Educatie financiara pentru toate vârstele

Școala de Bani în grădinițe

 

Ateliere de educaţie financiară ţinute de profesorii de educație financiară din BCR în grădiniţe care durează 40 de minute. În acest timp, copiii învață prin jocuri și activități interactive cum au apărut banii, ce este trocul și cum se descurcau oamenii înainte de apariția banilor, care e diferența dintre nevoi si dorințe, ce înseamnă să fii responsabil și cum putem să ne îndeplinim visurile.

Școala de Bani în școli (clasele I-VIII)

 

Atelierele Şcoala de Bani pentru elevi au loc în şcoli şi durează 45 de minute. Materialul cursului este format dintr-un board din care elevii învaţă diferenţa dintre nevoi şi dorinţe, importanţa economisirii şi gestionării bugetului.

Copiii învaţă prin joc să-şi gestioneze corect bugetul şi să ia decizii financiare mai bune cu impact pozitiv asupra viitorului lor.

Școala de Bani pe Roți – camionul FliP

 

Școala de Bani pe roţi - camionul FLIP este o expoziţie itinerantă de educaţie financiară pentru copii cu vârsta între 7 şi 14 ani al cărei scop este să îi ajute pe cei mici să conştientizeze importanţa  banilor.

Timp de o oră și jumătate, copiii au ocazia să pășească în lumea banilor și să parcurgă cinci etape ale informării și conștientizării, toate aceste etape având Aliați de Nădejde: Jocurile, Interacțiunea și Voia Bună.

Astfel, copiii învață cum se împarte bugetul în familie şi cum fiecare dintre noi are un impact asupra economiei lumii prin deciziile pe care le luam.

Înscrierile la cursuri se fac pe: www.scoaladebani.ro/peroti

Școala de Bani în licee și universități

 

Atelierele Şcoala de Bani pentru liceeni şi studenţi au loc în licee şi universităţi şi sunt ţinute de Profesorii de Educaţie Financiară din BCR

Fiecare participant  primeşte un kit care conţine: un panou explicativ cu factorii care influenţează deciziile financiare si un jurnal financiar cu tips&tricks pentru un plan financiar de succe. De asemenea, participantii au acces si la un modul online care se numește Inteligență financiară 

Școala de Bani în sucursale BCR și companii

 

1.000 de angajaţi BCR certificaţi au devenit Profesori de Educaţie Financiară în urma unui training și tin cursuri de educație financiară persoanelor care au peste 25 ani. Aceste ateliere au loc în sucursalele BCR, în companii, instituții publice, instituții de învățământ, organizații profesionale și organizații nonprofit. Scopul atelierelor Școala de Bani este să îi ajute pe români să își administreze mai bine bugetul și să înțeleagă modul în care iau deciziile financiare.

Materialele care sunt folosite în cadrul cursurilor au fost special adaptate nevoilor societăţii româneşti şi au la bază principii financiare testate la nivel internaţional. Materialele sunt non comerciale –  nu există nicio referire la produse sau servicii bancare, iar BCR este prima organizaţie care implementează un program de educaţie financiară a adulţilor la o asemenea scală.

Participanții la ateliere pot opta pentru două module:

1. Modulul I   Administrarea eficientă a bugetului

Pe parcursul atelierului participanţii învaţă să-şi conştientizeze deciziile financiare, să îşi facă un buget personal şi să economisească

2. Modulul II Investiţii eficiente pentru toată viaţa

Participanţii vor învăţa despre strategii inteligente de investiţii pentru fiecare categorie de vârsta

Cursurile sunt gratuite, durează două ore, iar fiecare participant primește un kit de educatie financiara care conține:

  • Un panou explicativ cu factorii care influențează deciziile financiare
  • Material de lucru – 7 pasi pentru un plan financiar de succes
  • Sfaturi pentru Decizii Financiare Inteligente
  • Jurnal financiar –  poate fi completat acasă, cu cheltuielile lunare, pentru a-și crea un obicei din a tine evidenta cheltuielilor