![]() Salutare,
Așa cum am promis, revenim cu noi resurse de învățare cu ajutorul cărora rămânem în legătură cu voi. Sperăm să parcurgeți cu plăcere și acest număr al newsletter-ului, cu idei provocatoare despre procesul de luare a deciziilor în vreme de criză, modalități de a-ți păstra membrii echipei conectați și productivi și câteva obiceiuri utile pentru a avea o atitudine optimistă.
LEADING THROUGH A PANDEMIC: Making difficult judgments in coronavirus times - LONDON BUSINESS SCHOOL
Pe 12 februarie 2002, Donald Rumsfeld, pe atunci secretar de stat al SUA, a folosit un concept până atunci puțin cunoscut pentru a-l ajuta în procesul pentru invazia Irakului: conceptul Knowns and Unknowns. Reacțiile au fost mixte: unii l-au acuzat că s-a jucat cu cuvintele, în timp ce alții au intuit o metodă de analiză și predicție. Acum trăim o perioada de “unknown unknowns” – cele pe care nu știm că nu le știm.
Ne asteptăm ca liderii noștri să ia măsurile corecte. Dar cum pot face acest lucru când ne confruntăm cu situații neașteptate?
![]()
![]() How To Get Your People Engaged And Aligned During The Coronavirus Outbreak - FORBES ![]() Acest articol din Forbes sugerează liderilor, pe lângă alte metode prin care să păstreze o atitudine constructivă a angajaților, următoarea întrebare: în condițiile în care coronavirusul și-a pus amprenta asupra activităților noastre obișnuite, ce trebuie să facem cu toții pentru a rămâne motivați și conectați, pentru a menține relații cu clienții, pentru a maximiza veniturile existente în timp ce găsim noi oportunități de lucru prin care să putem răspunde imperativelor strategice?
![]()
A Guide for Working (From Home) Parents: - Harvard Business Review Vestea că părinții lucrează de acasă a fost primită în cel puțin două moduri: cei mari s-au întrebat cum oare vor face față, cei mici s-au bucurat că, în sfârșit, se vor juca pe săturate cu părinții lor. Harvard Business Review vine cu idei de armonizare a rolurilor părinte/angajat în același timp, în același loc.
![]()
![]() Cum să ne recunoaștem emoțiile și cum să le facem față - Monica Bărbulescu ![]() Zilnic, cu toții trăim un amestec de momente bune și altele nu atât de bune. Îngrijorarea, neputința sau alte emoții considerate negative pot afecta nedorit și inutil bunăstarea noastră generală - dacă nu le oprim. Știați că în fiecare dintre noi există o „stare de bine” pe care putem învăța să o accesăm cu ușurință? Despre emoții, cum să le recunoști și să intervii conștient pentru bunăstarea ta, citiți mai multe accesând linkul de mai jos.
![]()
Obiceiuri zilnice pentru o atitudine optimistă - Csaba Gergely-Varga A urma o rutină zilnică este extrem de indicat atunci când simți cum haosul se instalează. Csaba Gergely-Varga, profesionist HR cu experiență, scrie despre câteva obișnuințe care, pigmentate cu o stare mentală bună, ne conduc către productivitate în orice circumstanțe. Citește articolul în întregime accesând linkul de mai jos.
![]()
![]() Crisis Management by Leaders in CORONA crisis - Prof. Nandu Nandkishore Scriem acest newsletter în vremurile stresante pe care le trăim, pentru că ne dorim să te păstrăm în contact cu modele mentale potrivite depășirii lor. Așadar, dacă îți face plăcere și găsești utilitate în demersul nostru, ne găsești aici și săptămâna viitoare.
Pe săptămâna viitoare! |