Serviciul de plăţi şi încasări cross currency

Simplifică plățile internaționale și elimină grija schimbului valutar, datorită conversiei automate a operațiunilor de încasare/plată

Serviciul de plăţi şi încasări cross currency

Simplifică plățile internaționale și elimină grija schimbului valutar, datorită conversiei automate a operațiunilor de încasare/plată

Ce primesc?

FLEXIBILITATE
prin operațiuni de plată electronice sau pe suport hârtie

EFICIENȚĂ
prin utilizarea de cursuri de schimb valutar mai bune decât cele de la casa de schimb

AUTOMATIZARE
prin conversia automată în/din valuta contului bancar aferent operaţiunii de încasare/plată

ACCESIBILITATE
prin ore limită de procesare avantajoase

Vreau să știu mai mult

Cu plățile în valută, poți efectua tranzacții în moneda cea mai stabilă sau poți respecta reglementările legale care stabilesc plata într-o monedă specifică. De aceea BCR vine în ajutor cu o soluție care simplifică tranzacțiile cross-border și te protejează de fluctuațiile cursului de schimb.

De ce să folosești serviciul de plăţi şi încasări cross currency?

În calitate de reprezentant financiar al unei companii, poți iniţia o operaţiune de plată prin care soliciți băncii BCR să efectueze transferul unei sume denominate într-o monedă (ex. EUR) diferită de moneda în care este deschis contul plătitor (ex. RON)

În calitate de reprezentant financiar al unei companii, poți recepţiona o operaţiune de încasare a unei sume denominate într-o monedă (ex. GBP) diferită de moneda în care este deschis contul beneficiar (ex. RON)

Nu se percep comisioane suplimentare faţă de cele aferente operaţiunii de plată sau încasare, stabilite în funcţie de moneda mesajului de plată şi destinaţia plăţii/sursa încasării

Poți iniţia operaţiuni de plăţi pe suport hârtie și operaţiuni de plată electronice (MultiCash, e-BCR+) 

Dispui de o gamă largă de valute: AUD, BGN, CAD, CHF, CZK, DKK, EUR, GBP, HUF, JPY, MDL, NOK, PLN, RUB, SEK, USD

Cursurile valutare utilizate sunt cele aferente operaţiunilor de schimb valutar iniţiate prin intermediul serviciilor electronic banking (ex. MultiCash, e-BCR+), valabile la momentul execuţiei respectivei operaţiuni de plată sau de încasare.

 

Ai ore limită de procesare avantajoase:

  • 16:00 pentru operaţiunile de plată electronice
  • 15:00 pentru operaţiunile de plată pe suport hârtie

Cât plătesc?

Pentru informații despre comisioane, consultă Tariful standard de comisioane BCR pentru persoane juridice, nivelul acestora putând fi modificat în funcţie de politica băncii.