Finanțări PNRR pentru
energie electrică verde

Află tot ce trebuie să știi despre finanțările pentru noi capacități de producție de energie electrică din surse regenerabile prin PNRR.

Finanțări PNRR pentru energie electrică verde

Află tot ce trebuie să știi despre finanțările pentru noi capacități de producție de energie electrică din surse regenerabile prin PNRR.

Avantaje pentru afacerea ta

Companiile producătoare de energie electrică, dar și alte tipuri de companii, pot atrage fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru realizarea de noi capacități de producție de energie electrică din surse regenerabile (solară sau eoliană).

icon bani

15 milioane de Euro

Este valoarea maximă a ajutorului de stat acordat pentru un proiect.

icon lista

Poți aplica în perioada

31 martie 2022, ora 10:00 și 31 mai 2022, ora 17:00.

icon calendar

Termenul limită

De realizare a investiției este jumătatea anului 2024.

icon bani

Principalul criteriu de selecție

Este valoarea cea mai mică a ajutorului de stat solicitat per MW.

Cine poate aplica

Toate companiile care aplică trebuie să aibă cod CAEN 3511 – Producția de energie electrică

Ce proiecte poți finanța

Schema de ajutor de stat prin care se acordă această finanțare are următorul obiectiv principal: majorarea producției de energie din surse regenerabile eoliene și solare, prin instalarea de noi capacități de producere a energiei din surse regenerabile, cu sau fără instalații de stocare integrate.

icon bani

Realizarea capacităţilor noi de producere energie electrică din surse eoliene, cu sau fără instalații de stocare integrate ca activitate secundară, stocarea având un procent de maximum 20% din valoarea ajutorului de stat;

icon lista

Realizarea capacităţilor noi de producere energie electrică din surse solare, cu sau fără instalații de stocare integrate ca activitate secundară, stocarea având un procent de maximum 20% din valoarea ajutorului de stat.

Activităţi eligibile:

  • Achiziţionarea de instalaţii/echipamente pentru construirea de capacități noi de producție a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară, cu sau fără stocare;
  • Construcţii care fac obiectul proiectului de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară, cu sau fără stocare.

Ai nevoie de sprijin? Alege echipa BCR dacă vrei să aplici la finanțare pentru proiectul tău de energie electrică verde

Echipa BCR te ajută cu variante de creditare și consultanță pentru investițiile care nu sunt acoperite prin program și trebuie asigurate din alte surse.

Cum poți solicita ajutor?

icon lista

Dacă ești deja client BCR, apelează la managerul tău de relații;

icon calendar

Scrie-ne pe adresa fonduri.europene@bcr.ro

Ghid finanțări PNRR pentru energia electrică verde

În contextul tranziției către energia verde, investiția în capacități de producție din surse regenerabile este mai mult decât necesară. Ghidul nostru îți explică în detaliu cum să atragi astfel de finanțări și care sunt condițiile ce trebuie îndeplinite.