Să fii inteligent financiar înseamnă să te descurci cu banii chiar și în perioadele de incertitudine. Educația financiară începe cu tine, atunci când verifici orice informație, panicardă sau aparent reală - din surse oficiale.

Din dorința de a pune punct confuziei și dezinformării, lansăm o serie de întrebări care își găsesc răspunsul împreună cu experții de la BCR.

Q: Ce fac dacă cineva îmi cere datele cardului pentru a face o tranzacție?

BCR: Nu le divulga decât atunci când faci o achiziție online și numai de pe site-uri de încredere.

Q: E musai să-mi schimb economiile în valută?

BCR: Poți diversifica, însă ai grijă să ții rezerve în moneda în care faci cheltuielile.

Q: Cum mă protejez împotriva hackerilor?

BCR: Ține minte regula celor “3 NU”: NU deschide atașamente din mesaje necunoscute, NU intra pe link-uri primite de la necunoscuți, NU instala programe necertificate.

Q: Ce fac cu banii în cazul unei crize?

BCR: Mai mult decât oricând respectă regula 50/30/20 de împărțire a bugetului tău personal.

Q: Să țin banii în bancă sau acasă la îndemână?

BCR: Mai ales în vremuri tulburi, cel mai sigur loc tot banca rămâne. Banii tăi sunt garantați și disponibili oriunde în lume.

Q: Cum îmi protejează banca datele?

BCR: Serviciile noastre de Digital Banking sunt găzduite pe servere cu criptare SSL pe 128 biţi. Asta înseamnă că toate informaţiile pe care ni le transmiţi sunt codificate pentru siguranţa ta.

Q: Ce să fac în vremuri agitate? Vând acțiunile?

BCR: Păstrează-ți răbdarea, volatilitatea pe piețe e firească în astfel de vremuri. Acum, pot să apară chiar noi oportunități de investiții.

Q: Plătesc creditul mai repede sau pun bani deoparte?

BCR: Înainte de orice, fă-ți o plasă de siguranță. Iar economiile chiar asta sunt.

Ai altă întrebare pentru specialiștii BCR?

Ai și alte mituri sau întrebări despre care nu știi dacă sunt adevărate?
Scrie-ne aici, căutăm să îți răspundem la toate întrebările pe care le ai, despre cum să iei decizii financiare inteligente.

*Câmp obligatoriu

Cum să fii inteligent financiar în situații incerte?

Te gândești cum să îmbunătățești relația ta cu banii? A fi inteligent financiar este mai simplu decât crezi, cu educație și sprijin din partea noastră.

La BCR credem că sănătatea ta financiară este cea mai importantă atunci când vorbim despre finanțele tale. Îți oferim consultanță financiară specializată, gratuită și soluții financiare, adaptate nevoilor tale.

Dacă vrei să afli și mai multe lucruri despre cum să fii în siguranță în mediul online,
accesează pagina dedicată securității cibernetice.

Programează o vizită în sucursală

Vrei să discuți cu un specialist BCR? Te așteptăm în cea mai apropiată sucursală. Nu uita că îți trebuie programare prealabilă.

 Educația financiară continuă la
Școala de Bani

Aici găsești resursele de care ai nevoie pentru a-ți duce mai departe educația financiară. Creează un cont și poți urma gratuit cursuri, seminarii live, sau poți citi săptămânal articole utile.