Soluții de finanțare pentru agricultură

Soluții de finanțare pentru agricultură

Soluții de finanțare

Afacerile din agricultură sunt esențiale pentru dezvoltarea durabilă a economiei. Într-o perioadă în care securitatea alimentară este un subiect vital, avem nevoie de investiții pe termen lung. Susținem sectorul agricol, care are o pondere importantă de 4,4% din Produsul Intern Brut, și companiile care vor să investească în agricultură sustenabilă și modernă.

Echipa BCR te va ajuta prin acest ghid să găsești finanțarea potrivită pentru afacerea ta:

icon bani

Subprogramul guvernamental AGRO IMM INVEST

icon lista

Subvenții agricole (APIA)

icon calendar

Credite pentru finanțarea culturilor agricole

icon bani

Granturi pentru activități agricole

Prin toate aceste programe, companiile, cooperativele, asociațiile și întreprinderile individuale au parte de susținerea necesară acoperirii cheltuielilor de înființare și întreținere, de la momentul achiziției materiei prime și până la valorificarea recoltelor.

Ce tipuri de finanțări poți accesa?

imagine agricultura

AGRO IMM INVEST - credite garantate de stat

Poți beneficia de AGRO IMM INVEST dacă ești o companie din categoria IMM (ai maximum 249 de salariați și o Cifră de Afaceri de maximum 50 mil. EUR) sau întreprindere mică cu capitalizare de piață medie (ai un număr de salariați între 250 și 499 și o Cifră de Afaceri de maximum 100 mil. EUR) activă în sectorul agricol, piscicol, al acvaculturii precum și în sectorul alimentar (Clasele CAEN: 01, 03, 10).

Finanțările subvențiilor agricole (APIA)

Pentru a-ți susține cheltuielile cu lucrările agricole și a-ți putea menține continuitatea activității tale, BCR vine în sprijinul tău cu finanțări (în baza adeverinței APIA sau a cererii unice de plată APIA) pe care le rambursezi în momentul încasării subvenției APIA.

Poți beneficia de finanțarea subvențiilor agricole dacă ești persoană juridică, beneficiar de subvenție APIA și îndeplinești criteriile de eligibilitate ale băncii.

imagine agricultura
imagine agricultura

Credite pentru finanțarea culturilor agricole

Creditele pentru înființarea recoltelor sunt finanțări care oferă lichiditatea necesară acoperirii cheltuielilor de înființare și întreținere a acestora, de la momentul achiziției materiei prime, până la valorificarea recoltelor.

Pot atrage creditele pentru finanțarea culturilor agricole societățile cu răspundere limitată (SRL), societăți pe acțiuni (SA), întreprinderile individuale (II), cooperative și asociații.

Granturi pentru activități agricole

Poți beneficia de granturi în domeniul agricol dacă ești fermier (IMM, întreprindere mare), societate sau cooperativă agricolă, sau reprezinți un grup de producători.

Granturi pot fi atrase pentru:

  • Creșterea competitivității exploatației agricole prin dotarea cu utilaje și echipamente performante;
  • Modernizarea fermei prin înființarea sau modernizarea unităților de procesare și introducerea de noi tehnologii pentru dezvoltarea de noi produse și procese.
imagine agricultura

Ai nevoie de sprijin?

Alege echipa BCR dacă vrei să aplici la finanțări pentru agricultură.

Echipa BCR te ajută cu variante de creditare și consultanță pentru investițiile tale.

Cum poți solicita ajutor?

icon lista

Dacă ești deja client BCR, apelează la managerul tău de relații;

icon calendar

Scrie-ne pe adresa fonduri.europene@bcr.ro

Soluții de finanțare pentru agricultură

În sectorul agricol este nevoie de investiții pe termen lung pentru o dezvoltare economică durabilă. Te susținem prin aceste programe de finanțare despre care găsești detalii, pas cu pas, în următorul ghid.

Completează formularul

Solicită sprijin de la echipa BCR pentru finanțări în agricultură.

Lasă-ne detalii despre firma ta și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil pentru a discuta despre proiectul tău.

* Câmp obligatoriu