Educatie financiara pentru toate vârstele

Școala de Bani în grădinițe

 

Ateliere de educaţie financiară ţinute de profesorii de educație financiară din BCR în grădiniţe care durează 40 de minute. În acest timp, copiii învață prin jocuri și activități interactive cum au apărut banii, ce este trocul și cum se descurcau oamenii înainte de apariția banilor, care e diferența dintre nevoi si dorințe, ce înseamnă să fii responsabil și cum putem să ne îndeplinim visurile.

Școala de Bani în școli (clasele I-VIII)

 

Atelierele Şcoala de Bani pentru elevi au loc în şcoli şi durează 45 de minute. Materialul cursului este format dintr-un board din care elevii învaţă diferenţa dintre nevoi şi dorinţe, importanţa economisirii şi gestionării bugetului.

Copiii învaţă prin joc să-şi gestioneze corect bugetul şi să ia decizii financiare mai bune cu impact pozitiv asupra viitorului lor.

Școala de Bani pe Roți – camionul FliP

 

Școala de Bani pe roţi - camionul FLIP este o expoziţie itinerantă de educaţie financiară pentru copii cu vârsta între 7 şi 14 ani al cărei scop este să îi ajute pe cei mici să conştientizeze importanţa  banilor.

Timp de o oră și jumătate, copiii au ocazia să pășească în lumea banilor și să parcurgă cinci etape ale informării și conștientizării, toate aceste etape având Aliați de Nădejde: Jocurile, Interacțiunea și Voia Bună.

Astfel, copiii învață cum se împarte bugetul în familie şi cum fiecare dintre noi are un impact asupra economiei lumii prin deciziile pe care le luam.

Înscrierile la cursuri se fac pe: www.scoaladebani.ro/peroti

Școala de Bani în licee și universități

 

Atelierele Şcoala de Bani pentru liceeni şi studenţi au loc în licee şi universităţi şi sunt ţinute de Profesorii de Educaţie Financiară din BCR

Fiecare participant  primeşte un kit care conţine: un panou explicativ cu factorii care influenţează deciziile financiare si un jurnal financiar cu tips&tricks pentru un plan financiar de succe. De asemenea, participantii au acces si la un modul online care se numește Inteligență financiară