Creditul pentru Eficiența Energetică dedicat companiilor

Creditul pentru Eficiența Energetică dedicat companiilor

Totul despre impactul eficienței energetice în business și noua soluție de creditare de la BCR.

Ce este Creditul pentru Eficiență Energetică?

BCR a lansat Creditul pentru Eficiență Energetică dedicat companiilor, prin care sunt susținute proiectele de investiții în soluțiile care asigură un management mai bun al consumului de energie și/sau combustibil.

Finanțarea este dedicată investițiilor în modernizarea echipamentelor, a liniilor tehnologice, dar și pentru reabilitarea termică a clădirilor, inclusiv pentru instalațiile de cogenerare/trigenerare de înaltă eficiență.

Noua soluție de creditare de la BCR răspunde nevoii de reducere a dioxidului de carbon din operațiunile companiilor private și de stat, precum și reducerea poluării. De asemenea, aceasta vizează creșterea randamentului economic de generare a energiei.

Cum beneficiezi de Creditul pentru Eficiență Energetică?

Creditul pentru Eficiență Energetică este un produs de investiții ce poate fi accesat atât în lei, cât și în euro și vine cu următoarele beneficii:

 • Perioadă de finanțare pe termen mediu și lung;
 • Cheltuieli eligibile:
  • Cheltuieli cu implementarea proiectului – pregătire pre-instalare, instalare montaj, punere în funcțiune, achiziție echipamente/utilaje/materiale pentru renovare etc.
  • Cheltuieli conexe investiției – cheltuieli eligibile legate de implementarea proiectului, cât timp aceste cheltuieli nu depășesc 50% din valoarea totală estimată a investiției (exemplu: vopsirea clădirii renovate ulterior izolării acesteia);
  • Comisionul de acordare se poate percepe din suma finanțată;
  • Comisionul pentru Consultanță de Proiect - finanțarea sau refinanțarea comisionului deja achitat de client pentru întocmirea sau verificarea proiectului de eficiență energetică propus.
 • Garanții - ipoteca mobiliară sau imobiliară asupra bunurilor finanțate din credit/mix de garanții
 • Valoarea maximă finanțabilă de către Bancă este 85% din totalul estimat al investiției.

Pentru informații suplimentare, vă puteți adresa oricărui Centru de Afaceri Corporate

Află mai multe

Pentru a înțelege cât mai bine care sunt avantajele eficienței energetice, asupra economiei și în business, am pregătit pentru tine un Ghid practic. Vei găsi tot ce trebuie să știi despre importanța performanței energetice în orice business, dar și despre noul credit de la BCR.