Skip navigation
Image

Salutare,

 

Bine te regăsim cu un alt newsletter prin care construim porți de legătură peste distanța socială. Pentru această săptămână am pregătit: o incursiune în lumea poveștilor privite ca lecții de viață; trei materiale despre nevoia de învățare continuă și competențele cheie în anii care vor veni; modalități prin care să-ți păstrezi energia vitală și o conversație cu sens cu doi dintre colegii noștri – Vlad Ponta și Mircea Idriceanu.

 

podcast - cristina andone

E timpul să o ascultăm pe Cristina Andone și poveștile ei vindecătoare. Astăzi, despre o femeie scriitor, despre o fostă soră medicală, despre propria noastra Triadă Vitruviană și despre timp. Deschide-ți inima și ascultă.

 

asculta-podcastul

 

Image

Cei mai mulți dintre noi vrem să fim inteligenți, informați, cu opinii interesante și un mod charismatic de a purta un dialog cu ceilalți adulți. Dar uneori este dificil când zilele tale trec ca una și ești implicat într-o muncă repetitivă. Ca elev/student, era ușor să înveți lucruri noi, de fapt, era singura obligație. Dar, pe măsură ce timpul trece, abilitatea de a învăța se estompează pentru mulți dintre noi. De ce să vrei să fii un student pe tot parcursul vieții și cum să faci lucrul acesta, vei concluziona singur(ă) parcurgănd materialele următoare.

 

De unde pornim? Rezultatele testului Pisa

Image

Rezultatele testului Pisa au fost discutate masiv fără a ști exact ce semnifică ele și de ce sunt importante. Pe lângă cele trei domenii principale cu privire la citit, matematică și știință, testele PISA examinează, de asemenea, aptitudinile/competențele specifice secolului 21, cum ar fi "rezolvarea problemelor în colaborare" (PISA 2015) sau "competențe globale" (PISA 2018). Ultimile doua teste Pisa scot la lumină urgența dezvoltării abilităților vital necesare în următoarea decadă, precum capacitatea de a rezolva probleme, de a ne organiza cunoștințele și de a coopera.

Aruncă o privire detașată și analitică asupra clasamentului, cu următoarea întrebare în minte: sunt bine pregătit pentru provocările secolului 21?

 

mergi-la-articol

 

Future Work Skills - Institute for the Future for the University of Phoenix Research Institute

Institutul pentru viitor de pe lângă Institutul de Cercetare al Universității din Phoenix a publicat: Competențe de lucru viitoare - 2020

Acest raport analizează factorii cheie care vor modela peisajul muncii și identifică abilitățile cheie necesare în următorii 10 ani.

Am identificat niște abilități care credem că vor fi critice pentru succesul forței de muncă: inteligența socială, gândire adaptivă, capacitatea de a înțelege sensurile și semnificațiile a ceea ce experimentezi, gândire computațională, colaborarea virtuală. Citește în continuare dacă ți se pare interesant.

 

mergi-la-articol

 

Image

Ce motivează un adult să învețe? - learnupon

Image

Ca adulți, există mai mulți factori care ne motivează să învățăm. Atât interni – există în noi o dorință permanentă de a afla ceva nou, cât și externi – cerințele de la locul de muncă, de exemplu. Parcurge câteva motive pentru care adulții învața și alte câteva strategii prin care să folosești aceste motivații.

 

mergi-la-articol

 

Cu toții ne dorim să fim în cea mai bună stare fizică și psihică. Probabil că nu este așa tot timpul. Cu ajutorul informațiilor următoare și cu participarea ta activă, vei face pași importanți în direcția bună. Îți amintești cântecul celor de la Rolling Stones? “You can’t always get what you want. But if you try sometimes, you just might find, you get what you need.”

 

Alimentație: 12 rețete sănătoase de smoothie - Tasty

Învață să pregătești 12 rețete de smoothies sănătoase urmărind video de mai jos.

 

mergi-la-video

 

 
Image

Sport: 6 Posturi de Yoga pentru reducerea stresului - alina turcu

Image

Stresul ne poate pune uneori în dificultate, așa că sportul este una dintre metodele sănătoase spre care ne putem îndrepta. Colega noastră din echipa e-Learning, Alina Turcu, a pregătit un material despre 6 posturi de Yoga prin care putem reduce nivelul de stres din organism.

 

mergi-la-articol

 

5 sfaturi pentru un somn sănătos - Dr. Vlad Stroescu

Sfaturile pentru un somn sănătos vin de la MedLife. Mai jos regăsiți un scurt filmuleț cu 5 sfaturi pentru a vă putea recăpăta odihna.

 

mergi-la-video

 

 
Image

Conversații cu Sens

Image

În aceste vremuri de neliniște, colegii noștri, Vlad Ponta și Mircea Idriceanu, par a fi ajuns la un echilibru care ne inspiră. Vei afla mai multe în rubrica „Conversații cu sens”.

 

mergi-la-articol

 

Evenimente recomandate

Tranziția – Antrenament pentru schimbare, cu Adela Epure, coach
Joi 23.04 de la 18.00 la 19.30 găsiți linkul și parola de acces pe pagina de FB: roxanaburnei.ro


Tranziția – Antrenament pentru schimbare, cu Oana Mihalcea, psiholog
Sâmbătă 25.04 de la 10.30 la 12.00 găsiți linkul și parola de acces pe pagina de FB: roxanaburnei.ro


Pe ce te bazezi? cu Radu Atanasiu,
Joi 23 aprilie de la 18:30 înscrie-te aici!

 
Image

Scriem acest newsletter în vremurile stresante pe care le trăim, pentru că ne dorim să te păstrăm în contact cu modele mentale potrivite depășirii lor. Așadar, dacă îți face plăcere și găsești utilitate în demersul nostru, ne găsești aici și săptămâna viitoare.

Mai mult decât atât, te invităm să fii co-autor si să participi cu propuneri de lectură, articole proprii despre ce faci tu zilele acestea, sau opinii despre ce ai citit în acest material. Poți să ne scrii la learningexperience@bcr.ro și ne vom ocupa de integrarea propunerii tale în newsletter-ul săptămânal.

Sharing is caring! Îți mulțumim!

 

Pe săptămâna viitoare!
Echipa Learning Experience