Momente din viața ta: Căsătoria

Ați zis amândoi DA!
Acum, așezați-vă comod și planificați-vă împreună marele eveniment pas cu pas.

Momente din viața ta: Căsătoria

Ați zis amândoi DA!
Acum, așezați-vă comod și planificați-vă împreună marele eveniment pas cu pas.

Este minunat când visele încep să devină realitate. Poate că vrei să cumperi o casă, o vacanță aventuroasă într-un loc îndepărtat sau să devii maestru la scufundări. Îți suntem alături pentru etapa de planificare a bugetului!

Ți-am pregătit sfaturi și aplicații interactive pentru ca tu să îți setezi și să gestionezi bugetul cât mai eficient și să-ți îndeplinești obiectivul visat.

Ce e mai interesant de-abia acum începe!

Ce responsabilități financiare avem în cuplu?

 Începeți cu planificarea rolurilor, în funcție de punctele forte ale fiecăruia, în gestionarea bugetului familiei. Completează quiz-ul și află  Ce tip de cheltuitor ești.

Este important să delimitați obiectivele financiare: obiectivele comune și obiectivele personale și cum veți împărți veniturile între cele două.

  • Obiectivele financiare comune vor fi orientate către nevoile familiei: economisire, cheltuieli recurente, achiziții casă etc.
  • Obiectivele financiare personale pot reprezenta pasiuni, investiții, cheltuieli pentru specializare etc.

Adeseori discuțiile despre bani sunt inconfortabile, însă problemele sau grijile financiare trebuie rezolvate tot între voi doi. Comunicați deschis și sincer unul cu celălalt, despre dorințele și nevoile personale și comune.

Cum ne gestionăm finanțele împreună?

Când veniturile și cheltuielile se împart la doi, veți avea nevoie să le administrați împreună. Monitorizează veniturile și cheltuielile fixe, dar și pe cele variabile, în fiecare lună. Încercați acest instrument eficient, Jurnalul Financiar.

Cum întocmesc un buget?

Avem niște bani puși deoparte. Cum începem?

Aveți deja o idee despre cât aveți nevoie să economisiți, dar nu știți exact cât să puneți deoparte în fiecare lună? Regula 50/30/20 este printre cele mai eficiente strategii de economisire. Aflați mai multe despre  regula 50/30/20 sau realizați o simulare de economii cu aplicația de mai jos.

Avem nevoie de un credit pentru nuntă. Cum procedăm?

Nu uitați că tot timpul vor putea apărea diferențe de opinii și preferințe. Comunicați cât mai transparent și țineți cont că veți lua deciziile împreună.

Pentru o organizare mai bună, calculați sumele necesare cu ajutorul unui simulator de credit. Veți vedea mai clar cum vă încadrați cu un credit în bugetul pentru nuntă.

Cheltuieli de după nuntă

  • Vine și momentul să vă construiți un cămin al vostru. Poate preferați un apartament într-un bloc nou sau o casă cu grădină mare. Sau poate viitoarea voastră locuință nu este încă finalizată. Vedeți ce ofertă de creditare vi se potrivește cel mai bine.
  • În curând trebuie să mobilați noua casă. Bucătăria și dormitorul vor fi primele amenajate. Poate pentru restul casei vreți să aranjați pas cu pas sau să angajați un designer de interior. Discutați cu un consilier, dacă aveți nevoie de un credit pentru amenajare.
  • Visați și la o lună de miere într-o țară exotică, doar pentru voi doi? Nu uita să iei în calcul, pe lângă drum și cazare, cheltuieli cu pașaportul, viză, valize, camera foto sau alte necesități. Alcătuiți o listă cu toate cheltuielile necesare pentru a crea corect bugetul de călătorie!

Mai multe sfaturi despre cum să economisești

Sunt multe opțiuni. Cum ne hotărâm ce să alegem?

Încă nu v-ați hotărât cum să vă organizați pentru nuntă? Programați o vizită la una dintre sucursalele noastre și discutați cu un consilier specializat despre opțiunile financiare care vi se potrivesc.