pentru mai multe detalii cu privire la exercitarea drepturilor, ne poți contacta la dpo@bcr.ro.

Dacă ai întrebări despre utilizarea platformei, ne poți scrie la LearningCloud@bcr.ro

Cuvântul Favorit 

Autor: Maria Olaru

Ce este omul? Aceasta este o întrebare care se pune de mii de ani, așa că e cumva de așteptat că nu o să vin cu un răspuns original în acest articol. În schimb, am ales să notez aici lucrurile cu care nu ne mândrim neapărat, dar care ne fac să fim speciali într-o lume plină de animale. 

Conversaţii cu sens 

Te-ai întrebat vreodată de ce colegul tău este mai vesel în unele zile și posomorât în altele? Poate că l-ai privit doar ca pe colegul care te ajută când ai nevoie până acum, poate că te-ai bucurat de poveștile pe care le-a spus despre el la un moment dat. Dar îl cunoști cu adevărat? Și cât de mult contează felul său de a fi în relațiile profesionale?

Clubul de Lectură: Regula de 5 secunde, Mel Robbins

Autor: Ana Maria Struțu

Regula de 5 secunde, o carte ușor de citit, cu un limbaj simplu care te face să simți că ești într-o conversație cu un prieten. Mel Robbins vorbește despre momentele de ezitare pe care le avem în viața de zi cu zi și cât de importante sunt.

15 minute despre cum a fi om înseamnă a vorbi pe limba celuilalt

Sursă: TED.com

15 minute sau 10 minute și 30 de secunde (dacă te descurci bine cu engleza și mărești viteza clipului la 1.5x), de atât ai nevoie ca să îți amintești că a vorbi aceeași limbă cu cei de lângă tine înseamnă mai mult decât a rosti cuvinte în română sau engleză

OMUL sau robotul?

Autor: Claudia Catană

M-am hotărât să scriu despre acest subiect după ce l-am auzit pe fiul meu de 3 ani zicând că vrea să fie robot, nu copil. Am încercat să îi înțeleg alegerea. Sunteți curioși să aflați ce s-a întâmplat mai departe? Citiți în continuare.

What Makes us Human with Jeremy Vine

Sursă: bbc.co

Zeci de podcasturi realizate de postul britanic BBC Radio 2 despre ce este natura umană pot fi găsite aici. De la oameni de știință până la autori de cărți pentru copii, cu toții reflectă asupra naturii umane prin prisma propriilor existențe.

Covid-19 Is Accelerating Human Transformation—Let’s Not Waste It

Sursă: wired.com

„Să presupunem că răspunsul pentru combaterea noului coronavirus stă în genomul uman. Ați fi de acord să vă modificați embrionii pentru a preveni o situație similară pe viitor? Cât de departe am putea merge cu modificarea genetică și cât de departe este prea departe? Opiniile noastre despre toate aceste subiecte se vor schimba rapid”.

Evenimente recomandate 

  • Webinarii înregistrate de London Business School pe teme de actualitate sunt disponibile aici
  • Joi, 10 Septembrie, 11:00 | De la creație la soluție prin inovație | HPDI, înscrieri aici
  • Miercuri, 16 septembrie, 11:00 | Cât costă o greșeală? | HPDI, înscrieri aici

This newsletter is all about providing you with some mental maps to help you navigate through these stressful times we’re living. We hope you also find it useful and enjoyable.

Moreover, you’re invited to co-create it by contributing with interesting articles or videos, your own thoughts about these days or opinions about what you have read. You can write at learningexperience@bcr.ro and we will deal with integrating your piece into the weekly newsletter.

Sharing is caring! Thank you!
See you next week!

Learning Experience Team