Direct Debit

Instrument de colectare extrem de util, ce asigură colectarea creanţelor în lei și euro din iniţiativă proprie, prin debitarea preautorizată a conturilor curente ale clienţilor sau partenerilor de afaceri, în condiţii de costuri de colectare reduse şi grad maxim de reconciliere

  • predictibilitatea datei de încasare a creanțelor, colectarea fiind inițiată de beneficiar
  • reconciliere automată
  • proces complet automatizat prin intermediul soluțiilor de electronic și Internet banking

Descriere

Serviciul se adresează clienţilor persoane juridice cu un număr mare de încasări, atât de la persoane fizice cât și juridice.

Pentru a putea iniția cereri de direct debit o persoană juridică trebuie să încheie cu BCR un acord de direct debit. În același timp, pentru a putea debita contul unui plătitor în favoarea beneficiarului banca plătitoare trebuie să aibă un mandat de direct debit valid încheiat cu plătitorul.

Tranzactiile de direct debit pot fi atât intra-bancare (din conturi deschise la BCR) cât și inter-bancare (din conturi deschise la alte banci), în acest ultim caz tranzacțiile efectuându-se prin intermediul casei de compensare Transfond.

Încasarea cererilor de direct debit acceptate se face la data scadentă indicată de beneficiar în cererile de direct debit.

V-ar mai putea interesa și: