Accesează granturi nerambursabile pentru IMM

Cum poți accesa granturi din fonduri europene nerambursabile pentru IMM-urile afectate de pandemie.

Accesează granturi nerambursabile pentru IMM

Ești printre antreprenorii care au fost afectați de pandemia Covid-19? Să știi că poți beneficia de susținere financiară prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020. Programul vizează: persoane fizice autorizate, microîntreprinderi și firme mici, și le permite să acceseze granturi nerambursabile din fonduri europene în valoare totală de 1 miliard de euro, prin 3 scheme de finanțare:

Ce valoare au granturile nerambursabile

2.000 EUR

Micro și PFA-uri Granturi nerambursabile

Granturi nerambursabile pentru capital de lucru, acordate sub formă de sumă forfetară, pentru IMM-uri/PFA-uri.

2.000 - 150.000 EUR

Pentru capitalul de lucru*

2000 de euro – pentru IMM-uri cu cifra de afaceri între 5.000 și 13.500 de euro la finalul anului 2019 - 15% din cifra de afaceri, maximum 150.000 de euro, pentru IMM-uri cu cifra de afaceri de peste 13.500 de euro la 2019.

*Notă: Dacă beneficiarul face parte din categoria întreprinderilor legate și mai multe dintre firmele legate din grup au depus cereri de finanțare, grantul maxim care poate fi acordat tuturor acestora nu poate depăși 250.000 de euro.

50.000 - 200.000 EUR

Pentru Investiții

  • extinderea capacităților de producție existente, precum și pentru extinderea capacităților de prestări de servicii;
  • realizarea de unități noi ale capacităților de producție existente, precum și pentru realizarea unor unități noi de prestare de servicii;
  • reabilitarea/modernizarea unităților de producție existente precum și pentru reabilitarea/modernizarea unor unități noi de prestare de servicii.

Este necesară o contribuție proprie de minimum 15% din valoarea proiectului cu excepia Regiunii București-Ilfov, unde valoarea cofinanțării este minimum 30% din valoarea proiectului.

Cum obții grantul nerambursabil

Criterii de eligibilitate

Ghid pentru antreprenori
Granturi nerambursabile pentru IMM-uri afectate de pandemie

Te-ar putea interesa