Garanția finanțată de Uniunea Europeană (FEI) din cadrul Programului pentru ocuparea forței de muncă si inovare socială (EaSI)

Garanție finanțată de Uniunea Europeană (FEI)

din cadrul
Programului pentru ocuparea forței de muncă si inovare socială
(EaSI)

Programul pentru ocuparea forței de muncă si inovare socială (EaSI) este un instrument de finațare la nivel european gestionat direct de Comisia Europeană și menit să sprijine ocuparea forței de muncă, politica socială și facilitarea accesului la finanțare a întreprinderilor sociale.

Instrumentul financiar de garantare (garanție de portofoliu plafonată) „Employment and Social Innovation” (EaSI) este implementat de Fondul European de Investiții (FEI) conform mandatului primit de la Comisia Europeană.

BCR sprijină inițiativele cu impact social ale ONG-urilor si ale altor tipuri clienți care respectă criteriile de întreprindere socială prin  investiții de până la 500.000 EUR prin intermediul garanției EaSI. 

Informații importante

Informațiile generale furnizate de Comisia Europeană și FEI se regăsesc pe următoarele site-uri:

http://ec.europa.eu/social/easi

http://ec.europa.eu/social/microfinance

http://ec.europa.eu/social/socialentrepreneurship

http://www.eif.org/what_we_do/microfinance/easi/

Finanțările pentru care se acordă sprijin beneficiază de sprijinul Uniunii Europene în cadrul mecanismului de garantare stabilit în temeiul Regulamentului (UE) nr.1296/2013 al Parlamentului European și al Consiliului de instituire a unui program al Uniunii pentru ocuparea forței de muncă și inovare socială (“EaSI”) și în cadrul Fondului European pentru investiții strategice (“FEIS”), instituit în cadrul planului de investiții pentru Europa. Scopul FEIS este de a contribui la susținerea finanțării și a punerii în aplicare a investițiilor productive în Uniunea Europeană și de a facilita accesul la finanțare.

Scrie-ne la SocialBanking@bcr.ro pentru a afla mai multe detalii despre aceste produse si cum poti aplica!