Ovidiu – “Suntem creați să lucrăm împreună și asta ne face extraordinari”

" Mi-aduc aminte și acum ultima mea zi în birou: era 11 martie 2020 și ne spuneam - “ok probabil va dura vreo lună, maxim două până ne întoarcem”… 6 luni mai tarziu, e clar cât de tare ne înșelam la acel moment.

 Prima săptămână acasă pot spune că a trecut rapid. Însă, începând cu a doua săptămână de stat acasă, am realizat că lucrurile s-au schimbat dramatic: nu aveam monitor suplimentar, nu aveam o rețea care să ducă toate device-urile din casă, simultan, în apeluri video, fără scaun de birou și fără interacțiunea constantă cu cea de a doua familie, colegii mei. La scurt timp, au apărut Ghidurile de supraviețuire de acasă, create de echipa de Change. AU FOST DEMENȚIALE! Lucrurile expuse în ghid sunt de bun-simț, dar pentru că situația în care mă aflam era total nouă, trecusem cu vedere anumite aspecte, atât de evidente.

Astfel, după primele 3 săptămâni făcusem o mulțime de schimbări pentru a mă adapta contextului actual: am transformat un TV mai mic în monitor, am cumpărat alt router wi-fi, m-am îmbrăcat mereu ca și cum m-aș duce la birou, am adus un birou în casă și mi-am luat scaun de birou pentru a-mi îngriji sănătatea. De asemenea, sunt și părinte, iar Ghidul de supraviețuire mi-a dat câteva idei despre cum să definim mai bine rutinele zilnice ale fetiței noastre, astfel încât să avem timp și pentru ‘grădinița de acasă’ așa cum am numit-o noi.

Perioada curentă a pus în lumină faptul că suntem creați să lucrăm împreună și asta ne face extraordinari. Îmi doresc doar ca ‘zumzăiala’ de la ora prânzului sau de dimineață, la lifturi, să revină cât mai curând. "