Scrisoarea de garanție bancară

Soluție simplă, sigură și flexibilă dedicată reducerii riscurilor asociate tranzacțiilor comerciale sau financiare

  • BCR, cel mai important grup financiar din România, membră a Erste Group, cu o rețea extinsă de bănci corespondente la nivel internațional, are o vastă experiență în domeniul scrisorilor de garanție și vă oferă soluții personalizate pentru satisfacerea nevoilor dumneavoastră indiferent de domeniul de activitate sau piața pe care activați, servicii de calitate și costuri atractive
  • Apelând la specialiștii noștri veți beneficia de cel mai bun know-how în vederea dezvoltării afacerii dumneavostră

Ce vă oferim

  • Scrisoarea de garanție de participare la licitație: condiție a participării la licitații, asigură fermitatea ofertei și seriozitatea ofertantului participant la licitație, garantând achizitorului plata la cerere a unei sume determinate ca procent din valoarea ofertei în cazul în care ofertantul  se află în situațiile menționate în garantie.
  • Scrisoarea de garanție de bună execuție: necesară până la livrarea bunurilor/prestarea serviciilor, garantează plata unei sume de bani determinată ca procent din valoarea contractului, la cererea achizitorului în cazul neîndeplinirii obligațiilor contractuale
  • Scrisoarea de garanție de restituire a avansului: acoperă obligația vânzătorului de a restitui, în cazul neexecutării contractului, suma sau sumele plătite în avans de către cumpărator.
  • Scrisoarea de garanție pentru garanție tehnică/rețineri contractuale: necesară până la încheierea perioadei de garanție tehnică garantează plata unei sume de bani determinată ca procent din valoarea contractului, la cererea achizitorului în cazul neîndeplinirii obligațiilor în perioada de garanție tehnică. Poate fi asociată cu plata anticipată a sumelor reținute.
  • Scrisoare de garanție de garantare a creditului: permite solicitantului să își obțină servicii bancare pentru subsidiare, societăți afiliate sau personale în alte țări.
  • Scrisoarea de garanție pentru taxele vamale și alte creanțe bugetare: acoperă obligația dumneavoastră de plată a taxelor vamale și a altor taxe și comisioane datorate, aferente importurilor de bunuri sau echipamente atât în România cât și în străinatate.
  • Scrisoarea de garanție de plată: acoperă obligația dumneavoastră de plată în cadrul contractelor. Deoarece scrisoarea de garanție oferă vânzătorului beneficii financiare, veți putea negocia condiții favorabile dumneavoastră, precum un termen de plată mai mare, un cost redus al produselor, etc.

Informații importante

În cazul în care aveți deja în derulare o facilitate de emitere scrisori de garanție bancară și doriți emiterea unui nou angajament în cadrul acesteia, vă rugăm să utilizați cererea de emitere alaturată.

În situația în care doriți emiterea unei scrisori de garanție punctuală sau inițierea derulării unei facilități pentru emitere scrisori de garanție, vă așteptăm în unitățile noastre.

Discută cu un specialist

Mihaela Trasnea

Expert Garanții Bancare

0373.516.262

Cristina Nazarie

Expert Garantii Bancare

0373.516.256

Diana Curelea

Supervizor Biroul Vanzari si Structurare Trade Finance

0373.515.516

V-ar mai putea interesa și