Schimbăm numărul de contact! Începând cu luna august 2020 vom fi disponibili doar la *2227, număr cu tarif normal apelabil din rețele naționale fixe și mobile. Numărul de telefon 0800801227 vă fi anulat.

Garanția finanțată de Uniunea Europeană (FEI) din cadrul Programului pentru ocuparea forței de muncă si inovare socială (EaSI)

Garanție finanțată de Uniunea Europeană (FEI)

din cadrul
Programului pentru ocuparea forței de muncă si inovare socială
(EaSI)

Programul pentru ocuparea forței de muncă si inovare socială (EaSI) este un instrument de finațare la nivel european gestionat direct de Comisia Europeană și menit să sprijine ocuparea forței de muncă, politica socială și facilitarea accesului la finanțare a întreprinderilor sociale.

Instrumentul financiar de garantare (garanție de portofoliu plafonată) „Employment and Social Innovation” (EaSI) este implementat de Fondul European de Investiții (FEI) conform mandatului primit de la Comisia Europeană.

BCR sprijină inițiativele cu impact social ale ONG-urilor si ale altor tipuri clienți care respectă criteriile de întreprindere socială prin  investiții de până la 500.000 EUR prin intermediul garanției EaSI. 

Informații importante

Tip finanțare

 

Credite noi de investiții, linii de credit, credite pe obiect

 

Beneficiari

 

ONG-uri și alte tipuri de clienți care respectă criteriile de întreprindere socială

 

Valoare finanțată

 

Până la 500.000 EUR

 

Perioada de creditare

 

Min. 3 luni – max. 60 luni

 

Perioada de grație

 

Max. 12 luni

 

Garanție

80% din valoarea creditului este acoperită prin garanția FEI EaSI

 

Garanții suplimentare

 

Nu vor fi solicitate orice alte garanții suplimentare cu excepția garanțiilor personale de la proprietarii/acționarii clienților beneficiari

 

Criterii de eligibilitate

 

- ONG-uri și alte tipuri de clienți (cu o cifră de afaceri anuală/bilanț total sub 30 mil. EUR) care respectă criteriile de întreprindere socială, respectiv:

a) în conformitate cu statutul său, are ca prim obiectiv implementarea unor măsuri sociale pozitive și măsurabile și nu neapărat generarea de profit pentru proprietari, membrii sau acționari și:

 • furnizează bunuri și servicii care generează beneficii sociale;

 • desfășoară o activitate de producție de bunuri și servicii care constituie obiectivul său social;

b) utilizează profiturile sale în primul rând pentru realizarea obiectivului principal și are proceduri predefinite și reguli în ceea ce privește distribuirea profitului către acționari și proprietari care asigură că o astfel de distribuție nu periclitează obiectivul său principal;

c) sunt administrate în mod înterprinzător, documentat și transparent, în particular prin implicarea angajaților, clienților și părților implicate în activitatea sa de business;

- pe lângă angajamentul din statut, pe baza căruia se stabilește îndeplinirea condiției prevăzute la par. a) de mai sus, această condiție poate fi probată pe baza unei declarații (Declarație de Înterprindere Socială) semnată de beneficiar.

- beneficiarii respectă cerințele UE/FEI de raportare și access la proiectele finanțate

- beneficiarii nu se vor afla in situații de excludere (insolvență, corupție etc) și nu vor avea o activitate semnificativă în cadrul activităților din sectoarele restricționate (armament, tutun, jocuri de noroc, alcool etc)

Informațiile generale furnizate de Comisia Europeană și FEI se regăsesc pe următoarele site-uri:

http://ec.europa.eu/social/easi

http://ec.europa.eu/social/microfinance

http://ec.europa.eu/social/socialentrepreneurship

http://www.eif.org/what_we_do/microfinance/easi/

Finanțările pentru care se acordă sprijin beneficiază de sprijinul Uniunii Europene în cadrul mecanismului de garantare stabilit în temeiul Regulamentului (UE) nr.1296/2013 al Parlamentului European și al Consiliului de instituire a unui program al Uniunii pentru ocuparea forței de muncă și inovare socială (“EaSI”) și în cadrul Fondului European pentru investiții strategice (“FEIS”), instituit în cadrul planului de investiții pentru Europa. Scopul FEIS este de a contribui la susținerea finanțării și a punerii în aplicare a investițiilor productive în Uniunea Europeană și de a facilita accesul la finanțare.

Scrie-ne la SocialBanking@bcr.ro pentru a afla mai multe detalii despre aceste produse si cum poti aplica!

 

×
George
Primul banking inteligent
Descarcă